local-stats-pixel

Džodža Sorosa kārtējais uznāciens2

1 0
Amerikāņu miljardieris Džordžs Soross (attēlā) salīdzinājis patlabanējo globālo ekonomisko krīzi ar PSRS sabrukumu, ņemot vērā starptautiskajai sabiedrībai radušos seku nopietnību, kā arī paziņojis, ka krīze vēl nav sasniegusi savu zemāko punktu un tuvākajā laikā to diezin vai sasniegs, ziņo aģentūra „Reuters”. Uzstājoties konferencē ASV Kolumbijas universitātē, kur 20. februārī pulcējās pasaules vadošie ekonomikas eksperti, Soross paziņoja, ka pat Lielās depresijas laikos ASV finanšu situācija nebija tik slikta, kā pašlaik. Pēc Sorosa vārdiem, pasaules finanšu sistēma sabruka līdz ar „Lehman Brothers” bankas bankrotu un pašlaik ir pievienota aparātiem, kuri "mākslīgi uztur tās dzīvību".
Jāatgādina, ka nesen Krievijas laikrakstā "Vedomosti" tika publicēts Sorosa raksts ar nosaukumu "Globāla antikrīzes politika: Radīt jaunu naudu". Tajā šis odiozais finansists krīzes pārvarēšanai piedāvāja atbalstīt valstis ar attīstošos ekonomiku un reformēt tādus lielus finanšu institūtus, kā SVF un Pasaules banka.
Tajā pašā konferencē Kolumbijas universitātē uzstājās arī ASV Federālas Rezervju sistēmas bijušais vadītājs un Baraka Obamas padomdevējs Pols Volkers, kurš tāpat paziņoja, ka pat Lielās depresijas laikos pasaules ekonomika bijusi labākā stāvoklī. Volkers nesniedza nekādas prognozes par finanšu krīzes pārvarēšanas termiņiem un nepiedāvāja pasākumus tās pārvarēšanai, vienīgi aicināja atbalstīt stipru finanšu kontroles mehānismu radīšanu, kas ļautu izvairīties no tamlīdzīgas situācijas atkārtošanas nākotnē.
1 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 2

0/2000
atteelaa?? :D
0 0 atbildēt
Man pohuj - es tankā!
0 0 atbildēt