local-stats-pixel fb-conv-api

Nāve - neizbēgamais, par ko ir vērts parunāt.44

9 8
Šovakar padomāsim par vienu diezgan pasmagu un filozofisku tēmu – nāvi.
Es šajā rakstā paužu tikai un vienīgi savas pārdomas par šo tēmu. Un aicinu citus dalīties pārdomās tajā. Ko jūs par to domājat un kas sekos pēc nāves? Vai cilvēks vienkārši vairs neeksistē, vai turpina eksistēt kaut kādā veidā? Vai ticat reinkarnācijai (pārdzimšanai), utt. Lūdzu, nerakstiet glupības, bet paudiet savu viedokli un kāda ir bijusi pieredze par to.


Mēs ikdienā par to parasti nedomājam, šķiet, ka dzīvosim mūžīgi un mums jau nekas nedraud. Liekas, ka tusēsim, strādāsim, mācīsimies, vai vienkārši dzīvosim visu laiku.
Bet, tomēr tas tā nav... Reiz pienāks laiks, kad nāve mūs visus paņems un aizvedīs tālumā no visas laicīgās dzīves uz mūžības valstību.
Kāds, kas lasa šo rakstu mirs varbūt jau rīt, varbūt pēc mēneša, piemēram, autokatastrofā. (Tikai pieņēmums) Varbūt pēc pāris gadiem no slimības, zaudēs dzīvību karalaukā, masu uzbrukumā vai slepkavībā. Kāds, visticamāk, sagaidīs nāvi sirmā un godīgā vecumā.
To neviens nezin kā tas notiks, kad tas būs. Mirs jauns vai vecs. Un ko jutīs, kā arī, kas pēc tam sekos.
Diemžēl, mirušie mums nevar pastāstīt, kā tad tas ir.
Nav tā, ka nāve būtu, kas slikts, ja aizej vecumā uz labākiem medību laukiem. No tā vēl neviens nav izmucis, lai cik tas skarbi skan.
Tas ir tikai dabīgs process, dabas likumsakarība. Nekas nepastāv mūžīgi, tikai laiks. Viss mainās. Tikai katrai būtnei, lietai ir savs laika pulkstenis, kas reiz sitīs pēdējo stundu.
Un tad, vairs nekas laicīgs nebūs nozīmīgs. Ne tas, ka dzīvē esi bijis sasniedzis kādu labu sociālo stāvokli sabiedrībā, ne tas, ka esi bijis nabags, ne arī, ka esi bijis bagāts un cik autiņu vai īpašumu tev piederējis. Ne tas, ka būsi kādu ieredzējis vai nīdis. Tur tam visam vienkārši nebūs nekādas nozīmības. Tik tas, kā Tev dzīvē dvēsele jutusies.
Ik sekundi uz pasaules mūžībā aiziet vidēji 3-4 cilvēki. No tiem ik pēc 10 sekundēm kāds mirst no HIV/AIDS vai vēža. Katru pusminūti pasaulē kāds bojā aiziet no vardarbīgas nāves.
Un ik pēc 30 sekundēm mirst no bada kāds mazs bērns...
Ceturtā daļa no pasaulē esošajiem bērniem ik gadu mirst, nesasniedzot piecu gadu vecumu...


Lielākā daļa no mums ir saskārušies ar kāda sev tuva cilvēka nāvi.
Tas, ka nāve tuvojas veciem cilvēkiem, to viņi parasti nešaubīgi mana, ka drīz nu būs jāiet. Veci cilvēki arī parasti no tās nebaidās, jo tak, zina, dzīve ir nodzīvota, daudz pieredzēts un izzināts. Ko vairs tālāk darīs? Loģiski, ka jādodas uz labākiem laukiem.
Jaunajiem, savukārt, tas ir tikai dabīgi, ka baidās no tā – neizbēgamā. Mums pret to ir pašsaglabāšanās instinkts, kas liek dzīvot un cīnīties par savu dzīvi. Jauniem vēl visa dzīve priekšā, ja dažādu apstākļu sakritības dēļ, tpfu, tpfu tpfu,to nepazaudēs.

Tādēļ cienīsim savu dzīvi, un cienīsim klusībā tos sev tuvos cilvēkus, kas no mums ir aizgājuši.
9 8 44 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 44

0/2000
Anonīms komentārs 2009-03-12 00:03:15 Kā kurš. Bet pārsvarā jau laikam tā ir. Zinu vienu paziņu, kam vecmuterīte nomira. Stāsts jau kuriozs. Tante esot kipa samanījusi, ka drīz tas notiks. Un esot teikusi: "Bērniņi, nu man ir tas laiks klāt!". Visu nākošo dienu ņēmusi, krāmējusies ap visādiem sīkumiem, ko likt sev zārkā līdzi. Nomazgājusies. Pat kleitu uzvilkusi. Pa nakti uzmodusies, paņēmusi ģitāru (viņa bija muzikāla un ļoti jautra tante), un sākusi spēlēt un dziedāt, cik nāve ir nejauka, bet tomēr laba draudzene, kāda dzīve ir ma*ka, bet tomēr visumā bijusi feina. Nākošā rītā, tika atrasta nomirusi. Taču ar smaidu uz sejas.
2 1 atbildēt
Manuprāt, nāve ir tikai tas,ka cilvēka orgāni- sirds kambari, pārstāj pulsēt un ražot asinis, ka nepieciešamas izdzīvošanai. Vienkārši cilvēks izdziest. Un vis.
2 1 atbildēt
Benz komentārs 2009-03-12 00:08:15 ( Ar šo , laikam , iebraukšu galīgā beztēmā ) Par šo tēmu strīdēties jau gan būtu muļķīgi. Jo to jau precīzi nezin tik tiešām neviens, kā tad īsti ir. Mēs tikai par to varam iedomāties.Ja nu vienīgi cilvēki ar īpašām spējām, kādas citiem nav.
2 1 atbildēt
Ko tur daudz, es tak dzivošu mūziga emotion
3 2 atbildēt
Nāve ir viena no visplashak aprunātajām tēmām pasaulē. Teema laba, tikai liekas ka sheit nebija veerts publiceet. Sai portaalaa paarsvaraa ir jauni un zalji cilveecinji, kuriem liekas, ka visu dziivi saprot, kgan taa nemaz nav. Taa ir riktiiga pieeaugushu cilveeku teema. Par rakstu +
4 3 atbildēt
man liekas kad bus cita dzive mes nekad nepazudisim...(ticu reankarnacijai) izlasit dazus textus tas ir diezgan aizraujosi es pesonigi neticu dievam bet es ticu aukstakam spekam.. : D he he
3 2 atbildēt
Nāve- ir visa sākums! Lielākai tautas daļai tas liekas tikia stulbs citāts no filmas ''Mūmija'' Taču tā nav. Vismaz pēc maniem ieskatiem. Sāksim ar pašu elementārāko, respektīvi, bērns dzemdē. Viņš tur ir attīstījies, izaudzis, sācis aptvert ka atrodas māmiņā. Viņam tur ir ērti, silti , patīkami. Patīkami dzirdēt māmiņas balsi, just viņas pieskārienus vēderam. Viņš jūtas labi. Bet pēkšņi vienā momentā viņš tiek izgrūzts , burtiskā nozīmē, no savas vides, svešā, jaunā, nepierastā vidē. Teorētiski viņš ir piedzimis. Taču- viņš ir zaudējis savas pirmās ''mājas'', kurā NEKAD neatgriezīsies. Prakstiski- viņš ir miris savai bijušajai videi. Tagad viņš ir piedzimis jaunai vietai un videi un sajūtām, bet miris vecajāi. Viņš neatceras protams neko no savas bijušās dzīves dzemdē. Tāpat ir ar mūsu- tagadējo dzīvi. Tapēc es ticu , ka pastāv reankarnācija (deem vienmēr problēmas ar šā vārda pareizrakstību). Neviens nenomirst uz mūžīgiem laikiem. Viss notiek pa riņķa līniju. Viss jaunais ir vecā beigās, un vecā beigas ir jaunā sākums. By Doog ( tikai garāmejot)
3 2 atbildēt
Latvijā ir viens tāds labs ārsts, kas nodarbojas ar bērnu reanimāciju un papildus nodarbojas ar šādu lietu izpēti. Viņš stāstīja, ka ir veikuši nelielu eksperimentu ar cilvēku psihi. Kip tas cilvēks tika novests ar hipnozes palīdzību tādā hipnostatiskā stāvoklī. Viņam likts atkārtot, ko savā laikā ko runājis un piedzīvojis. Viņam jautāts ik palaikam kāds gadaskaitlis, mēnesis un tad viņš teicis, kas notiek. Atkārtoja visu, sīki un detalizēti, ko runājis. Tad nonākuši līdz tā cilvēka zīdaiņa vecumā. Vīrietis esot brēcis zīdaiņa balsī. Un tad prasīts, gadaskaitlis, kad viņš vēl kipa vēl nebija piedzimis.Cilvēks runājis ungāru valodā. Kaut viņš bija latvietis, un nekad savā dzīvē nebija ne dzirdējis, ne mācījies ungāru valodu.
2 1 atbildēt
nav nekaa peec naaves (diemzheel) nomirsim un viss, nekaa pilniigi...
3 2 atbildēt
nu es ticu reinkarnācijai , dvēselei , dzīvei pēc nāves un pārējām lietām , bet vienmēr kaut kā ir biedējis tas , ja nu tās ir vienkārši fantāzijas un pēc nāves pilnīgi nekā nav , ka tu vienkārši esi tumsā un viss , ka nekas nav . Nezinu , kā citi , bet es būtu nedaudz izbesijies , ja gaidītās paradīzes vai dajebkā vietā būtu vienkārši tukšums xD nu jā esmu dzirdējis par vairākiem tādiem eksperimentiem , kādus pieminēja revibox
3 2 atbildēt
gudrinieki atradushies, tikai saprotat to, ka patiesiiba nekad netiks noskaidrota. :D
3 2 atbildēt
renāms nu mēbī , bet nav jau teikts , ka katram cilvēkam veidojas jauna dvēsele , nevis pārdzimst kāda , kas gaida rindā uz jaunu dzīvi . un domāju , ka dvēsele parādās cilvēkam tad , kad spermatozoīds apaugļo olšūnu , jo pretējā gadījumā Vīrietis būtu kaut kāds nenormālākais templis , kurā dienā rodas un mirst milioniem dvēseļu
3 2 atbildēt
renām - Bet viss baisakais fakts ir,ja nomirstot esi ka paralizets,prats joprojam funkcionee muļķības, smadzenes tad nestrādā, jo nav vairs fiksēta elektriskā strāva smadzenēs pēc nāves, tas nozīmē, ka cilvēks vairāk nav spējīgs domāt un visas maņas tā pat ir atslēgtas tāpēc spīdzināšana tur nesanāktu. Ar domām jau arī var sazināties, tāpēc arī beigts ir beigts, jo tagadējie pētījumi, sazināšanās ar dvēselēm ( EVP ) ekstrasensi arī un visi pārējie ^^
3 2 atbildēt
''Iedomajies ka kads d*ns nakti pie tevis ierastos un teiktu ka tu so dzivi dzivosi velreiz.Taja nebutu nekas jauns un viss ko tu dzive nebusi izdarijis paliks tevi nedzivots.Tagat iztelojies muzibu.''
2 1 atbildēt
revydon komentārs 2009-03-11 23:31:35 Tas varētu būt bijis tai raidījuma, nenoliedzu. Jo bieži to neskatos. Taču par to gadījumu, kuru rakstīju, notika Latvijā. Tikai par to ir noklusēts. Neatceros, kur, bet kkādā preses materiālā bija par to rakstīts. (Laikam "Zintnieks" vai kkā tā ) To ārstu sauc Pēteris Kļava.
1 1 atbildēt
Man patīk Doog pieeja šai lietai. Es līdzīgi domāju. Patiesībā mēs nemirstam, tikai beidzam noteiktu dzīves ciklu. Iespējams, vēlāk tas atkal būs jāsāk. Tikai citā vietā un laikā.
2 2 atbildēt
Nāve ir tas tas pats stāvoklis, kas pirms dzimšanas.Ja kāds atceras savu iepriekšējo dzīvi - ka piedzima,dzīvoja,nomira u.t.t,tam tā ir pierasta lieta un mūžigā dzīve.Parējiem -pēc nāves- pilnīga sevis neapzināšanās(kaut kas līdzīgs bezsamaņai,vai miegam bez sapņiem uz mūžīgiem laikiem).
2 2 atbildēt
Kapec gan ne Benz? Katrai dzivai radibai ir dvesele,kapec gan spermai tada nevaretu but? o_O P.s-tas gan skan jociigi bet nu..
2 3 atbildēt
revibox nezinu nezinu lasot tavu komentaru es uzreiz atceros to raidijumu pa tv3 neobesnimo no fakt, tur bija tiesi sis gadijums , bet latvietis tas gan nebija :D krievs... es personigi ticu reankarnacijai, gaisma tunela galaa. es neizsprotu to kaa dvesele vairs var nepastavet pec naves, tas ir kaut kas nelogisks, paks un tu esi nekas ne tu redzi, ne dzirdi, ne doma, ne izjuti, tu paliec pa neko par tuksumu... tapec dodu prieksroku reankarnacijai, jo otrs variants ir murgs kuram negrib ticeet, vienigais interesantais un ticamakais variants un komentars ir puirex komentārs 2009-03-11 22:26:23 Teemai jau nav nekaadas vainas. Es domaaju ka mees nemirstam taa, ka mees uzreiz taa kip pazustu no zemes virsas. Mes dziivojam peec naaves citu cilveeku atminjaas un taadaa veidaa. sis vel ir pielaujams variants ,kurs man lika aizdomaties. un runajot par paradizi man tas liekas pilnigs fuflo ko stasta maziem berniem...
1 2 atbildēt
kaadam rados nav *?
3 4 atbildēt
« 1  2  3 »