local-stats-pixel fb-conv-api

Īrijā jauno mācību gadu sāks sešas latviešu skolas4

Zinību dienā jauno mācību gadu Īrijā sāks jau sešas latviešu skolas, aģentūru LETA informēja Latvijas vēstniecībā Dublinā. Ar nolūku atvieglot Īrijā dzīvojošiem latviešiem dzimtās valodas apguvi tiek īstenots projekts "Grāmatas Īrijas latviešu skolām", kas nodrošina skolas ar latviešu valodas grāmatām un mācību materiāliem par Latvijas dabu un vēsturi. Veiksmīgi sadarbojoties Latvijas Ārlietu ministrijai, Pasaules Brīvo latviešu apvienībai, Valsts valodas aģentūrai (VVA) un Latvijas vēstniecībai Īrijā, tapa diplomātisks sūtījums šīm skolām bērnu grāmatu un mācību materiālu formā. Idejas realizācijā iesaistījās arī izdevniecības "Zinātne", "Liels un mazs", kā arī apgāds "Zaļais circenis". Projektam līdzekļus ziedoja arī Latvijas diplomāti un vēstniecības darbinieki - pirmā sekretāre Jeļena Lobzova, vecākais referents Indulis Bērziņš un vecākā referente Kristīne Vītola. Jaunais Latvijas vēstnieks Īrijā Pēteris Kārlis Elferts grāmatas skolām pasniegs sestdien, 12.septembrī, paužot savu atbalstu Īrijas latviešu kopienai.
7 1 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000
Nepietiek, ka mēs tur savu miesu ievazājam, tagad arī savu izglītību un kultūru vilksim iekšā? Ja reiz dzīvo Īrijā, tad arī mācies kā Īrs.
2 0 atbildēt
un tas lists no LV sleegtjaam skolaam?
0 0 atbildēt
ta sanak ka tas ir slegto skolu lite :WINK: bet forsi latvija sledz skolas irija atver emotion
0 0 atbildēt
Irija vismaz doma par bernu nakotni. Latvija nospljauties par berniem, jeb Latvijas nakotni. Sledz skolas, augstskolas samazina budzeta vietas. Pats aizgaju no augstskolas nepietikama finansejuma del, stradaju, bet sanemu tikai tik lai nomaksatu par skolu nekas pari nepaliek. Sogad ljoti daudzi draugi pec 12 kl nemaz neaizgaja macities. Skumji, bet fakts.
0 0 atbildēt