local-stats-pixel fb-conv-api

Nedaudz no Tartu6

156 0

Ja ir izdevība, tad noteikti iesaku doties uz Tartu. Tā nav lielpilsēta, kur varētu pazust un netraucēti vērot dzīvi, bet tā nav arī mazpilsēta, kur var pats vērot visu dzīvi, kas tur notiek. Pēc izmēriem var salīdzināt ar Liepāju un Daugavpili. Tomēr Tartu ir daudz vecāka par šīm pilsētām, jo ir dibināta 1030.g.

Laika gaitā tai ir bijis daudz nosaukumu. Centrā esošā Dorpat viesnīca nes kādreizejo Tartu nosaukumu. Dienvidigaunijas izloksnē Tartu tiek dēvēts Tarto, bet lielu daļu no šai pilsetā notiekošās dzīves veido Tartu Universitāte, kas tika dibināta tālajā 1632.g. Šīs un daudzi vēl citi notikumi kaut kādā veidā ir ietekmējuši vietējo dzīvi izpaužoties uz Tartu dzīvojošiem cilvēkiem. Priekš manis Tartu dzīve un tās ritējums veido grūti izturamu kokteili, tomēr ik pa laikam var uz turieni aizbraukt. Ar vienu dienu pietiek, lai pastaigātos pa vecpilsētas daļu, apskatītu ievērības cienīgus objektus uz aizbrauktu prom, nu man nepatik, bet ir cilvēki, kas dzīvi Tartu nemainītu ne pret ko.

156 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

Esmu pabijis Tartu desmitiem reižu, vēl joprojām pilsēta nav apnikusi. Katrā gadalaikā tur ir ko redzēt. Mans favorīts no apskates objektiem ir Enģeļu tilts. Varēji nofotogrāfēt pašu tiltu, tas ir skaistāks nekā skats no tā. emotion

2 0 atbildēt
Ja Kuldīga ir mana mīļākā Latvijas pilsēta, tad Tartu, viennozīmīgi, ir mana mīļākā Igaunijas pilsēta. Studentu pilsēta. Vnm jauna.
2 0 atbildēt

Maz bilžu.

 

0 0 atbildēt
Tas grffiti ir normalaks neka latvija ja mums te sadus zimetu navis kaut kadus kraninus
0 0 atbildēt