local-stats-pixel fb-conv-api

Stulbi latviešu stereotipi!66

214 30

krājās,krājās - kamēr izdomāju,ka par to pat veselu grāmatu var sarakstīt.

Nēesat ievērojuši,ka Latvijā ir aizvien vairāk stereotipi,kuri ir patiešām muļķīgi? Piemēram,par to pašu homoseksuālismu. Daudzi cilvēki uzskata ka homoseksuāli cilvēki ir garīgi slimi. Bet kur ir sakars? Homoseksuālisms nav slimība,to tā vienkārši nevar izvēlēties ''ai es tagad būšu kruts,būšu gejs'' .. Tas vienkārši notiek pat pašiem nemanot. Tas pats visādos pasākumos meitene nolaiž ar meiteni,normāli.. džeks ar džeku.. Un arī teiksiet ka garīgi slimi cilvēki? īstenībā,sākumā tas varbūt ir jautri,nu kā jau parasti tusos,bet cilvēks reāli,tā var teikt - pierod,viņam vairs tas neliekas nekas tāds,par ko cits būtu jāuzskata slims,un tas taču ir savādāk,savs dzimums,lai cik dīvaini neizklausītos,lielākā daļa tagad pēc ''prikola pēc nolaišanas'' ir kļuvuši par biseksuāļiem vai pat homoseks. Amerikā,katrs otrais ir biseksuāls! Viņi varbūt neiet un nekladzina to pa visu valsti,bet tā ir! Piemēram,kad kāds ieliek rakstu par Tilu Tequilu tad komentāri parādās apmēram šādi ''fu bļe,stulbā lesbiete,kaut kāds viņu beidzot normāli izdrāztu!'' normāli? umm diezvai. Nevienam,pirmkārt,nevar neko pavēlēt vai mācīt dzīvot. Kad meitenēm.lv taisīju aptauju 60% meitenes bija biseksuālas. Amerikā tas ir normāli,neviens neiet un nedirš neko viņiem (lai gan tas tik vēl trūktu) un pat neuzdrošinās neko pateikt,jo īstenībā nav jau arī ko teikt,katram sava dzīve.

Vēl,piemēram - cilvēkiem kuriem ir 1,2,3 invalīda grupa. Latviešiem uzreiz liekas,ka tas ir saistīts ar psihi,nu pasakiet,ka jūs to neiedomājaties pirmo??

Man ir viena draudzene kurai ir epilepsija,un 2ā grupa..Iekāpām autobusā un es dzirdēju ka aiz kāds teica ''tā laikam no tvaicenes nāk'' .. žēl,ka daudzi latvijā nezin,ka grupu piešķir par mazasinību,epliepsiju un vēl daudz dažādām slimībām. Ne tikai par dauna sindromu,vai jebko kas saistīts ar psihi. 

Žēl ka tā ;)

214 30 66 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 66

0/2000

Žīdi valda pār pasauli, sieviete ej atpakaļ uz virtuvi, nēģeri lai iet džungļos dzīvot, geji ir slimi, es esmu idiots un manas intereses ir plikas vecenes uz močiem. Lezbes rullē, bet geji ir slimi jo es domāju ar savu kājstarpi. Pietiekami daudz stereotipi bija? Tie kas nesaprata, tas tāds kā sarkasms. Freids drošvien teiktu ka tie kas tik ļoti satraucas par gejiem, īstenībā satraucas par savu orientāciju. Es esmu 100% hetero, tapēc par gejiem nestresoju. Te labi var redzēt kāds līmenis ir ''geju mīļiem'', kuri raksta normāli un saprotami, un tiem kas uzraksta max pāris teikumu, kur puse ir lamu vārdi. Es labāk dzīvotu kaimiņos ar tādiem ''pediņiem''  kā Leonardo Da Vinči vai Frediju Merkūriju, kuri bija ģēniji un nevienam virsū ar savu seksualitāti nebāzās, nekā ar kkādiem mačo idiotiem, kas lielās kā vienā naktī 1000 sievietes ''izcirtuši'', bet mūžā grāmatu nav rokā paņēmuši.

15 0 atbildēt

Vēl,piemēram - cilvēkiem kuriem ir 1,2,3 invalīda grupa. Latviešiem uzreiz liekas,ka tas ir saistīts ar psihi,nu pasakiet,ka jūs to neiedomājaties pirmo??

Laikam neesmu latvietis, jo ar invalīdiem man asiocējas cilvēki ratiņos - kā jau daži minēja. Pieņ*t, ka par homoseksualitāti nodrukāji milzīgu, nesakarīgu un neargumentētu rindkopu, tad tev šī tēma ir sasāpējusies un nolēmi šeit izpausties. Un kur pie velna tu izvilki ka Amerikā katrs otrais ir biseksuālis? Izdomāt statistiku nav forši.

7 1 atbildēt

Cilveks ir loti nezeliga butne kamer vinu pasu neskar kada problema vins to apsmies vai aprunas !!! Vis vairak man nepati tas musu latviesu stereotips par krieviem ja krievs tad urla visur ir savi atsaldeni un ta jau musu valsti neiet saldi un dirsoties vienam ar otru mes padaram dzivi tikai sliktaku !!!

6 1 atbildēt

Nu par invalidiem uzreiz iedomajos cilveku ratinjkreslos, piemeram...

 

ne nu tur tev ir taisniba, cilveki ir aprobezhoti, bet nu tu nemainisi cilveka viedokljus, tadi nu vinji ir... lidz vinji pashi nesapratis to.. ta nu tas ir... :/

5 0 atbildēt

lai gan raksts nav īpaši izdevies, pēc kometāriem izskatās, ka tas tomēr ļoti labi atsopguļo daudzu cilvēku aprobežoto domāšanu

5 0 atbildēt

Dēļ stereotipiem taisni latvieši nespēj izslīst no aprobežotības. Stereotipi tikai bremzē cilvēka kā personības attīstību. Tas nu ir fakts.

Tie, kas taisās strīdēties - nu paskaties uz sevi, cik tālu tu esi attīstījies ar saviem slimajiem stereotipiem?

Vieglāk jau laikam ir visu noliegt un tam piešķirt stereotipu, nekā kko atbalstīt. Latviešiem tā ir izteikta sērga. Tak, sitiet reiz pušu to savu veco čaulu! Cik no Latvijas jauniešiem pasaulē ir plaši pazīstami? Nu kaut vai YouTubē! Labi ja uz vienas rokas pirkstiem var saskaitīt! Tas neliecina par kko?

5 1 atbildēt

Hmm, virsraksts bija dikti iedvesmojošs, gaidīju, ka nu tik būs. Bet… Ups, tas laikam mans kaut kāds aizspriedums, ka iedvesmojošam virsrakstam jāseko arī tikpat iedvesmojošam rakstam. :[

5 1 atbildēt
dea avatarsdea

Tāda ir tā pasaule. Skarbi, bet tavs raksts to neietekmēs necik. :[

4 0 atbildēt

ptfu esmu 2 grupas ivalids un vispar nekad nebutu iedomajusies ka cilveki domātu ka man ir kkāda saslimšana ar psihi  :).

5 1 atbildēt

par maz to stereo tipu :D

4 1 atbildēt

atbildot uz CupcakeZzz komentāru " PILNIGI VIENALGA, bet man sieviskais viedokli... " Un mēs būtu dzīvnieki? Dzīvnieki arī nenēsā bikses un nesēž internetā, tas ka dzīvnieki tā nedara neko nenozīmē un ir arī novēroti gadījumi kad dzīvnieku pasaulē ir homoseksuālisms. Man personīgi ir vienalga, tas ko divi pieauguši cilvēki dara savā guļamistabā mani neskar. Praidisti gan ir kretīni un tie ir jādauza - viņi no savas orientācijas ir izveidojuši idealoģiju ar savu karogu, prasībām utt. Bet viņi (cerams) neatspoguļo visus gejus. Lielākie kertīni ko es pazīstu-ir tā sauktie ''normāli orientētie'' mačo stulbeņi.

Tapēc neienīdīsim cilvēkus dēļ viņu orientācijām, rases, un stereotipiem, bet paši izdomāsim, kurus ienīst emotion Es tā daru. 

5 2 atbildēt

Ļoti patiess raksts

+

6 3 atbildēt

man ir stereotips priekš tevis....internetā nevienam nepatīk troļļi, izņ*t citus troļļus kuri ar viņiem tad diršās savā sulā!

4 1 atbildēt
mc avatarsmc

Kamēr šitie visi geji u.t.t. mani neskar man po.

Lai jau cilvēks izsaka savu viedokli.

3 0 atbildēt

+ tev. Man ar ir otrā grupa - slimoju ar Astmu. Man parasti otrā grupa asociējas ar astmu, un arī citām parastām slimībām..

(nelasīju komentus, nebija laika)

CILVĒKI IR APROBEŽOTI - samierinies.  Katrs domā savā prāta līmenī. Citiem ir daudz smadzeņu rievu, a citiem tā ir gluda. Agrāk cilvēki bija daudz man vienlīdzīgi intelekta ziņā, bet tgd - kamēr puse iedzīvotāju slīd uz leju, puse lūkojas augšup.  Katrs cilvēks vadās pēc saviem principiem, izvēlas savas izvēles.. Tieciet galā ar savām, un tad piesienieties citu skatieniem uz dzīvi. Katrs mēs to redzam savādāk.

Citi ir daltoniķi, bet vai tas nozīmē, ka viņi šo pasauli mīl mazāk? Šaubos. Mēs esam tomēr personības.

4 1 atbildēt

Vēl,piemēram - cilvēkiem kuriem ir 1,2,3 invalīda grupa. Latviešiem uzreiz liekas,ka tas ir saistīts ar psihi,nu pasakiet,ka jūs to neiedomājaties pirmo??

Es to neiedomājos pirmo. Vispār reti nākas dzirdēt, ka kāds to iedomājas pirmo. Nezinu, kur to šo esi rāvusi.

3 0 atbildēt

Es esmu par homoseksuāļiem. Pasaulē samazināsies dzimstība, daba mazāk piesārņosies.

4 1 atbildēt

homoseksuālisms un heteroseksuālisms-jā to nevar paredzēt,respektīvi,tev to vnk ieliek šūpulī,BET biseksualitāte manā skatījumā ir sava veida izrādīšanās un uzmanības pievēršana. Jebkurš cilvēks(hetero vai homo),kurš pēkšņi pasaka,ka ir biseksuāls,beigās tomēr noslēdz savu dzīvi ar tās dzimtas partneri uz kuru viņu velk sākumā(sievieti vai vīrieti). Un vēl biseksualitāte ir ekspermentēšana ar savu seksualitāti-jaunības trakulības :)

4 2 atbildēt

atbildot uz somethinglikemelody komentāru " Būt  gejam vai  lezbietei  nav normāli... "

tad rodas tāds jautājums, kāpēc visam ir jābūt normāli, un kas vispār ir normāli. tas ir kaut kas tāds, ko ir pieņēmuši par pareizu lielākā daļas sabiedrības.

cilvēki ir dažādi. es nekad nesapratīšu tos cilvēkus, kuri norej homoseksuāļus, tā ir vistīrākā aprobežotība. ko , piemēram, tāda gejam darīt, apprecēties ar sieviete un visu laiku dzīvot nelaimīgam, un tikai tādēļ, ka redz kaut kāds idiņu bars ir ieņēmis prātā, ka tas redz neatbild kaut kādām normām. 

pilnīgi dusmas parauj.

 

4 2 atbildēt

Par raksta domu es pilnīgi piekrītu, bet izteikties varēji arī bez tik daudz neliterāriem vārdiem. Un es tā īsti nesaprotu, kapēc tā jāuzbrūk homoseksuāļiem? Tā ir viņu dzīve nevis jūsējā.

2 0 atbildēt
« 1  2  3 »