local-stats-pixel

Uz bankomātiem uzstāda naudas zagšanas ierīces21

32 0
Latvijā parādījies jauns naudas zagšanas veids — blēži uz bankomātiem uzstāda ierīces, kas nolasa norēķinu kartes datus un nofilmē, kā bankas klients ievada PIN kodu.

Pirmdien interneta vidē parādījās fotogalerijās, kurās redzams, ka šādas ierīces ir uzstādīts uz «Swedbank» bankomāta Rēzeknē. Kā redzams fotoattēlos, bankomātam karšu lasītājs ir izvirzīts uz āru. Šī ierīce jeb tā sauktais skimmers nolasa kartes elektroniskos datus. Skimmeru var viegli atpazīt, jo kartes ievietošanas vietai jābūt vienā līmenī ar bankomāta korpusu vai arī ievirzītai uz iekšu. Tāpat fotogrāfijās redzams, ka tieši virs bankomāta monitora ir uzmontēta «actiņa», kas fiksē, kā kartes lietotājs ievada PIN kodu. Lai blēdību maskētu, ap kameru salīmētas «Swedbank» uzlīmes. «Swedbank» Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Ivars Svilāns portālam «Apollo» pastāstīja, ka šis gadījums noticis 12. decembrī. Šoreiz gan viss beidzies labi — nelikumība atklāta dažu stundu laikā, tāpēc ne bankai, ne tās klientiem nekādi zaudējumi nav radušies. Par blēdību laikus ziņojuši acīgie bankomāta lietotāji. Pēc bankas pārstāvja teiktā, šādu gadījumu skaits Latvijā ir ļoti neliels. Tāpat viņš norādīja, ka šāda veida krāpšanas ir globāla parādība un Latvija IT drošības ziņā ir labā līmenī, tāpēc, visticamāk, pēc dažām neveiksmēm blēži pievērsīšoties citām valstīm. Banku sistēmas ir pietiekami labi sagatavotas, lai ātri spētu šādas lietas apkarot, uzsvēra Svilāns. Vienlaikus viņš norādīja, ka noziedznieki «vienmēr mēģinās ar radikāliem līdzekļiem tikt pie naudas». Finanšu iestādēm tam jābūt gatavām, jo iedzīvotāji aizvien vairāk maksājumu veikšanai izmanto elektroniskos pakalpojumus. «Jāatceras, ka automašīnu ieviešana veicināja zirgu zādzību samazināšanos,» sacīja bankas «Swedbank» pārstāvis. Svilāns arī aicināja klientus aktīvi ziņot, ja viņiem rodas aizdomas par jebkādām nelikumībām.

Domāju ka šī informācija jums noderēs un tas bankomats ir rezekne rezekneishi uzmanaties :)



Reklāma
32 0 21 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 21

0/2000
a kaa vini tos shtruntus pielipina klaat? ar super liimi!? ja redzeeshu ta nolauziishu nost he he!
2 0 atbildēt
Paldies par informāciju +
2 0 atbildēt
Dievsmilais tas tak bankomants pie Mego rezekne pats vienreiz gaju uz vinu, ne lab nevien vien reiz, bet tur gadas ka karti iesuc ieksa un nedod atpakal :D tapec es uz turieni vairs neeju bet kad es tur biju tada suda tur nebija :(
2 0 atbildēt
tiko tieši šo rakstu apollo lasīju :DDD
2 0 atbildēt
krepechuk - nolauzisi un pats izmantosi ??? :D bac es zinaju ka rezeknē nav labi bet tā darīties :@
1 0 atbildēt
ja nebūtu šodien jau trešo reizi skatīts būtu labi, bet katrā gadījumā noderīga info jebkuram /+
1 0 atbildēt
Nu ja cilvekam kas iet pec naudas intrese tikai vinu iznemt vianm neintrese kautkas cits :D
1 0 atbildēt
bet no skata chista nevar pateikt ka kas nav taa! iisteniibaa pat zinot tadaiem siikumiem nepieveersh uzmaniibu! padomaajies bikinj izvirziits uz aaru kartes cohums he he! cerams ka nevienu neapchakarees!(gan jau ka apchakarees)
1 0 atbildēt
Nu ne kompi bet programmu pie kompja var apmeram minet ka visn piekonektejas vai ari specialu tas ar var but :D bet ka tadi var but rezekne vai tad te ir tadi gudreli ???
1 0 atbildēt
Tagad vismaz zināšu kā tādi izskatās.. :D emotion
1 0 atbildēt
tur gan jau ka vajag kaadu specilaalo kompiiti!
1 0 atbildēt
:) SharK komentārs 2008-12-31 01:41:21 tiko tieši šo rakstu apollo lasīju :DDD :D Pareizi tiko uztaisiu no apollo :D
1 0 atbildēt
Bet vismaz tagad zinasu ka atpazit :D
1 0 atbildēt
a kur tadu ierici dabuut var ? :P
0 0 atbildēt
sito csi redzeeju =)
0 0 atbildēt
Par šito biju dzirdējusi jau vasarā, bet tikai tādi bija uzstāditi uz Krājbankas automatiem.
0 0 atbildēt
Armigo ne slotas katu bet vinu pasu ierices...
0 0 atbildēt
vo tagad zinasu ka var atpazit...labi ka ieliki + emotion
0 0 atbildēt
Tam vairak japievers uzmanibu!!!Paldies.+
0 0 atbildēt
sukas blēži varētu viņiem iepist slotas kātus dirsās!
0 0 atbildēt