local-stats-pixel fb-conv-api

Top 3 bīstamākās suņu šķirnes14

47 1

 

Nolēmu uztaisīt tādu kā apskatu/pētniecības darbu par 3 pasaulē bīstamākajām suņu šķirnēm,noskaidrot kāpēc,tad īsti tās sauc par bīstamākajām, apskatīt šo šķirņu standartus,lai varētu izdarīt secinājumus par agresīvo indivīdu atbilstību tam, kā arī apskatīt šo šķirņu labās puses,lai tomēr redzētu,ka viss ir atkarīgs no indivīda nevis šķirnes.

Sāksim ar 3. vietu, kurā ierindojas visiem labi zināmais vācu aitu suns

 

Sakodiena spēks-238 mārciņas

 

Vācu aitu suns ir viena no galvenajām dienesta suņu šķirnēm. Tā tiek plaši izmantota apsardzē, dzenot pēdas noziedzniekiem, meklējot narkotiskās vielas un spridzekļus, ganot ganāmpulkus, ļaužu atrašanai zemestrīču gruvešos vai kalnos sniega lavīnās. Labi sporta suņi,der praktiski jekburam soprta veidam. Pēc dabas vācu aitu suns ir temperamentīgs, straujš, tomēr vienlaikus absolūti paklausīgs, noturīgs, darbā spēcīgs, izturīgs, praktiski nenokausējams. Lieliski padodas jebkādai dresūrai. Nekāda veida agresija pret cilvēku nav pieļaujama.

 

 1.Negadījums noticis tepat Latvijā 17.12.2009. ,kad vācu aitu suns smagi sakodis savas ģimenes bērnu. Suns bērnam radījis plašas un dziļas brūces. Kodums bijis tik stiprs, ka traumēts bērna galvaskauss un galvas smadzenes. Ārsti pieļauj, ka, stāvoklim stabilizējoties, meitenīte šodien varētu sākt elpot pati. Atgriežoties no pastaigas Rīgas apkārtnē, suns pēkšņi ieskrējis istabā un sācis plosīt meitenīti.

Iemesls: Nenoskaidrots. Ja viss bijis tieši tā, kā teikts avotā, tad suns ir vienkārši nepieskaitāms un uzbrucis bērnam bez iemesla.

 2. Statistika ASV rāda, ka visbiežāk cilvēkiem uzbrūk tieši vācu aitu suņi, kā arī citi avoti vēsta, ka vācu aitu suņi cilvēkus sakož biežāk par citām suņu šķirnēm.

Iemesls: Selekcijas rezultātā vācu aitu suņi ir kļuvuši manāmi nervozāki un arvien biežāk sastopami agresīvi indivīdi.

 

2. Vietu ieņem rotveilers.

Sakodiens:328 mārciņas,kas arī ir visspēcīgākais no visiem suņiem.

Rotveilers ir klimatizturīgs dienesta suns. Pēc dabas labsirdīgs, ļoti pieķērīgs. Tomēr apmācībā tam nepieciešama stingra roka, jo tas katrā ziņā centīsies bara attieksmi cilvēks-suns pārvērst tā, lai virsroka piederētu sunim. Šāda attieksme viegli novedīs pie sāpīgiem pārpratumiem. Jāpiebilst, ka rotveilers kož spēcīgi, turklāt iepriekš nebrīdinot. Taču pareizi audzināts rotveilers ir labs, uzticams draugs, tīkams rotaļu biedrs bērniem, it īpaši ziemā, kad sunim patiesu prieku sagādā kamaniņu un slēpotāja vilkšana.

 1.Gadījums norisinājies Amerikā,kur rotveilers sakodis savas ģimenes 10 mēnešus veco bērnu,iekožot tam galvā.Suns tika iemidzināts,ko ir bijuši arī citi uzbrukumi cilvēkiem.

 Iiemesls: Nav norādīts.

 

 

1.Vieta pieder pitbuleterjeram. Man gan tā arī īsti nav skaidrs kāpēc tā dota pitbulam, ja biežāk kož vācu aitu suņi, bet stiprāk rotveileri,pēc maniem uzskatiem pitbulam vajadzētu ieņemt 2. vai 3. vietu,bet lai nu paliek.Šī ir visdiskriminētākā šķirne pasaulē.

Sakodiens-236 mārciņas

Šķirne tika radītā suņu cīņām. Šie suņi ir apveltīti ar lielu spēku, izturību un bezbailību.Pitbulterjers ir dedzīgs uz izdabāšanu sava saimnieka vēlmēm,kas arī šos suņus padara par tik lieliskiem cīņu suņiem. Tie ir lieliski ģimenes suņi un jau sen tiek izslavēti par savu lielo mīlestību pret bērniem. Taču šiem suņiem mēdz būt problēmas ar agresiju pret citiem dzīvniekiem tāpēc tiem nepieciešama nopietna apmācība un svarīgi ir kucēnu socializēt jau agrā bērnībā.

Ilgi meklēju,bet tā arī neatradu nevienu gadījumu, kur mēdiji būtu runājuši par pirtbulterjera uzbrukumiem cilvēkam kā arī neatradu nevienu agresīva pitbula bildi,par ko var liecināt mana māsīca :D

Diemžēl vairāk par 5 video rakstam nav lemts pievienot tāpēc atlikušos divus linkus ielieku te

http://www.youtube.com/watch?v=ft96dS4h7zA

 

http://www.youtube.com/watch?v=5LWB7SYhzGQ&feature=related

 


 

Secinājumi- Vienas šķirnes suns var būt gan agresīvs, gan lielisks ģimenes draugs un sargs. Viss ir tajā kā suns tiek audzināts un ko no tā gaida saimnieks, kā arī liela nozīme ir suņa vecākiem. Pagrīdē pavairotam sunim neviens nespēs dot garantiju, ka tas būs psihiski līdzsvarots, jo šādi vairotiem suņiem netiek pievērsta nekāda uzmanība to psihei, nereti par plusu pat tiek uzskatīta to agresivitāte. Lai neapdraudētu savu ģimeni, draugus un visu sabiedrību nav jātur plīša mantiņas vai žurkveidīgi radījumi, pret suni ir jāizturas ar atbildību un cieņu un jāaudzina to atbilstoši tā raksturam un prasībām, tad arī iegūsiet labu draugu. Jebkurš suns spēj būt labs kompanjons un mīloš ģimenes loceklis, ja tas saņem atbilstošu apmācību. Nav tādu agresīvāko suņu šķirņu ir tikai agresīvi suņi. Patiesībā pats raksta virsraksts ir nepareizs, jo nav arī visbīstamāko suņu šķirņu ir tikai bīstami suņi un tie var būt gan tojterjeri, gan kaukāzieši.

 



47 1 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 14

0/2000

Smuki dzīvnieki. Kur dobermaņi? :<

2 1 atbildēt

kā man patiik sitie !!!!

0 0 atbildēt

raksts labas :) par to ++ bet mazliet nepiekritiishu, tieshaam neatceros sunju skirni, bet kkas bij ar kaukaazieshiem saistiits, sunju suga reta, uzaug ljoti lieli, sakodiens nepateikshu cik, bet ljoti speeciigs, labi atceros to, ka sunji ljoti gudri un paklausiigi, bet, sasniedzot noteiktu vecumu vinji sajuuk praataa un kluup virsuu visien peec kaartas, arii saimniekus grauzh nost, taapeec, kad vinji sasniedz noteiktu vecumu, vinjus shauj nost, peec manaam domaam vinjiem vajadzeetu buut vismaz shajaa TOP3 ja ne 1. vietaa.

0 0 atbildēt

Pitbulterjeri šajā skumjajā topā ir iekļuvuši tikai dēļ lielā debīlo saimnieku pārsvara.

Manuprāt šeit trūkst bulterjeru,jo tas ir ļoti grūti audzināms suns,tiešām instinktīvi agresīvs,ja saimniekam trūkst vēlēšanās suni audzināt jeb nepietiek pacietības galā ir pilnīgs čau ar to mazo sivēnu.

0 0 atbildēt

Izskatās ka tu savus komentarus raksti spogulim :D

0 0 atbildēt

Atradu video,kur tika salīdzināts pitbulterjers,rotveilers un vācu aitu suns,nezinu varbūt arī bulmastifam tas sakodiens ir stiprāks,kas ir visai reāli,jo tas ir lielāks par visiem trim iepriekš minētajiem.

0 0 atbildēt

Pitbulterjeri ir pirmie jo tiem suņiem bieži aiziet širmies ciet, kautvai labi vai slikti saimnieki. cik ir dzirdets ka šie suni nokož mazus bernus un uzbruuk saviem saimniekiem. Tupi suņi tie ir. emotion

0 2 atbildēt