local-stats-pixel fb-conv-api

4 interesanti fakti par SKS3

46 0

SKS atvērs kosmosa viesnīcu

Starptautiskā kosmosa stacija (SKS) drīz vērs durvis tūrismam, kuriem būs vēlēšanās un līdzekļi, lai nolūkotos uz Zemi no kosmosa. NASA ir noslēgusi līgumu ar amerikāņu uzņēmumu "Axiom Space" par viesnīcas moduļa izstrādi, ko varētu pievienot SKS. Saskaņā ar plānu iespēja izbaudīt reto skatu un bezsvara stāvokli jaunajā kosmosa viesnīcā pirmajiem tūristiem pavērsies 2024. gadā.

Kosmosa salāti ir veselīgi

Kopš 2014. gada astronauti eksperimentē ar salātu audzēšanu SKS. Aprāki izmēģinājumi liecina, ka cilvēks var droši ēst kosmosa salātus un jaunākās analīzes liek domāt, ka tie ir pat veselīgāki nekā uz Zemes audzētie. Kosmosa salātos ir vairāk fosfora, cinka, kālija, sēra un nātrija.

Astronauti spēlējas ar uguni

Astronautiem ugunsgrēks ir kā ļauns murgs. Tāpēc tagad NASA īsteno zinātniskās pētniecības projektu ACME, kas parādīs, kā uguns uzvedās un izplatās SKS bezsvara vidē. Projekta mērķis ir atklāt pēc iespējas ugunsdrošus materiālus, ko izmantot nākotnes kosmonautikā.

SKS piedāvā svaigus cepumus

SKS ir ierīkota īpašas kostrukcijas cepeškrāsns, un astronauti jau pāris reižu ir mēģinājuši tajākaut ko uzcept. Viņiem ir izdevies tikt pie cepumiem, kas iesaiņoti katrs atsevišķā maisiņā. Cepumiem vispirms veiks rūpīgas laboratoriskās analīzes, un tikai tad astronauti drīkstēs tos pagaršot.

46 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000