local-stats-pixel fb-conv-api

Prostitution25

Šosejas marionetes.

Viņa sēdēja autobusa pieturā nepārprotami maucīgā izskatā. Tā, lai redz, lai saprot un paņem. Nu jau vienalga, kā – no priekšas vai, piedodiet, pakaļas, pēc desmitā vairs neskaita. Ko nu daudz skatīsi ar deviņu klašu izglītību? Labi, piemetīsim vēl nepabeigto vidusskolu, lai atķeksētu vēl vienu zvaigznīti viņas prostitūtas Curriculum Vitae. Es gribētu, lai iekavās norādītu arī pāri gājēju skaitu, vismaz aptuvenu – tikai statistikai.

Šoseja ir dzīvais tirgus. Viņas viļājas no staba līdz soliņam, atpakaļ un vēlreiz kā gaļas bumbiņas no vienas grilla restes uz otru. Svaigums jau sen kā zudis, bet šos kumosiņus nemaz tik ļoti nesmādē. Gaļa tomēr paliek gaļa. Un vīrieši, kā zināms, gaļu mīl.

Es braucu garām, un viņa glūnēja mašīnas logā, meklēdama kādu, kurš uzķersies, bet, ieraudzījusi vēl vienu sava dzimuma pārstāvi , novaibstījās, it kā nodomādama – ko viņas te vazājas, man vajag veci! Tieši tik prasti un vulgāri.
Šķiet, viņai bija ap četrdesmit. Daži gadi uz priekšu vai atpakaļ – diez vai pakalpojuma kvalitāte no tā daudz mainīsies. Viņa sēdēja puspavērtām kājām – vēl mazliet un būtu pat neinteresanti skatīties. Zili nosistās, bālās ciskas gluži vai žilbināja, bet platformas apavi ļāva kājām izskatīties vēl „iespaidīgākām”. Lai gan trūcīgais apģērbs pilnīgi „sitās” acīs, pirmo es pamanīju lielo, dzelteno samta matu gumiju, kas noturēja viņas matus burvīgā „sīpoliņā”. Man bija tāda pati dzeltena sešu gadu vecumā.

Es nezinu, kas pamudinājis viņu uz šādu rīcību – izmisums, bailes, vardarbība vai vienkārši stulbums? Minējums par deviņu klašu izglītību ir tikai un vienīgi teorija. Es pat negribu zināt, ko ar viņām dara, kā spīdzina, sit un aiziet, nesamaksājot.
„...Pirms pāris gadiem kāda prostitūta tika aizturēta uz ceļa pilnīgi kaila. Viņu pēc pakalpojumu sniegšanas nesamaksājušais klients bija pametis meža vidū, aizbēgot ar visām drēbēm...”

Iveta (24) - "Mana darbdiena sākas aptuveni pulksten desmitos, divpadsmitos dienā un ilgst līdz tumsai. Dienā apkalpoju 3 – 15 klientus. Viss atkarīgs no laika apstākļiem un tā, cik labi izskatos. Cena ir 5 – 15 lati, ko nu kurš klients vēlas. Ir bijušas dienas, kad no lielceļa atgriežos ar trīsdesmit, bet ir dienas, kad nopelnu 150 vai pat 200 latus. Taču tas nav bieži."
Strādājot par apkopēju, viņa nopelnīs minimālo mēnešalgu, bet šeit – līdz pat pusotram tūkstotim mēnesī.. Tāpēc viņas ir gatavas paciest visu, lai vienas dienas laikā nopelnītu to, ko oficiālā iestādē varētu labi, ja tikai mēnesī.

Pirms kāda laika tika pārraidīts dokumentāls raidījums, kurā Krievijas policisti ķēra prostitūtas un viņu sutenerus. Sanāca labi, jo filmēšanas laikā likuma sargi pamanījās ielauzties dzīvokļa tipu „bordeļos” paša akta laikā. Viņas bija izmitinātas istabiņās pa trīs. Aiziet nevarēja, varbūt negribēja, bet jutās apmierinātas par sutenera atklāšanu – esot bijis pārāk nežēlīgs. Vietas nebija daudz, tāpēc nācies „drāzties” tur pat, pārējās nenodarbinātās to pat nepiefiksē. Viena no sievietēm bija grūtniecības piektajā mēnesī – nejauši palikusi stāvoklī pēc pienācīgas neizsargāšanās, klientiem tas ir vienalga, viņi paņem viņas brutāli, ar varu. Viņiem nerūp, vai viņa ir mitra, vismaz mazliet gatava, viņi iegrūž savu piebriedušo locekli un krata viņas līdz nelabumam, līdz uz ādas parādās zilumi. Viņi liek viņām rīt visu pēc kārtas. Slimie vīrieši. Par spīti visam, grūtnieces ir īpaši pieprasītas. Būdama stāvoklī, viņa kameras priekšā smēķē un lūdz, lai viņas seju neatklāj: „Viņiem patīk grūtnieces. Par grūtnieces drāšanu viņi maksā uz pusi vairāk, un man tas ir izdevīgi. Viņi ir perversi, netīri, slimi un atļaujas savas slimās fantāzijas īstenot tikai uz mums. Kura sieviete par brīvu ļaus vecim ar viņu tā apieties? Mēs to darām viņu vietā, citādi jau nopelnīt nevar.” Pārāka vienaldzība, tukšums un bezpersoniska izteiksme. Viņas pazudina pašas sevi, „vieglā nauda” reizē kārdina un biedē, bet godīgi pelnīt īsti vairs negribas, un tur arī viņas paliek – uz ielas, bordelī. Ja vien izdzīvo...
Tad kas ir tas, kas mudina izvēlēties šādu dzīvi?

/dr.lv by Kristīne Velkere /


24 5 25 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 25

0/2000
staats taads FEMINISTISKI noskanjots, kur autore lepna par savu sievieshu rasi, tachu meegjina nomelnot taadas, kaa zemaakaas paarstaaves saucot par m*aam or somthn else... raksts buut labaaks, ja ietvertu sevii risinaajumus, nevis tikai . ai prostituutas stulbas utt. ir sievietes , kuraam taa ir vieniigaa izeja , lai pabarotu savus beernus..taads kaa magjisks rinjkjis no kura bez citu paliidziiibas nevar izkljuut,, to ka pamudinaaja stulbums?? wtf.. tizli -1
11 0 atbildēt
JA ar galvu nedomā, tad arī sāds ir rezultāts
10 0 atbildēt
Tochka , laba krievu filma, arii paraada to dziivi no netiiraas puses.. Bet nu jaa, lielaakotiess jau pashas vainiigas...!
10 1 atbildēt
aa.. un daudzas prostituutas vnk saak straadaat jau no beerna vecuma, jo tas ir gjimene.. vai arii meitenei jaauztur savi braalji vai maasas....nav taa ka sanjem diplomu ekonomistos un domaa..eu es buushu prostituuta ( spriezhot peec shii raksta)
9 1 atbildēt
5 un 11 vēl tādas vnk meitenes izskatās..
8 0 atbildēt
Ir jau labi,ka nopelna vispār,te runa nekad neies par lielu naudu.Jo viņas nekad nenopelnīs tik,lai varētu veidot citādu dzīvi. Jo tādos dzīvokļu pritonos reti,kad samaksā. Viņām atņemti personību apliecinoši dokumenti,viņas ir verdzenes,beztiesīgas un bezpalīdzīgas,nekādas identitātes. Aiziet vari no kāda prestiža bordeļa,bet no tādiem ūķiem-neviens neļaus. Apkalposi klientus līdz pēdējam elpas vilcienam.Jā,jā... emotion
10 3 atbildēt
Katrs dzīvo, kā grib :)
8 1 atbildēt
Nu un? Taa ir sho sievieshu izveele un dziive.
8 1 atbildēt
vinmēr ir izvēle pašas vainīgas
7 0 atbildēt
njā. tādas jau var pa gabalu atpazīt pēc viņu briesmīgajām drēbēm...
7 1 atbildēt
Tāpat riktīgi suņa sprunguļi.... emotion
5 0 atbildēt
Ne visas prostitutas ir tik letas kaa paradits saja raksta.. Pietiek ari tadu kuras ir tik pristizas par kuram var samaksat tikai rets bagatnieks,un vinas ciena,un neviens vinas nenoliek.. Tas ir viegls biznes ,sieviete zin ka vienmer bus kads virietis kas gribes vinu panemt un samaksat par vinas 3l burku.. ar so naudu vienmer vares pelnit naudu..ta ir bijis,ir un bus.. Un jus cilvecini kas noliek sis nabaga meitenes (starpcitu viriesu saja biznesa netrukst,vini pat dargak maksa..takaa... khemkhem.. ) iedzilinieties,kapec kas tads notiek?? Jus noliekat visu - visu kas nav sabiedribas pienemts, roza krasas suns jums nepatik,nabaga * jums nepatik, gote jums nepatik,reperis nepatik,geji un lesbietes nepatik utt. Jus neizprotat kas notiek...KAPEC tas notiek.. Es nedomaju ka sis letas meitenes uz ko tadu gaja tikai tapatas,bet drizak savadak - uzdrosinajas dzivot sadu dzivi ,jo cita cela nebija! Bet par dargajam maukam neapspriedis,te gan ir cits stasts... emotion
5 1 atbildēt
Pff ko tu āksties, prezidente , prostitūcija nekad nav risinājums. Vispār vēl nejaukāk ir ja meitenes aizrauj uz ārzemēm, salej iekšā narkotikas un padara atkarīgas, lai nav kur nemaz iet prom, svešā vietā, bez draugiem, paziņām. Un kur dabūt dienišķo devu? Jā, no sutenera, tad viņas ir bez maz vai spiestas tur palikt. Bet šeit, ja izvēlas to minēto pusotru tūkstoti, salīdzinot ar sētnieka darbu, tad nu pati vainīga. Sapis sevi līdz pēdējam, suteners tapat savāks tavu naudu un atstās tevi noželojamā istabiņā un liks dzivot sliktāk kā sētniecei. Nožēlojamas, lētas sievietes. Varat censties vainot visu: valdību, sliktus apstākļus ģimenē, sliktus draugus, sievietes nezināšanu ko darīt (lol) utt., bet lielākajā daļā gadījumu pašas pie visa ir vainīgas, ir muļķīgi tgd vainot vīriešus par slikto izturēšanos, jo viņas to visu pieļauj un ar to samierinās, jo tā redz varot nopelnīt. Aizbildināties ar to ka nav izvēles ir stulbi.
6 3 atbildēt
To Bangout : Nevienai lietai uz zemes nav tikai viena puse. Protams,ka man būtu tāda nožēlojama situācija,es neizvēlētos prostitūciju,tu arī nē,bet viņa un viņa gan jā. Es atrodi tādu risinājumu,tu atkal citu. Mums ar tevi ir tāda vērtību sistēma,kur-labāk mirt nekā savu miesu pārdot,bet viņa atkal izvēlas citu ceļu.Un ir jautājums---kuras ir stiprākās? Tās,kuras aiz lepnuma meklēs citu ceļu vai arī ļaus sevi varot un sist???
5 2 atbildēt
Kauns, ka esmu ar tiem taurinjiem viena dzimuma, taada snetiiras un slimas shaas izskataas!
5 2 atbildēt
nju jaa ta jau laikam ir
4 1 atbildēt
Varat funktierēt daudz un dikti kapēc. Tas "cita ceļa nebija" ir muļķīgs attaisnošanās mēģinājums, tapat kā man nebija izglītības un mani senči nemīlēja pietiekami. Tas ka kāds ir atšķirīgs sabiedŗībā nenozīmē uzreiz ka ir pieņemams. Man prostitūcija nu nekad nebūs pieņēmama, tu vari uzskatīt savādāk, bet nevari vainot visu parējo sabiedrību par savadāku attieksmi. Kur paliek elementāras morālas, ētiskas vērtības?
4 2 atbildēt
Kutelīga tēma, jebkurā gadījumā nevar viņas visas likt vienā maisā, katrai savs stāsts un savs iemesls. Bet tomēr, manuprāt, viņas ir cilvēki ar vāju raksturiņu. Tā vietā, lai skraidātu uz neskaitāmām darba intervijām, mācītos vairākus gadus, strādātu citādu darbu, kaut arī dienā nepelni tos 30 latus, viņas izvēlas vieglāko ceļu. Un tad jau ir runa par pašcieņu! Par viņām varētu teikt "chin held high but so dead inside". Ikviens var izsisties, bet ir jācenšas un jābūt ar mugurkaulu. Ir jāsaprot, ka ir tikai viena dzīve, kuru tu vari sapist - savējā, bet vai tas vajadzīgs?
3 1 atbildēt
Nav jau gluzi ta ka atbalsta.. Tas rptams nav tas labakais veids ka pelnit sev iztiku.. Tas pat no vienas puses paz* sievieti.. Respektivi no siim maucinam iur veidojusies neskaitami stereotipi par dazada izskata un rakstura sievietem kas nedara sadu mulkibu.. Bet jaa.. arii viriesi ir savacami uz ielas,tapec zeel ka saja raksta nav piemineti musu stiprie puikas,kas ir sie nevainigie.. haa... Bet ka jau teicu par bagatajam,jauna meitene saka saadi pelnit iztiku,bet tagad apgrozas augstakaja sabiedribaa,pelna tukstosiem - ir pati uz sevi gandriz,nekads bordelis,loti augstas klases CALL GIRL un te nu redz ir atskiriba..
2 1 atbildēt
cilvēki ir dažādi. viņu vēlmes, izvēles, prioritātes. kas vienam šķiet kā pasaka, citam ir elle. kādam tā ir vienīgā izeja, citam tā šķiet sevis paz*šana, sak, zemāk vairs nav kur krist. vai būtu jāsatraucas, ja viņas pašas ir apmierinātas ar savu dzīvi un nemaina neko?
2 1 atbildēt