local-stats-pixel fb-conv-api

Ja dzīvnieki izturētos pret mums tā, kā mēs izturamies pret viņiem?73

Mums ir daudz kopīga ar dzīvniekiem, ko izmantojam pārtikai, izklaidei, darbam un eksperimentiem. Viņi spēj izjust gan ciešanas un baudu, gan gūt emocionālus pārdzīvojumus, viņi mācās viens no otra un atceras notikušo, rūpējas ne vien par saviem, bet nereti arī citu mazuļiem, viņi tiecas pēc patīkamām lietām un izvairās no nepatīkamām. Tātad viņiem ir savas intereses, viņiem nav vienalga. Atšķirībā no, piemēram, akmeņiem un burkāniem, dzīvniekiem rūp, kas ar viņiem notiek, tāpat kā mums rūp, kas notiek ar mums. Ja uzskatām, ka cilvēki ir pelnījuši tiesības, kas aizsargā mūsu intereses, vajadzētu pamanīt, ka tas tāpat attiecas uz citu sugu indivīdiem un viņu interesēm.

« 1  2  3 »
658 39 73 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 73

0/2000

Eksperimenti jā, bet dzīvnieki arī dzīvniekus izmanto barībai, arī savus ģimenes locekļus, dabā tā ir iekārtots, nav ko pīkstēt.

60 4 atbildēt

Dzīvnieki dabā nogalina citus dzīvniekus, dažreiz cilvēkus, savukārt cilvēks nogalina dzīvniekus, un savus sugas brāļus/māsas. Nāve ir ikdiena, var piekrist, ka bez vajadzības nogalināt nevajag, bet 99% cilvēku, nonākot reāla bada apstākļos, nokaus un apēdīs dzīvnieku, un nevajag liekuļot. 

40 1 atbildēt

Es nekad nesapratīšu šo pīkstēšanu.  emotion tad jau vilks skrien stirninai pakal un nodīrā..vilks arī ir nežēlīgs pret stirninu? Tā ir dzīve. Pārtika. Vistu audzē lai dabūtu olas, pec tam nokauj un aped. Ta ir dzive iekartots. Cilveks ir tas pats dzivnieks. 

Piemeram kada mežacūka nekaunēsies mežā nobadīt ar ilkniem mokošā nāvē  un nemaz nedomās, ka tev sāp emotion 

Ja esi tāds dzivnieku aizstavis, tad ko tu teiksi par mani? Man kaut kad būs medību atlauja un es došos medīt mežacūkas.  Tad jau esmu pelnijusi cietumsodu emotion

By the way, spīdzinoši ir zivīm izlikt tīklus un  mērdēt badā, rakt slazdus mežazvēriem, lai iekrït un salauž kājas, izmantot dzīvniekus cirkā. Tas ir spīdzinoši, nevis apēst vistu ;D

35 3 atbildēt

23. Nez, nez, vai tiešām baložiem ir iebildumi, ka parkos tos baro? Neviens viņus tur netur, var lidot prom, bet tak ne - lien virsū.

Un paceliet roku, kurš grib, lai jaunas nepārbaudītas zāles izmēģina uz viņa bērna vai mammas? Nu? Kurš? Ak tad neviens? Nu tad nešausminieties velti.

Tas pats stāsts par kara laika eksperimentiem ar ieslodzītajiem. Šausmīgi? Jā. Bet tur iegūtās zināšanas ir ļoti palīdzējušas attīstīties medicīnai, kas šodien palīdz TEV. Nu tad nav ko divkosīgi susuļoties.

Attiecībā uz degunradžu ragiem, zosu aknām un haizivs spuru zupu - jā, piekrītu, lieka un bezjēdzīga resursu izšķiešana un dzīvnieku mocīšana. Bet par cūku šķīvī - davai nevajag d..st. 

31 3 atbildēt

Šeit ir ļoti tālu no dabas likumiem, tā ir pilnīga dzīvnieku ekspluatācija cilvēku vajadzībām, neviens dabā netur sprostos/būros utt. Te pat nav nekas tuvu dabas likumiem. Nevar salīdzināt dabu, kur tā ir iekārtots ar pilnīgu dzīvnieka ekspluatāciju cilvēka vajadzībām. Nezinu, kas šeit liekas neīsts, tā arī notiek un vēl trakāk, nav nozīmes vegāns vai nē, bet patiesība, kuru visi zina, bet piever acis un tēlo divkošus, jo redz jau tikai veikala galaproduktu. 

24 3 atbildēt
Tas ka burkāni nespēj runāt saprotamā valodā tas nenozīmē ka viņi ari nejūt sāpes un ciešanas.
14 2 atbildēt

Beigas aiz tas "ekspluatacijas " ir parasts cilveks, kurs tik vien nopelna ka gimenes uzturesanai. vinam pilnigi po ka tas lopins beigas tiek noslaktets, galvenais lai berni majas paedusi. Par visiem sitiem sudiem iespringst ofisa kresla deldetaji, kuriem galvenais ir gudri dir... kakat.

13 1 atbildēt
Mans viedoklis ir par sho ir shaads: mees varam eest galju un audzeet dzivniekus tachu mums ir jaizturas ar cienju un mees nedriikstam dzivniekus izmantot savaam vajadziibaam(eksperimenteet)
11 0 atbildēt

Diemžēl pīļu medības ir sports un izklaide, nevis reāla vajadzība pīļu skaita kontrolei...

Saprotams ka medības visā visumā ir vajadzīgas - tieši dzivnieku populācijas kontrolei, bet ir arī otra galejiba.. medības mūsdienās tomēr ir izklaide.. mežcukas tā nevairotos, ja mednieki tās ziemā nepiebarotu, un mākslīgi nepalielinātu barības bāzi, tas pats par aļņiem un stirnām, tās tik traki nepdraudētu meža jaunaudzes, ja ziemā tās nepiebarotu, zaķi nesavairotos, ja netiktu izšautas lapsas - priekš kažokādas.. Tā kā, tas ir samērā liels mīts ka mednieki ir gandrīz kā dievs..

Latvijā pietiktu ar pāris profesionāliem medniekiem, kas šo kontroli veiktu..

Un nevajag stāstīt ka tā nav izklaide.  Gribi teikt kas 10 stirnu atšaušanai vajag 50 cilvēku lielu mednieku kolektīvu?

Citur pasaulē ar medībām ir vel bēdīgāk - tās pārlieku atšauj zināmas dzīvnieku sugas - tā panākot sugas pilnīgu izmiršanu... un nestāsti ka tas tā nav, varu tev nosaukt desmitiem piemēru..  

Lai gan no ētikas viedokļa medības ir daudz humānāks gaļas iegūšanas veids ka lopkopība.. Meža dzīvnieks zina - ja neuzmanīsies tad mirs.. Mājas cūciņa nāk pie tevis pēc barības un lai pakasi sānus - a tu dunci sirdī..    

9 0 atbildēt

Dzīve ir skarba. emotion 

10 1 atbildēt

Skumji ir tas, ka tu un es nevaram daudz ko mainīt

8 0 atbildēt

Kamēr mēs sēdēsim un aizdomāsimies, lielie magnāti tāpat turpinās savu nodarbi.

8 1 atbildēt

es atbalstu medības tikai tad ja tās notiek izmantojot primitīvas metodes, līdz ar to, dodot dzīvniekam lielāku iespēju aizmukt. 

ja medības ir domatas dzīvnieku kontrolei tad kapēc nedrīkst medīt ar automātu ? 

5 0 atbildēt

Nežēlīgi, bet taisnība emotion 

5 0 atbildēt

 emotion 

6 1 atbildēt

Tie, kuri apgalvo, ka dzīvnieki nenogalina prieka pēc, bet gan tikai pārtikai, laikam nekad nav redzējuši, kā kaķis nomedī peli, paspēlējas ar to, nobeidz un tad pamet neapēstu.

5 0 atbildēt

Grib to cilvēki vai nē, nākotnē visi (civilizēti) būs veģetārieši/vegāni. Ekoloģija/ētika/pārtikas tehnoloģiju attīstība/jauna konstitūcija dzīvnieku tiesībām. Tuvākā nākotnē gaļas ēšana tiks izskausta ar tehnoloģijām - jau tagad tiek radīta māksīgā gaļa no augiem, kuru garšas ziņā grūti atšķirt no īstās.

8 3 atbildēt

Piekrītu, kad cilvētu populācijas bija 100-200 tūkstoši varēja ēst gaļu uz nebēdu. Pēc 30 gadiem mēs būsim jau 10 miljardi. Tā kā cilvēks, maita, dzīvotgriboš, nāksies vien mieloties ar ūdenszālēm un fitoplanktonu.

5 1 atbildēt

Gribu 1vien maz` cūciņ, vai liel kuilīt  emotion    warbūt šprotīt  emotion  

5 1 atbildēt
Žēl...
3 0 atbildēt
« 1  2  3 »