local-stats-pixel fb-conv-api

10 dabiskie pavadoņi, kurus cilvēki varētu kolonizēt16

174 0

Kad runa ir par cilvēku koloniju izveidošanu kosmosā, daudzi uzreiz iedomājas Marsu, un tam ir pamatots iemesls. Šī sarkanā planēta cilvēku prātus fascinē jau tūkstošiem gadu, un gan NASA gan vairākas privātās kompānijas tuvākās desmitgades laikā plāno tur nogādās pirmos cilvēkus un spert pirmos soļus tā kolonizācijas virzienā. Tomēr palūkojoties tālāk Saules sistēmā atklājas vairāki dabiskie pavadoņi uz kuriem, mēs - cilveki, kādu dienu varētu izveidot savu koloniju un uz kuriem, jau iespējams pastāv dzīvība, vismaz mikrobiālā formā. Neatkarīgi no tā vai mēs uz tiem varētu izveidot pastāvīgu bāzi, no kuras veikt tālāku kosmosa dzīļu izpēti, vai izveidot pilnībā funkcionējošu sabiedŗību, šajā raksta par 10 mākslīgajiem pavadoņiem, kurus ļoti iespējams nākotnē varēsim saukt par mājām.

174 0 16 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 16

0/2000

Pritons Tritons? 😄

5 0 atbildēt

👍

2 0 atbildēt

👍

1 0 atbildēt

Labs raksts.. tikai par tiem Jupitera pavadoņiem ir viens nopietns BET.. radiācija.. gandrīz visi viņi atrodas Jupitera radiācijas zonā - tāpēc uz virsmas diezko jautra dzīvošana nebūtu.. - precīzāk bez lieliem aizsargekrāniem - neiespējama..

- bet tas nenozīmē, ka tur zem ledus nevarētu būt dzīvība - pat diezgan liela iespēja 🙂

- par to Eiropu - diez vai tuvākajos 50 gados tiks ledū izurbināts caurums- lai apskatītu kas ir apakšā .. bet nu savākt datus neurbjoties noteikti izdosies.. ...

1 0 atbildēt

Kadas vel jums te planeetas??? Labak butu domajusi ka tas plavinas aiz talsu maximas kolonizet :-)

1 0 atbildēt

Zb, Pritons vai Tritons? 😄

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Jāsāk ar Mēnesi

0 0 atbildēt

Interesanti!

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt