Šīs vīnogas Francijā ir pazīstamas kā Syrah, bet Austrālijā kā Shiraz. ASV ražotajos vīnos tās var parādīties zem jebkura no šiem nosaukumiem, atkarībā no vīna darītavas stila. Tiek uzskatīts, ka vīnogu nosaukums cēlies no Persijas pilsētas – Shiraz – no kurienes tās visticamākais nākušas. No šīm vīnogām tiek iegūti bagātīgi vīni ar spēcīgu krāsu un garšu. Siltākās klimata joslās, piemēram, Austrālijā vīni, kas ražoti no Shiraz, ir saldāki un nobriedušāki, savukārt vēsākās klimata zonās, piemēram, Rhone ielejā (Francija) vīniem raksturīga vairāk piparu un garšvielu smaržas un garšas. Syrah parasti ir gatavi dzeršanai agrā vecumā un lielākā daļa tiek ražota, lai tiktu patērēta gada laikā, kopš izlaišanas (divus gadus, kopš ražas). No otras puses, pastāv atsevišķi Syrah/Shiraz piemēri ar ļoti garu mūžu, piemēram, Hermitage (Francija) un Penfold’s Grange (Austrālija). Syrah/Shiraz uz Franciju atveda bruņinieks Guy De’Sterimberg, kas atgriezās no kara gājiena. Viņš kļuva par vientuļnieku un savās mājās – Rhone upes ielejā – izveidoja vīna dārzu uz stāva kalna. Tas kļuva pazīstams kā Hermitage (tulk. – vientuļnieka mītne). Syrah vīnu popularitāte izplatījās Rhone upes ielejā un tagad šīs vīnogas tiek izmantotas labāko šī reģiona vīnu ražošanā. Syrah bieži vien tiek blendētas ar Grenache un ir nozīmīgas vīnogas slavenā Chateauneuf du Pape ražotajā produkcijā. Austrālijā šīs vīnogas ir pazīstamas kopš 1832.gada, kad James Bushby no Eiropas ieveda vairākas vīnogas. Vismaz pirmos simts gadus Austrālijā Shiraz tika izmantota kā sastāvdaļa blendei un netika vinificētas atsevišķi. Tās vēlāko uzplaukumu sekmēja Austrālijas siltākie klimatiskie apstākļi. Austrālijā Shiraz ir atradušas īstu mājvietu. Shriaz vīnogu stādījumi no sarkanajām vīnogu šķirnēm aizņem vislielāko stādījumu platību Austrālijā, kur tās dažkārt tiek blendēti ar Cabernet Sauvignon vai dažkārt ar Mourvedre. Lai no kurienes nāktu Shiraz, šīs vīnogas ir pierādījušas, ka pie atbilstošiem nosacījumiem tās spēj radīt dažus izcilus vīnus. Ir ļoti svarīgi atrast īsto vietu, kur stādīt vīnogas, lai ierobežotu vīnogu augšanu un sasniegtu vislabākos rezultātus. Shiraz vīnus vislabāk baudīt kopā ar liellopu gaļas fileju (it sevišķi ar tomātu izcelsmes mērcēm), maltītēm ar bagātīgām garšvielām, teļa, ķengura gaļu un pīles cepeti. Dzirkstošie shiraz vīni labi iederas pie smalkmaizītēm un pudiņiem.