local-stats-pixel

Google Latitude - spēlējam paslēpes?5

5 1
Vai vēlies uzzināt, kur ir tavi draugi un ko viņi dara? Kā ar saviem bērniem vai citiem ģimenes locekļiem?

Kompānija Google nesen prezentēja programmu, kura ļauj lietotājiem izsekot un atrast savus draugus un ģimenes locekļus ar viedtālruņu, portatīvo vai stacionāro datoru palīdzību.

Google Latitude ir jauna Google Maps iespēja mobilajām ierīcēm. Lietotāji šajā programmā var redzēt savu draugu un mīļo cilvēku atrašanās vietu. Google ļauj ne tikai parādīt savus draugus uz kartes, bet arī sazināties ar SMS, Google Talk, Gmail, atjaunināt savu profila statusu un augšupielādēt foto, kas padara Latitude īpaši ērti lietojamu.

"No šī brīža Tu vari redzēt, ka laulātais draugs ceļā no mājām uz darbu ir iekļuvis sastrēgumā, ievērot, ka kāds draugs nedēļas nogalē atrodas Tavā pilsētā, vai vienkārši justies komfortabli, zinot, ka mīļotā cilvēka lidmašīna ir nolaidusies veiksmīgi par spīti sliktajiem laika apstākļiem," paziņo Google.

Pirms apvainot kompāniju par cilvēka privātuma iedragāšanu, jāpievērš uzmanība faktam, ka lietotājs pats var izvēlēties, kuram no draugiem rādīt savu atrašanās vietu vai nerādīt to nevienam. Tāpat var izvēlēties atklāt tikai pilsētu, kurā atrodies.

"Latitude ir pilnīgi brīvprātīga," apgalvo Google. "Tu ne tikai kontrolē to, kurš var redzēt Tavu atrašanās vietu, bet arī pieņem lēmumu par vietu, ko citi redz. Piemēram, ja kāds atrodas Barselonā, tad tā vietā, lai automātiski noteiktu atrašanās vietu, lietotājs var pats manuāli noteikt citu pilsētu, piemēram, Ņujorku."

Google ir palaidis Latitude 27 valstīs un sola ar laiku palielināt to skaitu. Lietotāji, kuri vēlas dalīties ar savu atrašanās vietu var apmeklēt google.com/latitude un lejupielādēt savā viedtālrunī jaunāko Google Maps versiju ar Latitude.

Pašlaik Latitude ir pieejams BlackBerry, Nokia S60 un Microsoft Windows Mobile ierīcēm. Drīzumā tiks atbalstīti arī tālruņi ar Google Android, kā arī Apple iPhone. Lietotāji bez viedtālruņiem var instalēt Latitude kā iGoogle sīkrīku savos stacionārajos vai klēpjdatoros un darīt zināmu savu atrašanās vietu.




5 1 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 5

0/2000
Reāli :D
3 0 atbildēt
Bet var redzēt tikai tad ja lietotājs to ir atlāvis, drīz būs haki ka kipa atlauj utt. Nekāda privātuma nokia 3310 Mans labākais draugs.
4 1 atbildēt
Mulkibas..tas ir cilveku teisibu parkapums par privato dzivi!
3 0 atbildēt
Ļoti laba fīča. Atbalstu. Sen ko tādu vajadzēja. :) Gaidam Latviju.
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt