local-stats-pixel fb-conv-api

AMD daļēji atsāks video karšu ražošanu mobilajām ierīcēm0

11 0

zrādās, ka AMD nav pilnīgi atvadījies no mobilo ierīču atbalsta. AMD šobrīd ražo grafiskos procesorus datoriem, kopš 2009.gadā savu mobilās grafikas daļu pārdeva Qualcomm, kuri šobrīd ražo grafiskos procesorus mobilajām ierīcēm.

„Uzņēmums ir atvērts iespējām, lai atsāktu ražot grafikas procesorus mobilajām ierīcēm, pamatojoties uz Radeon produktu līniju,” teica Raja Koduri, vecākais viceprezidents un galvenais arhitekts AMD Radeon tehnoloģiju grupā. „AMD varētu ražot mobilo ierīču GPU (grafisko procesoru) kā daļu no partnerattiecībām vai licencēšanas darījumiem, bet citādi nav aktīvu plāno būvēt gala produktu mobilajām ierīcēm,” Koduri turpināja.

Grafisko mikroshēmu ražošana ir dārga un visai sarežģīta, bet AMD varētu veikt to ražošanu lielu pasūtījumu gadījumā, kuri būtu miljoniem dolāru vērtībā. AMD pēc pasūtījuma ir ražojusi mikroshēmas gadiem, ar mērķi paplašināta blakus esošo produktu līnijas.

Gūt panākumus mobilo GPU tirgū ir ļoti grūti, par ko liecina AMD Radeon tiešie konkurenti – Nvidia. AMD 2015.gadā var lepoties ar 50 miljoniem grafisko mikroshēmu pasūtījumu, tai skaitā mikroshēmas Microsoft Xbox One un Sony PlayStation 4 spēļu konsolēm.

11 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://datuve.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000