Ābolu Pīrāgs
Sastāvdaļas mīklai:
1 glāze miltu
6 ēdamkarotes sviesta (auksts)
2 ēdamkarotes (vai nedaudz vairāk) ūdens
1 tējkarote sāls
1 tējkarote cukurs
Pildījuma sastāvdaļas:
glāze cukura
1 tējkarote kanēļa ( skatīties pēc vajadzības)
Pagatavošana:
1. Sagrieziet sviestu mazākos gabaliņos
2. Iielieciet sviestu traukā pievienojot miltus un samaisiet.
3. Pievienojiet sāli un cukuru.
4. Tad pievienot klāt ūdeni un labi samaisa, līdz veidojas mīkla. Sāciet ar 2 ēdamkarotēm ūdens, ja mīkla pietiekami sausa, var pievienot vēl ūdeni.
5. Ieliek ledusskapī uz 30 minūtēm.
6.Iztīriet ābolus, iekšā iepildiet cukuru un kanēli.
7.Sagrieziet mīklu strēmelītēs un pārklājiet pāri.
8. Cept līdz paliek mikla brūna, un āboli ir mīksti.
Ziemassvētku galdu var izdekorēt arī šādi