Grenache vīnogu šķirnei ir raksturīgas ļoti saldas ogas, un pēc stādījumu platības tā ir viena no izplatītākajām vīnogu šķirnēm pasaulē. No Grenache vīnogām ražotiem vīniem, kad tie ir jauni, ir raksturīgs augļu un garšvielu aromāts. Šie vīni parasti ir ar gaišu krāsu un bieži vien blendēti ar citām vīnogu šķirnēm.\ Grenache vīnogas labi pacieš karstumu un ierobežotu nokrišņu daudzumu. Francijā Grenache vīnogas tiek izmantotas sarkano un rozā vīnu (Tavel un Lirac) ražošanā Rhone upes ielejā, kur tās tiek audzētas lielās platībās. Grenache tiek plaši audzētas arī Spānijā, kur tās ir pazīstamas zem nosaukuma Garnacha Tinta. ASV tās tiek audzētas Kalifornijā, kur tās ir gandrīz vai ekskluzīvas vīnogas statusā, blendējot rozā jeb sārtvīnus. Grenache nav slavenas ar to, ka no šīm vīnogām ražotos vīnus būtu ilgi jāuzglabā - tos ir ieteicams baudīt, kamēr tie ir jauni. Vīni no Grenache vīnogām labi iederas kopā ar filejas steiku tomātu mērcē, saldām jūras veltēm, kā arī cāli un sarkano gaļu.
Gamay ir vīnogu šķirne, no kuras tiek ražoti labākie Beaujolais reģiona (Francija) vīni. Tā kā vīni, kas ražoti no Gamay vīnogām ir viegli, ar zemu alkohola, bet augstu skābuma līmeni, kā arī ar ļoti izteiktu augļu garšu, pastāv ļoti trausla robeža, kuru pārkāpjot vīns kļūst pārāk viegls, pārāk skābs vai pārāk plāns. Parasti šie vīni ir paredzēti lietošanai divu gadu laikā no iepildīšanas pudelēs. Vienīgais izņēmums ir Beaujolais Cru vīni, kas izrāda labu uzglabāšanas potenciālu, kaut arī neviens no tiem nav paredzēts uzglabāšanai ilgāk par 10 gadiem. Jauno Beaujolais vīnu garšas un smaržas buķetē dominē ķiršu toņi. Saldie un vieglie tanīni, izteiktais skābums un augļu garša šiem vīniem ļauj lieliski iederēties pie dažādām maltītēm – steika, jēra, vistas, teļa gaļas, hamburgeriem un pat tik aromātiskas zivs kā tunča.