local-stats-pixel fb-conv-api

Skats no malas uz islāmu18

179 3

Es kaut kā neuzmanīgi apsolīju, ka izveidošu rakstu, par islama reliģiju (ja man būs iedvesma). Turpmākais ir manas personīgās domas, un nekādā gadījumā nepretēndēju uz patiesību.

Pats esu pavadījis divas nedēļas Marokā, kontaktējos ar vietējiem musulmaņiem, uzklausīju viņus, man veidojās priekštats par viņu pasaules uzskatu. Pēc tam izrādījās. ka mans darba kolēģis ir nostrādājis Irākā 80-to gadu sākumā 2,5 gadus (Tigras upes dambi būvējot, Sadama Huseina laikā), un mūsu domas saskanēja.

Mēs visi esam dzirdējuši, ka musulmaņiem ir pamatā divas "konfesijas" suīti un šīiti, atšķirība starp viņiem ir tieši tāda pati, kā starp katoļiem un luterāņiem ( tā lai neiedziļinātos sīkumos), naids nav mazāks, kā kristiešiem, kaut vai atceraties "Bērtuļa nakti" Francijā. Bet viņiem pamatā ir viena kopīga iezīme, viņi paši tiksies ar Alahu, izsūdzēs visus grēkus un saņams svētību (77 jaunavas, iespējams es kļudos skaita ziņā). Bet ir trešais reliģijas novirziens, kuru augstāk minētie neatzīst, (visu laiku mēģinu atcerēties, kā tos sauc, bet neatceros), kuri izmanto sūtņus pie Alaha, lai nodotu ziņu, tas nozīmē, es nogalināšu, viņš tiksies ar Alahu un nodos ziņu no manis, Dievs man piedos.

Kā es teicu sākumā, tās ir manas personīgās domas, nepretendēju uz patiesību. Daudz ko vēl neuzrakstīju, iedvesma beidzās, ja kādam ir interese varētu turpinat (ja būs iedvesma).

« 1  2  3 »
179 3 18 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 18

0/2000

Neko ta ari nepastastiji, bet vismaz bildites ir baudamas.

10 0 atbildēt
Tas "tornis", saucās minarets. Pieņemts ka no turienes Mulla sauc visus uz lūgšanu. Un suītus un šītus var vairāk salīdzināt ar katoļiem un pareizticīgajiem. Trešais novirziens, par ko teici neatceries ja nemaldos ir Ibadi.
7 0 atbildēt

Nu ljoti iss tavs skatiens,laikam tapec ,ka no malas...

7 0 atbildēt

Vai tās ir paša fotografētas bildes?

2 0 atbildēt

Interesanti, labprāt palasīšu, ja nopublicēsi raksta turpinājumu emotion

1 0 atbildēt

Nesen pačatoju ar vienu musulmani facebook. Visa sarakste nav redzama, tikai daļa no tās. Dīvaini likās, ka dzimums ir tik ļoti nozīmīgs. Tāda sajūta, ka viņiem sievietes ir pielīdzināmas atkritumiem.

- هل انت طفل او فتاة ( Tu esi zēns vai meitene? )

Es: Iam a man

- الله يبارك (Lai dievs svētī)  I am moslim

Es: Your religion does not support women? ( الدين لا يدعم النساء؟ )

- اي دين   (jebkura reliģija)

Es: Any religion, seriously?

- emotion

Es: العالم الخاص بك هو غير مفهوم وحزينة جدا   (Jūsu pasaule ir nesaprotama un ļoti skumja)

Es: انها ليست إهانة   (Tas nav apvainojums)

- الاسلام هو نور البشرية  (Islāms ir cilvēces gaisma)

0 0 atbildēt

Ieraudzīju šo raxtu -  ISLAMS....

uzreiz šo raxtu ienīdu... nelasīju, nevaru komentēt...

A kāpēc nevaru komentēt - tāpēc, ka nelasīju...

BTW - daesh - ko tu suka daesh?

1 2 atbildēt