local-stats-pixel fb-conv-api

5 iemesli, kāpēc mākslīgais intelekts patiešām mainīs mūsu pasauli1

8 0

Mākslīgais intelekts (MI) ļauj iekārtām pašām interpretēt datus un rīkoties gudri. Tas nozīmē, ka tās var pieņemt lēmumus un veikt uzdevumus, pamatojoties uz attiecīgajiem datiem – gandrīz kā cilvēks.

Pēdējos gados ir izskanējis daudz informācijas par to, kā MI vai nu glābs pasauli vai izbeigs civilizāciju. Šī tēma piesaista daudz uzmanības un izsaka visai krāsainas prognozes. Mākslīgais intelekts patiesi ir transformējoša tehnoloģija, kas pilnīgi noteikti mainīs mūsu pasauli.

1. Mākslīgais intelekts ir visur

Vai kādreiz esi jautājis Siri vai Google asistentam laikapstākļu prognozi vai maksājis, izmantojot kredītkarti, vai nopircis produktu, ko iesaka Amazon, vai apskatījis potenciālos kandidātus kādā no iepazīšanās aplikācijām? Lielākā daļa no mums pēdējā laikā ir paveikuši vienu vai pat visas šīs lietas.

Visi šie ikdienas procesi balstās uz MI un datiem. MI ļauj kredītkartes uzņēmumam vienā acumirklī noteikt, ka jūsu jaunākā transakcija atbilst jūsu tēriņu modelim un nav krāpnieciska. MasterCard, piemēram, izmanto MI algoritmus, lai katru gadu novērtētu 75 miljardus tās tīklā apstrādātos darījumus.

2. MI nav tikai iefiltrēšanās ikdienas dzīvē, tā pārveidos veselas nozares

Ml ietekme jau ir jūtama daudzās nozarēs, sākot ar banku pakalpojumiem, mazumtirdzniecību un beidzot ar lauksaimniecību un ražošanu. Veselības aprūpē MI tiek izmantots, lai identificētu (un dažos gadījumos pat prognozētu) slimību, palīdzētu veselības aprūpes sniedzējiem un to pacientiem pieņemt labākus lēmumus par ārstēšanu un dzīvesveidu.

Ja runa ir par slimību identificēšanu, MI sistēmas var pat pārspēt cilvēku ekspertus. 2020. gada janvārī Google Health izstrādātie MI programmatūras klīniskie izmēģinājumi apstiprināja, ka šī programmatūra ir spējīgāka mamogrāfijā atpazīt krūts vēža pazīmes nekā radiologi. Sistēma arī atzīmēja mazāk “nepatiesi pozitīvu” rezultātu nekā eksperti.

3. MI mūs padarīs cilvēcīgākus, nevis mazāk cilvēcīgus

Tā kā mašīnas kļūst inteliģentākas, tās var veikt vairāk un vairāk uzdevumu, tādējādi palielinot automatizāciju lielākajā daļā nozaru. Līdz ar šo automatizācijas pieaugumu rodas pamatotas bažas par tā ietekmi uz cilvēku darba vietām. Bet, lai gan nav šaubu, ka automatizācija izraisīs daudzu darba vietu pārvietošanu, ir ļoti ticams, ka tā radīs arī jaunas darba vietas – tādas, kas novērtē mūsu unikālās cilvēciskās spējas, piemēram, radošumu un empātiju.

...

8 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

👍

0 0 atbildēt