local-stats-pixel fb-conv-api

Vecs, bet, iespējams, aizmirsts21

Zinātnieki Apvienotajā Karalistē nākuši klajā ar sensacionālu, taču savā ziņā loģisku atklājumu – dzīvā radība uz šīs planētas ir radusies ārpus Zemes. Ilgu laiku tika uzskatīts, ka pirmie dzīvo būtņu „iedīgļi” uz Zemes nonāca jau tanī brīdī, kad planēta tikai formējās un notika meteorītu, komētu un citu ķermeņu sadursmes. Līdz pat šim brīdim to uzskatīja par teoriju, jo scenārijs nebija pierādīts ar nekādiem materiāliem.

Laikrakstā „Earth and Planetary Science Letters” publicētais raksts vēsta, ka Londonā bāzētajā Imperial College pētnieki varētu būt apstiprinājuši minēto teoriju. 1969. gadā uz Zemes nogāzās meteorīts, kura putekļu paraugos zinātnieki atraduši divas vitāli svarīgas vielas dezoksiribonukleīnskābes (DNS) un ribonukleīnskābes (RNS) veidošanai – uracilu un ksantīnu (xanthine), kas veidojas no guanīna (vēl viena DNS sastāvdaļa).
Lai pierādītu, ka šīs atrastās molekulas paraugiem nav piekļuvušas vēlāk, tika analizēts katrs atoms atsevišķi. Pierādījās, ka molekulās atrastās oglekļa pēdas ir citādākas nekā tās, kas atrodamas uz šīs planētas, tātad paraugā atrastās vielas patiesi ir ārpuszemes izcelsmes.Profesors Marks Septons (Mark Sephton) skaidro: „Tā kā meteorīti reprezentē saules sistēmas veidošanās laiku un ir tās paliekas, vielas, kas nepieciešamas dzīvības radīšanai, varētu būt atrodamas visā kosmosā. Tā kā aizvien vairāk un vairāk kosmosā tiek atrastas dzīvības pazīmes, nebūtu nekāds brīnums, ja palēnām attīstītos dzīvība arī ārpus zemes – jebkur, kur notiktu nepieciešamās reakcijas.”

ASV Nacionālā Aeronautikas un Kosmosa aģentūra arī cenšas atrast pierādījumus šīs teorijas pareizībai ar kosmosa zondes Mars Phoenix Lander palīdzību, kas jau atradusi ledu uz „sarkanās planētas”.

Avots: datuve.lv

Ja mēs varējām rasties, varēja rasties arī citi lopi uz citām planētam.
39 3 21 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 21

0/2000
es piemēram esmu cēlies no Primātiem
1 2 atbildēt