local-stats-pixel fb-conv-api

Nāve - neizbēgamais, par ko ir vērts parunāt.44

9 8
Šovakar padomāsim par vienu diezgan pasmagu un filozofisku tēmu – nāvi.
Es šajā rakstā paužu tikai un vienīgi savas pārdomas par šo tēmu. Un aicinu citus dalīties pārdomās tajā. Ko jūs par to domājat un kas sekos pēc nāves? Vai cilvēks vienkārši vairs neeksistē, vai turpina eksistēt kaut kādā veidā? Vai ticat reinkarnācijai (pārdzimšanai), utt. Lūdzu, nerakstiet glupības, bet paudiet savu viedokli un kāda ir bijusi pieredze par to.


Mēs ikdienā par to parasti nedomājam, šķiet, ka dzīvosim mūžīgi un mums jau nekas nedraud. Liekas, ka tusēsim, strādāsim, mācīsimies, vai vienkārši dzīvosim visu laiku.
Bet, tomēr tas tā nav... Reiz pienāks laiks, kad nāve mūs visus paņems un aizvedīs tālumā no visas laicīgās dzīves uz mūžības valstību.
Kāds, kas lasa šo rakstu mirs varbūt jau rīt, varbūt pēc mēneša, piemēram, autokatastrofā. (Tikai pieņēmums) Varbūt pēc pāris gadiem no slimības, zaudēs dzīvību karalaukā, masu uzbrukumā vai slepkavībā. Kāds, visticamāk, sagaidīs nāvi sirmā un godīgā vecumā.
To neviens nezin kā tas notiks, kad tas būs. Mirs jauns vai vecs. Un ko jutīs, kā arī, kas pēc tam sekos.
Diemžēl, mirušie mums nevar pastāstīt, kā tad tas ir.
Nav tā, ka nāve būtu, kas slikts, ja aizej vecumā uz labākiem medību laukiem. No tā vēl neviens nav izmucis, lai cik tas skarbi skan.
Tas ir tikai dabīgs process, dabas likumsakarība. Nekas nepastāv mūžīgi, tikai laiks. Viss mainās. Tikai katrai būtnei, lietai ir savs laika pulkstenis, kas reiz sitīs pēdējo stundu.
Un tad, vairs nekas laicīgs nebūs nozīmīgs. Ne tas, ka dzīvē esi bijis sasniedzis kādu labu sociālo stāvokli sabiedrībā, ne tas, ka esi bijis nabags, ne arī, ka esi bijis bagāts un cik autiņu vai īpašumu tev piederējis. Ne tas, ka būsi kādu ieredzējis vai nīdis. Tur tam visam vienkārši nebūs nekādas nozīmības. Tik tas, kā Tev dzīvē dvēsele jutusies.
Ik sekundi uz pasaules mūžībā aiziet vidēji 3-4 cilvēki. No tiem ik pēc 10 sekundēm kāds mirst no HIV/AIDS vai vēža. Katru pusminūti pasaulē kāds bojā aiziet no vardarbīgas nāves.
Un ik pēc 30 sekundēm mirst no bada kāds mazs bērns...
Ceturtā daļa no pasaulē esošajiem bērniem ik gadu mirst, nesasniedzot piecu gadu vecumu...


Lielākā daļa no mums ir saskārušies ar kāda sev tuva cilvēka nāvi.
Tas, ka nāve tuvojas veciem cilvēkiem, to viņi parasti nešaubīgi mana, ka drīz nu būs jāiet. Veci cilvēki arī parasti no tās nebaidās, jo tak, zina, dzīve ir nodzīvota, daudz pieredzēts un izzināts. Ko vairs tālāk darīs? Loģiski, ka jādodas uz labākiem laukiem.
Jaunajiem, savukārt, tas ir tikai dabīgi, ka baidās no tā – neizbēgamā. Mums pret to ir pašsaglabāšanās instinkts, kas liek dzīvot un cīnīties par savu dzīvi. Jauniem vēl visa dzīve priekšā, ja dažādu apstākļu sakritības dēļ, tpfu, tpfu tpfu,to nepazaudēs.

Tādēļ cienīsim savu dzīvi, un cienīsim klusībā tos sev tuvos cilvēkus, kas no mums ir aizgājuši.
9 8 44 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 44

0/2000
Kada pie velna pieredze rodas zaudejot kaadu?! Tu jau to naavi nejuti,cilveks aiziet un viss,tu neesi spejigs to apturet. Es uz to skatos normaali,ja buus jaaziet buus,tur neko nevar mainiit,mani tas nebaida ka es kuru katru dienu varetu nomirt. Par to nav jadoma,itseviskji kmer esi jauns,tici man tas bojaa dziivi. P.S Tur nav tolka runat un domat,pienaks tavs laiks redzesi kas notiks.
5 1 atbildēt
Pirmais ieteikums par nāvi - nedomāt par to un viss būs labi... vismaz lidz bridim ,kad mirsi
6 2 atbildēt
Teemai jau nav nekaadas vainas. Es domaaju ka mees nemirstam taa, ka mees uzreiz taa kip pazustu no zemes virsas. Mes dziivojam peec naaves citu cilveeku atminjaas un taadaa veidaa. Man ir bijis gadiijums, man ljoti tragiskaa naavee gaaja bojaa viens no vislabakajiem draugiem. Zheel, tachu naakas samierinaaties. Taada jau taa dziive ir.
5 1 atbildēt
PumaKing iebraca auzās
3 1 atbildēt
Benz, ir cilvēki, kuri par to zina ļoti daudz un internetā var atrast daudz materiālus par šādām tēmām :) Tiešām murgi :D Olšūnai ir dvēsele? nestrīdos, bet dvēsele ir apziņa?
3 1 atbildēt
( Ar šo , laikam , iebraukšu galīgā beztēmā ) Vienkārši kur tad paliek sieviete , ķipa olšūnai vēl atsevišķi ir dvēsele , un tad viņas abas tur vienkārši paliek ? Un tā kā dvēsele ir +/- tā pati apziņa , tad beigās sanāk , ka mūsos ir divas dvēseles/apziņas - ķipa īņ un jaņ , vai kaut kas tamlīdzīgs xD ? Vai arī tām 2vām dvēselēm vēl ir kaut kāds garīgais seks un viņas apvienojas vienā , kas arī tajā cilvēkā paliek ? ( par šo es arī varētu paskaidrot , kāpēc noliedzu , bet man pārāk daudz nāk miegs , lai es vēl par to rakstītu ) . Pat pašam nāk smiekli no tiem murgiem , ko tikko uzrakstiju xD Un pats par sevi , liekas kaut kā dīvaini un nejādzīgi , ka Vīrietis būtu kaut kāds super-mega dievišķais un svētais objekts , kurā visu laiku ražotos 100 000 000 dvēseļu . Un vispār šī nav tēma , par ko var strīdēties , Taisņība nevar būt nevienam , jo kā var strīdēties par tēmu , par ko neviens neko nezina
3 1 atbildēt
Var uzzināt, kad mirsi, piemēram, slimību dēļ, daži extrasensi to arī var pateikt. Mirušie nevar pastāstīt ---> bet kā tad ar klīniskajām nāvēm? nekas dzīvē vairs nebūs nozīmīgs ---> Visas dzīves laikā katra lieta uz kaut ko ir atstājusi iespaidu un viens cilvēks var daudz ko uz nākotni iespaidot.
3 1 atbildēt
Patika raksts. emotion
3 1 atbildēt
Cilvekam ir liels enegijas ladinsh,kuru vinsh izmanto dzivojot savu dzivi,nevis atnejmot cita berna dveseli lai ie6mauktu tur pats (mans viedoklis) Reinkarnacija faktiski varetu but uzskatama ka dveseles zagshana,jo kad berns ir ir auglis vinjam ir sava dvesele,ne kada cita,iemiesojoties berna sanak ka esi nozadzis vinja dvesli,tapec es samierinos ar faktu ka tevi aprok zem zemes un viss. Bet viss baisakais fakts ir,ja nomirstot esi ka paralizets,prats joprojam funkcionee,bet tavs kjermenis,ne un tu saproti ka tevi apraks zem zemes,uhh lielaka garigaa spidzinashana tiesham nebutu atrodama >_<
3 1 atbildēt
Kkā nenesas uz skaidrošanu kas un kā, tāpēc ielikšu tik 3 teikumus.. Es TICU reankarnācijai, uzskatu, ka nāve ir tikai fiziskā ķermeņa bojāeja. Mēs pēc nāves nedzīvojam tikai atmiņās. Žēl tos, kas dzīvo pēc principa "Pēc manis kaut vai ūdensplūdi", tādi cilvēki smagi samaksās par savas aizvadītās dzīves nelietībām. Tiesa gan pēc reankarnācijas cilvēks par savu iepriekšējo dzīvi tikpat kā neko neatceras, ir bijuši daži gadījumi, kad izdodas atcerēties kādu daļu ne vecās dzīves, taču ļoti reti.. Principā, nāvi varētu uzskatīt par tās personības nāvi, lai gan saka, ka tā arī nekur nepazūdot.. Nav ko daudz prātot, tāpat visiem mums pienāks savs laiks, tad arī zināsim skaidri kas un kā. varbūt..
3 1 atbildēt
Anonīms komentārs 2009-03-11 23:23:52 gudrinieki atradushies, tikai saprotat to, ka patiesiiba nekad netiks noskaidrota. :D Patiesība netiks atklāta,tur piekrītu. Taču tāpēc jau nav jātur mute ciet par šo tēmu. Ja klusējat par to tēmu, tad tas nozīmē, ka cilvēki noliedz nāvi un arī noliedz paši sevi. (Tā gribas domāt) Tāpēc, es vairāk šo rakstu biju domājis, lai lasa cilvēki, kas ar šādām lietām ir saskārušies.
3 1 atbildēt
Labs raksts. Uzrakstīts interesantā veidā.
3 1 atbildēt
wecaispukis2295 es tev piekrītu...mūsu domas sakrīt...bet dievam es gan ticu arī augstākiem spēkiem ticu :D
3 1 atbildēt
Tikai papriekshu ielogoshos ;)
3 1 atbildēt
naave manaa izpratnee - leeciens bez izpletna ..... rezultaats taapat skaidrs vieniigais kas noziimee - laiks ko pavadiiji kriitot :)
3 1 atbildēt
Nē, es domāju, tādu pieredzi, vai esi zaudējis kādu sev tuvu cilvēku.
3 1 atbildēt
nē, nē, par nāvi ir jādomā. jāiet sastādīt testamentu, kam es vēlos atstāt savu skapi un spoki.lv profilu! un vispār - priekš kam ir jādomā par lietām, kurās neko nevar mainīt? un jādomā, jāfantazē, jāfilozofē... come on! tāpat jau kādu dienu uzzināsim, vai ir dzīve pēc nāves, vai nē :D kapos sēdēt un dzert lēto gōtu vīnu pa ls 1.99 ir forši, un, ā, jāsameklē kāds īpaši nosūnojis krusts, pie kā nobildēties. nāve, es jau nāku..
4 2 atbildēt
netīšām pievienoju zemāk minēto komentu ātrāk ^.^ Veci cilvēki arī parasti no tās nebaidās ---> tiešām? Daudzi protams tā saka, bet nu neticu. cienīsim gan...
3 1 atbildēt
ziepiite komentārs 2009-03-11 22:26:56 kaadam rados nav *? Kaapeec uzreiz *, visi cilveeki reiz mirst. Tas ir tikai normaali. Tavai zinaashanai - reiz pienaaks arii tava diena.
4 2 atbildēt
Nāve- ir visa sākums! Lielākai tautas daļai tas liekas tikia stulbs citāts no filmas ''Mūmija'' Taču tā nav. Vismaz pēc maniem ieskatiem. Sāksim ar pašu elementārāko, respektīvi, bērns dzemdē. Viņš tur ir attīstījies, izaudzis, sācis aptvert ka atrodas māmiņā. Viņam tur ir ērti, silti , patīkami. Patīkami dzirdēt māmiņas balsi, just viņas pieskārienus vēderam. Viņš jūtas labi. Bet pēkšņi vienā momentā viņš tiek izgrūzts , burtiskā nozīmē, no savas vides, svešā, jaunā, nepierastā vidē. Teorētiski viņš ir piedzimis. Taču- viņš ir zaudējis savas pirmās ''mājas'', kurā NEKAD neatgriezīsies. Prakstiski- viņš ir miris savai bijušajai videi. Tagad viņš ir piedzimis jaunai vietai un videi un sajūtām, bet miris vecajāi. Viņš neatceras protams neko no savas bijušās dzīves dzemdē. Tāpat ir ar mūsu- tagadējo dzīvi. Tapēc es ticu , ka pastāv reankarnācija (deem vienmēr problēmas ar šā vārda pareizrakstību). Neviens nenomirst uz mūžīgiem laikiem. Viss notiek pa riņķa līniju. Viss jaunais ir vecā beigās, un vecā beigas ir jaunā sākums. By Doog ( tikai garāmejot)
3 2 atbildēt
« 1  2  3 »