local-stats-pixel fb-conv-api

Kas spēj radīt Ziemassvētku noskaņojumu?17

Trīspadsmit lietas, kas, manuprāt, spēj radīt Ziemassvētku noskaņojumu. Es ceru, ka izlasot tās, kādam, kas ir bēdīgs, uzlabosies noskaņojums. Šo sarakstu sastādīju pati, domajot par gaidāmajiem saulgriežu svētkiem.

Ja nevēlies lasīt manu garo ievadu, vari uzreiz tīt lejā un sākt lasīt.

Pēdējās dienās jutos kā Grinčs. Nemaz nevēlējos svinēt Ziemassvētkus, jo ārā ir tiešām dranķīgi rudenīgs laiks, nepavsam ne ziemīgs. Skolā kontroldarbs, pēc kontroldarba. Uz skolu pa tumsa, mājās pa tumsu. Sniegs uzsniga un nokusa.

Bet kāpēc man mainījās domas? Es pārdomāju dažas lietas par šiem svētkiem. Ziemassvētki ir gada, manuprāt, skaistākie svētki. Burvīgs skats paveras pastaigājoties vēlā vakara stundā pa pilsētu. Gandrīz katrā pilsētā pa izrotātai eglītei, visur krāsaini mirguļojošas lampiņas. Lampiņas uz ēkām, logos, pat koki izrotāti ar lampiņām. Daudz jo daudz cilvēku dažādos veikalos un tirdzniecibas centros steidz iegādāt dāvanas sev tuvajiem vai darba kolēģiem, kaimiņiem. Daži iepērkas ķeksīša pēc, daži lūko pēc kā īpaša, daži iegādājas materialus priekš DIY dāvanām. Idejas dāvanām var atrast visdažādākās - grāmatas, svecītes, interesanti suvenīri, koka izstrādājumi ar novēlējumiem gan Ziemassvētkiem, gan Jaunajam zilās koka kazas gadam. Veikalos ir kaudzēm mandarīnu un piparkūku. Pipārkūkas ir gan tradicionālās, gan ar pildijumiem vai īpašiem dekorējumiem. Tās rindas veikalos ir iespaidīgas. Tas tik ļoti kaitina. Bet vai tad tas nav tā vērts? Galu galā uz svētku galda arī kaut kam garšīgam jābūt. Pēc ticējumiem uz galda jabūt maģiskajiem deviņiem vai vairāk ēdieniem. Vai arī Tu plāno sev bagātigi klātu galdu? Ieraksti komentārā, es no sirds priecāšos uzzināt arī Tavas domas, mans mīļais lasītāj.

160 1 17 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 17

0/2000
Man šogad bija iespēja aiziet uz ziemassvētku balli. Bet es negāju jo man nav ar ko iet un ari es labāk pasēdēšu spokos.
9 1 atbildēt

Nagi tādi normāli kvadrāti emotion

4 0 atbildēt

Dzimšans dienā - bildi

3 0 atbildēt
Ari labi .bet es gan nekur nejiesu jo iet nau kur un Ari jutos skumji.
2 1 atbildēt

Es atbalstu 10.

Vēl siltu pieniņu,gimeni un vakars izdevies. emotion

1 0 atbildēt

Nekas! laiks iet paliec vecāks un paliek vienalga uz tiem svētkiem,jeb nav nekāda xmas noskaņojuma akkk kā gribu bērnību emotion

1 0 atbildēt

Es šogad izrotāju kaktusu emotion Protams, eglīte arī būs, bet vakar izrotāju kaktusu, izskatās lieliski emotion

Man svētki saistās ar milzīgu rosību un kņadu mājās, jo pie mums sabrauc visi radinieki - ģimenes tradīcija.

Par ēdieniem runājot - klasika, obligātais minimums emotion bet mūsmājās svētki nav iedomājami bez pīrāgiem, piparkūkām, mandarīniem, rosoliņa, siļķes kažokā, pupiņu salātiem, zirņiem ar gaļu, štovētiem kāpostiem, aukstās gaļas, noteikti kāda silta gaļas ēdiena, un pārējais ir improvizācija - šogad būs vēja kūkas, siera torte, saldējuma kārtojums. Vienmēr tiek iepirktas oglītes un kuņģa pilieni. emotion Daudzi pārēdās - es sevi esmu izdresējusi piedomāt pie apēstā daudzuma, kaut arī viss ir apbrīnojami garšīgs, bet daži radiņi aizmirstas, un tad nakts vidū meklē kuņģa pilienus...

Izklausās pēc milzīga ēdiena kvantuma, bet mūsu ģimenē kopā esam 18 cilvēki - ticiet man - Ziemassvētku rītu maz kas sagaida, ja vien nav speciāli pataupīts svētku brokastīm.

1 0 atbildēt

ah kāds tur vēl Ziemassvētku noskaņojums... šķiet pirmo gadu man tāda tiešām nav un nevienam neizdodas mani pat pavilkt uz viņa pusi ://

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt