Pēc kā vīngliemeži garšo? Garša atgādina sēnes un vistas gaļu. Savvaļas gliemežu gaļa mēdz būt stiegraina, tumša un rūgta.
Kā vīngliemežus pagatavot mājās? Dabā lasītos trīs četras dienas patur kastē ar kviešu miltiem vai kviešu klijām, lai uzēd. Zarnu trakts attīrīsies no trūdvielām, ko tie ēduši agrāk. Pēc tam ieliek ledusskapī, kur tie vēsumā aizmieg. Tad var mest verdošā ūdenī, tiem nesāpēs. Pirms vārīšanas nomazgā. Vāra 10 minūtes. Tad no mājiņas tos izskrūvē kā skrūvīti. Galā ir astīte, to nokniebj. Gliemežu gaļu vāra pusotras līdz divas stundas dažādās garšvielās. Der dilles, puravi, baltvīns, timiāns, rozmarīns un jebkuras citas. Pēc tam apcep pannā sviestā. Var arī marinēt un pildīt burciņās. Var marinēt kopā ar sēnēm.