local-stats-pixel fb-conv-api

Dzive ir skaista, tik saproti to.8

56 3

Dzīve ir skaista, neskatoties uz to, ka tā sastāv no daudziem ceļiem ar asiem pagriezieniem. Nu gluži kā sirds kardiogramma – te augšā, te lejā. Cik grumbuļains vai gluds ir šis ceļš, to nevar zināt, līdz neesam veikuši nākamo pagriezienu.

Ir laba teorija, kas ļauj salīdzināt dzīvi ar braucienu naktī. Mēs priekšā redzam tikai noteiktu ceļa posmu (apgaismoto), un, tikai nobraucot noteiktu gabalu, mēs redzam, kas notiek tālāk. Vai cilvēks var ietekmēt šo ceļu? Atbilde ir – „Jā un nē”. Ar labiem darbiem un pozitīvām domām mēs varam pagriezt savu dzīves ceļvedi veiksmes virzienā, neaizmirstot, ka Dievam attiecībā uz katru no mums ir savi plāni!

Interesanti, kāpēc sirdī labi cilvēki tik daudz cieš, ja reiz pastāv dabas likums, ka dots devējam atdodas? Kāpēc šķietami labajiem tik daudz tiek darīts pāri, bet sliktajiem veicas? Izrādās, ka ne jau tas ir labs cilvēks, kurš visiem cenšas darīt labu (to viņi dara, alkdami mīlestības), bet gan tas, kas spēj sevi un pasauli pieņemt tādu, kāda tā ir! Liela daļa cilvēku neprot otru pieņemt tādu, kāds tas ir, un tāpēc sakostiem zobiem cieš, cenzdamies mainīt apkārtējos un aizmirstot, ka katram ir sava dzīves patiesība!

Labs piemērs. Kad mēs iemīlamies, mums šis cilvēks liekas pats labākais visā pasaulē. Tad pēc laika mēs pēkšņi sākam vēlēties šo otru cilvēku mainīt! Stop! Tieši šajā vietā apstājieties un padomājiet! Vai jūs būtu šo cilvēku iemīlējuši, ja viņš būtu cits?! Nē! Tieši tas lai kalpo ikkatram no mums par argumentu – nevēlēties audzināt otru pēc savas „šnites”, jo tās ir mīlestības beigas! Mīliet šo cilvēku un piedodiet viņam visas viņa kļūdas. Ticiet, ka Viņš tikpat ļoti kā Jūs cenšas dzīvot pareizi un laimīgi, tikai pēc savas izpratnes! Nav liela māksla pagriezt otru vaigu, un demonstratīvi parādīt, ka viss ir kārtībā. Vislielākā māksla ir prasme PIEDOT!

Piedošana

Piedošana visiem, visu, par visu, uz visiem laikiem un it visā cilvēkā rada neizsakāmu mieru. Vislabākā atriebība ir piedošana. Vislabākās zāles ir piedošana. Piedošana atbrīvo no stresiem, no liekām negatīvām domām un no tā, ka mēs vēlamies uzņemties atbildību par citu dzīvēm. Ir tāds teiciens – nesodi un netapsi sodīts! Pārfrāzējot to, nonākam pie visiem zināmās patiesības, ka tikai katrs pats ir atbildīgs par savu dzīvi, lai arī ļoti bieži vislabprātāk atbildību savās neveiksmēs vēlamies „nogrūst” uz citiem un tieši tāpat vēlamies uzņemties atbildību par savām māsām, brāļiem, mammām un vēl visu lielo radu saimi! Dzīvojot ar piedošanu sirdī, pie Cilvēka nonāk apziņa, ka pasaule ir skaista tikai tad, kad to necenšas mainīt, kad sirdī mājo prieks, brīvība un laime!

Iemācoties piedot, mainās visa pasaule. Lietas, kas agrāk likās traucējošas, ar laiku izzudīs, cilvēki, kas jums blakus traucēja mierīgi dzīvot, strādāt vai atpūsties pavisam nemanāmi pārtrauks to darīt. Kā? Pavisam vienkārši. Jūsu sirdī būs piedošana, bet piedošana ir brīvība. Un jūs vairs nevērtēsiet citus pēc savas vērtību skalas! Jūsu vērtību skala NAV vienīgā pareizā! Tāpat kā nepastāv labais un sliktais.

Un pats galvenais - piedod SEV!

Piedodiet savam naidam un dusmām, skaudībai un kārei pēc atriebības, savai neuzticībai cilvēkiem, savtībai, tieksmei pēc varas, lepnībai, savai asajai mēlei, piedodiet visām savām cilvēciskajām īpašībām, kas rada jūsos spriedzi. Piedodiet sev, ka Jūsos šīs negatīvās emocijas ir iemitinājušās un nedod jums mieru. Paskatieties uz pasauli un līdzcilvēkiem ar prieku sirdī!

Smaidiet! Un ticiet, ka uz šo patieso smaidu pasaule atsmaidīs pretī. Bet ja kāds tomēr rāda Jums zobus – piedodiet viņam. Ar gudru ziņu saprotot, ka viņa sirdī pašlaik ir skumjas. Bet tā vairs nav tava darīšana. Tās sāpes pieder tikai viņam, un Jūsu abu dzīves kardiogrammas ir pavisam atšķirīgos līmeņos.

Ja ir smaga dzīves situācija ar Jūsu bērniem, vecākiem un tuvākajiem draugiem un jūsu sirds no sāpēm vai lūst, atcerieties, ka vislielākā palīdzība ir tava mīlestība! Jo mēs nevaram izoperēt savu tuvinieku sāpošos orgānus, nespējam viņu vietā iemīlēties un ciest mīlestības mokas, mēs nevaram izlemt, kas viņam ir labs, jo to zina tikai viņš pats.

Pasaulē, kurā valda Visuma mīlestība, tiek dziedēta katra dvēsele..., un piedošana ir tiešākais ceļš uz katra cilvēka laimi!

56 3 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

blje kkads macitajs sarakstijis.. bazniica vot taa ir stelle jaa

2 0 atbildēt

Bet ne vienmēr var piedot pats sev, ja tiešām esi ko tādu nodarījis un tomēr no vienas puses ļoti jo ļoti nožēlo, bet sev piedot nespēj.

1 0 atbildēt

TRaks esi tik garu rakstu lasiit !!!!! emotion  Puse spokos ir taadi kaa es ar "Lielu pacietiibu " XDD

Bet gan jau bija sakariigi !!!+

1 0 atbildēt

atbildot uz aijulis komentāru " Ir gan lietas ko nevar piedot,piem.nodevību..... " nodevībai jau arī ir vairākas šķautnes... piemēram, nodevība sava labuma gūšanai, vai nodod, tapēc ka kāds no tevis to velk ar varītēm ārā, un tā vilkšana bieži vien notiek *cionālajā veidā!..... tā arī ir jāmēģina atšķitināt kura ir kura, un tad jau piedošana gan jau ka arī nāks :)

1 0 atbildēt

ceru, ka šis rakts nepazudīs. jauns favorīts. paldies.

1 0 atbildēt

Izlasīju 3 rindiņas un sapratu , ka tālāk lasīt nav vērts.

1 0 atbildēt

Interesants dzives salidzinajums - sirds kardiogramma. Buutiibaa piedodot visu visam, cilveks klust laimigaks, pagriezieni lenam parvershas pa taisnam linijam, zuud iekshejas problemas...  Bet, atceresimies, cilveks bez problemam, ir miris...

Tomer, paliek atminju ieskauti notikumi, kurus nevareshu sev piedot....

0 0 atbildēt