local-stats-pixel

Mums nav bail no referenduma!69

262 14

[Pacelts, jo sākas februāris!]

Mēs aiziesim uz referendumu visi un nobalsosim par savu latviešu valodu ievelkot krusta zīmi PRET otru valsts valodu. Mēs balsosim Rīgā, Liepājā, Londonā un Dublinā. Mēs balsosim paši, ņemsim līdzi uz iecirkņiem savus bērnus un mazbērnus – lai viņi redz, ka esam lepni par savu valodu, ka nosargāsim valodu, valsti, tautu un zemi arī mazmazbērniem un nākamajām paaudzēm. 



Mēs sanāksim iecirkņos ar latviešu melodijām sirdī. Mēs taču atceramies "... viena saule, tas pats mēness, visiem viena mātes valodiņ...". Dziedāsim, jo tauta, kas dzied, – nemirst. Dziedāsim visi kopā iepriekšējā vakarā – lai mūsu nelabvēļi uzzina, cik liels un skanīgs ir latviešu koris. Sarkanbaltsarkano lentīti pie krūts nēsāsim visu februāri, brauksim ar mašīnām, kas rotātas Latvijas karodziņiem, visu nedēļu pirms referenduma liksim pie savām mājām valsts karogus.

21. februāris ir Pasaules Dzimtās valodas diena, bet nedēļa līdz šai dienai – Dzimtās valodas nedēļa. Tā kā mūsu politiķi ir lēmuši tieši šajā nedēļā piedalīties referendumā, tad darīsim to – mīlot un cienot savu valodu, rakstot un runājot labā un pareizā latviešu valodā.


Mums ir jaunieši, ar ko lepoties, tādi kā Mārtiņš Pavasaris ar savu klipu un aicinājumu iet uz referendumu. Mēs ticam, ka mums būs daudz šādu jauniešu, kas rakstīs viens otram labas ziņas interneta vidē, telefona īsziņās, uzņems jaunus klipus un aicinājumus.


Latvieši kā maza tauta ir labi valodu pratēji. Gandrīz ikviens latvietis runā trīs vai četrās valodās, ko nevar teikt par lielo nāciju pārstāvjiem. Balsojot par latviešu valodu, mēs balsojam par mazas tautas valodas prasmēm, izglītību, zināšanām, pašcieņu. Mēs labprāt runājam krievu valodā, labprāt lasām šajā bagātajā valodā un mīlam jebkuru Latvijas pilsoni ar viņa dzimto valodu, bet prasām godu arī savai valodai. Mēs nevienam neesam uzmākušies ar padomiem un aizskāruši citu nāciju pašcieņu, bet nepieļausim arī svešu ļaužu diktātu. Tie, kas raisīja šo referendumu, bija tikai un vienīgi ļaunprāši, kas gribēja sanaidot Latvijas iedzīvotājus. Un viņiem referendumā atbildēsim, ceļot godā latviešu valodu, ceļot latviešu pašcieņu, pašlepnumu un tautas apziņu.


Referendumā mēs piedalīsimies visi un ievilksim krusta zīmi PRET. Gandrīz katrā latviešu ģimenē ir auto. Šoreiz aizmirsīsim nesaprašanos, palīdzēsim kaimiņiem, paziņām, visiem kam grūti nokļūt līdz iecirknim. Mīlestības apliecinājums latviešu valodai - kopīgs PRET.


[NAV MANIS gudrots RAKSTS]
Man šo atsūtīja kā ķēdes vēstuli, aizrāva teksts, tā kā esmu patriots un negativi noskaņots pret krievu valodu, tad man šis teksts aizrāva. Kopibas sajūta!






262 14 69 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 69

0/2000

Mani vairāk biedē tie daži stulbeņi, kas pēc tautības ir latvieši, bet saka, ka balsos par krievu valodu, jo tā "Ieriebs" valdībai........ Jā, tādi plānprātiņi arī eksistē, diemžēl.

38 3 atbildēt

Latvijā būs tikai viena valsts valoda, āmen.

35 3 atbildēt

krievs aizies uz referendumu un prasiis: "что здеc нaпиcaнo? a? бля !!!"

30 6 atbildēt

Latvijā NAV VIETA KRIEVIEM!!!! BRAUCIET TAČU PROM NO ŠEJIENES!!! Paldies!

21 7 atbildēt

tāda sajūta ka esam tajā laikā kad mūsu vecāki un vecvecāki sēdēja Rīgā un aizsargāja mūsu galvas pilsētu un zemi.. lasu un klausos.. ahh..

 

emu gatavs cinities lidz pēdējam par savu valsti,valodu,zemi,žērboni un karogu! Piedrāst tos,kas censas mums atņemt to,kas mums svēts!

10 0 atbildēt

Skatās kā Krievi( - )sametīs.. emotion

9 2 atbildēt

Nu dāmas un kungi savācamies un ejam uz referendumu emotion

7 0 atbildēt

spokos 3 krievekļi iezagušies un katrs iešķēla mīnusu emotion

10 5 atbildēt

ja arī mēs zaudēsim (tā ir ĻOTI ĻOTI MAZA IESPĒJA) tad mani varēs likt cietumā,sist nost vai nošaut man pajāt,bet es runāšu TIKAI savā tēvzemes valodā un nahren nerunāšu krievu valodā!

7 2 atbildēt

"Ja gribi mieru, gatavojies karam."

Latvieši kā maza tauta ir labi valodu pratēji. Gandrīz ikviens latvietis runā trīs vai četrās valodās 

nu tas jau gan taisnība, pati zinu 4 valodas.

3 0 atbildēt

ņeh slinkums lasīt tpc + vnk par dziesmu... emotion

2 0 atbildēt

pacepjaties vēl par šo tēmu, vēl par maz! emotion

2 0 atbildēt

Aiziešu nobalsošu " PRET ", bet nu zinot to sasodīto letiņu kūtrumu un muldonību i - netā, tad daudzi runās, bet maz darīs, to maz darīs domāju ar to, ka nekur viņi neaizies, bet tad i - netā plašsaziņas līdzekļos bļaus, ko tad neaizgājāt nobalsot utt... Atceramies vienu lietu - Krievvalodīgie Latvijā ir saliedēti, kā brāļi un māsas, to mums letiņiem vajag pamācīties kā viņi cīnās. :)

2 0 atbildēt

Dzimtā valodā. Tā dziesma tiešam liek aizdomāties.

2 0 atbildēt

Nopietni? Atkal raksts par šo tēmu? Nevar uztaisīt vienu rakstu un kauties par to komentāros? Vai vēl labāk, aiziet paboksēties. Sāk jau apnikt,ka viens uztaisa rakstu par seno kultūru mantojumu, viens cits atkal cepas par muļķībm, par kurām nekad neviens nevienosies.... Pietiek, ok?

1 0 atbildēt

Es uz referendumu neiešu. Tam ir vairāki iemesli.

Es negribu izjust to referenduma atmosfēru, jo šis notikums ir mākslīgi uzpūsts. Rezultāts tāpat ir zināms un pie vainas tik lielai ažiotāžai (un kāpēc paraksti vispār tika savākti) ir mediju slinkums, kas vislaik piemin to referendumu, jo nav par ko rakstīt un nav nekas jauns jāizgudro, tikai jāmaļ par referendumu, baigi forši, ne. Netaisos piedalīties kaut kāda deģenerāta Lindermana afērā, nesaprotu kā tādu vispār var laist televīzijā vai radio.

Bet pats bēdīgākais šajā visā ir tas, ka atkal nākas vilties savos tizlajos tautiešos. Atkal nez no kurienes saradušies tādi brīvības cīnītāji un patrioti. Tad kad pašiem bjia jāparakstās par latviešu valodu skolās, tad nevar mēneša garumā aizvilkt pakaļu pāri ielai, lai parakstītos, a krievi vēsā mierā to izdara. Un tagad atkal baigie taisnības cīnītāji visi. Izskatās, ka, kamēr ar mietu mums neviens ribās nebakstīs, tikmēr pat mazo pirkstiņu neviens netaisās kustināt. Tāpēc arī ilgi būsim bedrē.

5 4 atbildēt

Riebjās man šitie pseidonacionalistiskie teksti. Klajš populisms. Varētu domāt, ka Latvieši ir samīzušis. un jā. balsošu pret, jo tas būtu tīri loģiski. Viss tas referendums ir viens liels, smirdīgs sūds, bet pilsoņa pienākums jāizdara.

1 0 atbildēt

šitais viss sviests parāda cik cilvēki ir ietekmējami. šito visu Latvijā dzīvojošajiem nesūda nevaig, to vaig dažiem tirliņiem. Krievvalodīgie parādija ka no visiem šeit dzīvojošajiem 200 000 vai cik tur, ir ietekmējami un viegli sakūdāmi ne tikai uz parakstīšanos bet arī būtu gatavi iziet protestu gājienos, un pat piedalīties masu nekārtībās. Tāpat arī tagad latvieši rāda cik viegli viņi ir ietekmējami, atbildot uz šito ar klaigāšanu utt. respektīvi, mēs tagad parādam cik viegli te var sakūdīt cilvēkus līdz viss aiziet līdz masu nekārtībām. Lai šito visu izbeigtu vaig mierīgi bez stresa izdarīt savu pienākumu, lai viss paliktu pa vecam, un vairaak uz provokācijām neielaisties. pretējā gadījumā: "Sveiciens visām Marionetēm!"

1 0 atbildēt

Es labprāt pieliktu Latvijas karodzinju pie mašīnas, bet negribu, lai man izsit stiklu vai saskraabee ar atslēgām durvis..

p.s. referendums ir manā dzimšanasdienā iekritis :D

2 1 atbildēt

Bla bla bla....emotion

3 3 atbildēt
« 1  2  3 »