local-stats-pixel fb-conv-api

Ferrari FXX5

8 1
Īpaši maksātspējīgiem un ambicioziem autobraucējiem "Ferrari" sagatavojis automobili "FXX". Uz "Enzo" bāzes būvētais auto tiks saražots tikai 20 eksemplāros, un ar to nav atļauts piedalīties satiksmē, tas nav paredzēts arī dalībai sacīkstēs.

Pirmo reizi "Ferrari" plāno ņemt vērā arī neprofesionālu testa braucēju viedokļus un pieredzi. Tādēļ itāļu auto ražotājs izteiktiem, rūpīgi atlasītiem auto fanātiem piedāvā FXX paketi, kurā ietilpst automobilis ar 800 zirgspēku V12 motoru un iespēja pierādīt savu brauktprasmi, kā arī pacīnīties ar Mihaelu Šūmaheru, Rubensu Baričello un pieredzējušākajiem "Ferrari" testa pilotiem. Maksa par tādu ekskluzīvu iespēju ir adekvāta - pusotrs miljons eiro, turklāt nodokļi šajā summā nav iekļauti. Un tomēr, ja pasaulē, pēc jaunākajiem datiem, ir aptuveni četri miljoni miljonāru, domājams, ka starp tiem atradīsies krietni vairāk par 20 šāda piedzīvojuma kārotājiem.

Tuvāko gadu laikā "Ferrari" plāno sarīkot testa braucienus vairākās sacīkšu trasēs visā pasaulē, turklāt ikvienam no 20 "Ferrari FXX" īpašniekiem tiks nodrošināta apmācība un arī personīga mehāniķu komanda. Papildus tam nekas neliedz "izredzētajiem" piedalīties arī privātās sacensībās, raksta "auto motor und sport".

Kaujas krāsās krāsotais auto aprīkots ar 6262 cm3 12 cilindru motoru, kas pie 8250 apgr./min. attīsta 800 ZS. Motors sajūgts ar F1 tipa transmisiju, kas pārnesumus spēj pārslēgt mazāk nekā desmit milisekundēs. Auto kontaktu ar brauktuves virsmu nodrošina "Bridgestone" sliki, kas uzauti 19 collu diskiem. Lai "Ferrari FXX" spētu vajadzības gadījumā arī apstāties, tam uzstādīta "Brembo" sporta bremžu sistēma ar keramiskajiem bremžu diskiem.

Interesanti, ka automobilis tiek piedāvāts tikai ar vienu sēdekli, taču šajā jautājumā "Ferrari" ir pretimnākoši un vajadzības gadījumā piedāvā uzstādīt arī otru. Vadītāja sēdeklis un pedāļi ir pielāgoti braucēja ķermeņa uzbūvei.

Auto - spridzeklis! Man nav vārdu, kā tikai - mežonis! emotion emotion emotion emotion
8 1 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000
spridzeklis ne mashiina! o_O
4 0 atbildēt
yaa stigs pirmo vietu par 7 sec parsita
3 0 atbildēt
Faudz un Lett nevis Stigs bet gan Šumahers kurš brauca ar sev piereroši FXX, un nē Šumahers nav stigs tas bij vienk speciāli šim šovam noorganizēts un viss.
3 0 atbildēt
Redzēju jauno sēriju!! Šūmis ķipa bija Stigs tikkai tāpēc, ka presē paklīda baumas par īsto Stigu, tādēļ arī sataisīja!
2 0 atbildēt
nu bet trases rekordu parsita diezgan iespaidigi!!!tik tiesam spridzeklis!!!
1 0 atbildēt