local-stats-pixel fb-conv-api

vārdu nozīmes18

37 6

;)

Jānis

Vārda dienu Jānis svin 24. jūnijā
Latvijā dzīvo 56 657 personu ar vārdu Jānis.
Vārda Jānis nozīme un skaidrojums:

Vislatviskākais vārds, un tāpēc ir vislielākā tipu dažādība.
Pirmais tips. Vīrišķīgais Jānis. Iejūtīgs kolēģis, pasakains bērnu tēvs, labs laulāts draugs. Tomēr arī šis Jānis izstrādā tādus gājienus, par kuriem grūti spriest, - kāpēc? Vīrišķība izpaužas galantumā pret dāmām. Viņš ciena un mīl savu darbu. Nepļēguro un nedauzās pa svešu ģimeņu labirintiem.
Otrais tips. Jūtīgais sapņotājs. Piemīt maigums, iekšējā kautrība, bijība pret sievieti. Arī zināma turēšanās savrup. Vai sapņotājs vienmēr ir spējīgs visus vest uz priekšu? Šis Jānis reizēm nobīstas no vilinājuma, stipras kaislības, nobaidās no sevis. Varbūt tās ir tipiskas Jāņa šaubas - vai vispār iespējama miesas un dvēseles tieksmju saskaņa?
Trešais tips. Baudītājs, pašapzinīgais un triviālais dzīves tramdītājs, dimdinātājs un arī tukšinieks. To pēdējā laikā saradies ļoti daudz, un par tiem atmiņā iegulst rūgtas mieles.
Ceturtais tips. Sarežģītības un daudzplākšņainības paraugs. Šis Jānis iziet garu jo garu nobriešanas ceļu. Viņš iesāk ar diezgan naivu artiskumu, bravūru, kā arī nereti ir anarhists - runā visiem pretī, lai tikai nezaudētu individualitāti. Pa līkumotiem ceļiem (draud arī slīdēšana lejup) Jānis sasniedz īstu spēku atraisītību. Protams, ja viņa celā rodas tāda sieviete, kura saprot šo mētāšanos no vienas galējības otrā.
Piektais tips. Mīkstmiesis un "capļaks", āriāsķīgi teatrāls pozētājs, nelaimes čupiņa ikdienā.
Un tomēr Jāņiem ir gan intuīcija, gan izpalīdzētspēja, gan praktiskuma gars, gan fantāzija, kas ikdienu pārvērš svētkos. Visīsākās nakts burvība dzīvē bieži vien savijas ar dziļu traģismu.

*

*

*

Aleksandrs Vārda dienu Aleksandrs svin 18. novembrī
Latvijā dzīvo 37 859 personu ar vārdu Aleksandrs.
Vārda Aleksandrs nozīme un skaidrojums: Kāro likteņa laipnību. Spēj sagaidīt stundu un pats iekāpt likteņa upē, lai izvirzītos priekšplānā. Un tikai pats saviem spēkiem! Piespiež pie sienas arī savus ienaidniekus. Aleksandrs ir neatkarīgs, spītīgs, praktisks, tālredzīgs, precīzs. Cilvēks ar vērienu un dzīves izjūtas nesātību; ģeniālu talantu uzminētājs. ātrs dusmās un tikpat nosvērts dvēseles mierā.

*

*

*
Anna Vārda dienu Anna svin 26. jūlijā
Latvijā dzīvo 24 917 personu ar vārdu Anna.
Vārda Anna nozīme un skaidrojums: īsts dārgums vīrietim, kurš to sastop. Aizrautīgas dabas būtne ar pavēlnieces īpašībām. Piemīt īpašs vērienīgums. Mīlestībā saskata vienīgo mērķi. Vai dzīve Annu vainago un dod piepildījumu, - par to der domāt! Jo pašapziņa, kas piemīt Annai, var arī ko noārdīt. Iegriba iemantot cilvēku uzticību - tā ir raksturīga Annas iezīme! Apzinās savas asprātības un vērienīguma spēku. Ja sirdī iezogas tukšums, Anna to iznīdē ar nežēlīgu darbu. Nonākot aci pret aci ar zaudētu mīlestību, uzvar izaicinājums: mani tu nepieveiksi! Zina arī periodus, kad sirds ir smaga kā aizšauts putns.

*

*

*
Sergejs Vārda dienu Sergejs svin 28. septembrī
Latvijā dzīvo 24 913 personas ar vārdu Sergejs.
Vārda Sergejs nozīme un skaidrojums: Pirmais tips. Izdarīgs, sirsnīgs, kulturāls; pazīst grūtības. ārkārtīgi smagi pārdzīvo neveiksmes. Ir augstas prasības pret sevi. Neatzīst nekādas sentimentālas "čiepstēšanas un siekalošanās". Profesijā sasniedz augstu varēšanas pakāpi.
Otrais tips. Untumains, nepacietīgs, ātri aizsvilstas un tikpat ātri aizmirst dusmas. Tāpat kā bērns mēdz zaudēt mēra sajūtu.

*

*

*
Tatjana Vārda dienu Tatjana svin 10. janvārī
Latvijā dzīvo 24 401 persona ar vārdu Tatjana.
Vārda Tatjana nozīme un skaidrojums: Pirmais tips. Viņai nepieciešama mīla ar romantisma oreolu, lai varētu tēlot glābējas vai taisnības aizstāves lomu. Cenšas izbēgt no nesaskaņām. Ir optimiste, meklē zelta vidusceļu. Tiek galā ar savām problēmām bez citu palīdzības. Pieder pie klusajiem ūdeņiem - un tomēr Tatjana ir sabiedrības dvēsele.
Otrais tips. Šai Tatjanai ļoti sarežģīta intīmā dzīve! Mīlestība to sarausta un savanda, vienīgi visizsmalcinātākā sievišķība ir tā, kas palīdz viņai aizmirst sagrauto pamatu. *

*

*
Andrejs Vārda dienu Andrejs svin 30. novembrī
Latvijā dzīvo 22 412 personas ar vārdu Andrejs.
Vārda Andrejs nozīme un skaidrojums: Slīpēts, piesardzīgs un strādīgs. Labprāt neuzkrītoši rāpjas pa karjeras kāpnēm. Ir impulsīvs, neiecietīgs, taču praktiskums viņa dzīvē parasti ņem virsroku. Andrejam ir laba īpašība - sievietē redzēt to, ko pats vēlas. Nepacietība dažkārt ir Andreja klupšanas akmens.

*

*

*
Andris Vārda dienu Andris svin 30. novembrī
Latvijā dzīvo 21 096 personu ar vārdu Andris.
Vārda Andris nozīme un skaidrojums: Pirmais tips. Gaišu galvu, stipru gribu, taisnīgs, ar plašu vērienu, un tāpēc viņam daudz nelabvēļu. Prot turēt solījumus. Apveltīts ar milzīgām darbaspējām. Augstas prasības pret sevi un citiem. Vienīgi emocionāla uzlādējuma brīžos Andris var pieņemt pārsteidzīgus lēmumus. Ir operatīvs, saprotošs, izpalīdzīgs.
Otrais tips. Šis Andris bezrūpīgi izšķērdē savus spēkus, pats ieskrambā labi uzsākto, zaudē apvaldu, viņa mīlestība uzbrāzmo kā vilnis. Un tikpat ātri tiek izskalots ārā labais, kas bijis iedīglī.

*

*

*
Olga Vārda dienu Olga svin 11. augustā
Latvijā dzīvo 21 034 personas ar vārdu Olga.
Vārda Olga nozīme un skaidrojums: Zibensātrumā nokārto visu - savu, draugu un pat nelabvēļu situāciju. Nezina adatas dūrienus, jo pati ar toreadora paņēmieniem iegrūž lokano asmeni pretinieka skaustā. Svelmains raksturs. Nežēlīgā aizrautībā gādā par draugu labklājību, ir bohēmiete un nekad nenolaiž rokas īstenības priekšā. Kulturāli iznesīga un izdalās pūļa vidu. Tāpēc viņai daudz skauģu. Un tomer Olga bieži viļas mīlas partneros.

*

*

*
Edgars Vārda dienu Edgars svin 8. aprīlī
Latvijā dzīvo 16 114 personas ar vārdu Edgars.
Vārda Edgars nozīme un skaidrojums: Smags raksturā, ass, neslēpj savas domas, vārdus īpaši neizmeklē. Citi no viņa mazliet baidās. Taču patiesībā cienīgs ir tikai viņa izskats, bet sirds maiga. Edgara neaizsargātība ir tikpat liela, cik viņa atskabargainība. Dīvaini, ka Edgari sīvo lieto daudz mazāk nekā Jāņi, taču Blaumanis viņam uzcēlis Šo smago pieminekli. Edgars ir mūžīgā trauksmē, un drastiskais piegājiens dzīvē rada ap viņu pievilcības auru.

*

*

*
Kristīne Vārda dienu Kristīne svin 24. jūlijā
Latvijā dzīvo 14 827 personu ar vārdu Kristīne.
Vārda Kristīne nozīme un skaidrojums: Jebkurā situācijā pūlas sevi nodrošināt. Izceļas ar sarežģītu jūtu dzīvi un prasmi izturēt, ja satiek Blaumaņa Edgaru. Stingra raksturā. Stipra kā kalnu tīģeris. Cenšas neredzēt to, ko nevēlas. Patstāvība - tā ir īpaša kuras dēļ Kristīnei ar gļēviem cilvēkiem veidojas konflikti! Darba spējas ir brīnišķīgas, lai gan pārāk daudz uzdevumu dēļ viņa var kļūt pavirša. Izjūtu šķelšanās norūda Kristīnes raksturu.

*

*

*
Laura Vārda dienu Laura svin 18. aprīlī
Latvijā dzīvo 8 515 personu ar vārdu Laura.
Vārda Laura nozīme un skaidrojums: Simtkārt apdziedātā Laura nes sevī noslēpumu, maigi piekļāvīgu noskaņu, klusu, kautrīgu iekšējo balsi. Viņa ņem pretī to dienu, kura nāk viņai pretī. Jo varbūt jau parīt draudīgi mākoņi biedēs Lauras mīlas sapņu idilli...

*

*

*
Patrīcija Vārda dienu Patrīcija svin 25. augustā
Latvijā dzīvo 1 220 personas ar vārdu Patrīcija.
Vārda Patrīcija nozīme un skaidrojums: Romantiski liega, dziļi apslēptā uguns kvēl, un vajag tikai vienas dzirksteles, lai iedegtos mīlas brīnums.

*

*

un kā pēdējo ieliku savu vārdiņu;)
un ja tu nākošajā rakstā gribi ieraudzīt savu vārdu komentāros ieraksti kā tevi sauc un gaidi;) nākošais raksts ar vārdiem būs tad kad būs komentāros vismaz 7 jūsu vārdi;)

37 6 18 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://draugam.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 18

0/2000

Tur nav mans vaards, biju domaajusi, ka tur buus vairaak vaardi :/

13 0 atbildēt

Ja liki tik maz, varēji vismaz visus latviešu vārdus

3 0 atbildēt

 kussss! Mani sauc Ieva.... tikai nesaki nevienam labi?

0 0 atbildēt

latv. val personvārdu vārdnicā  to visu var atrast... 

0 0 atbildēt

Rainers

0 0 atbildēt

Gita

0 0 atbildēt

from: http://www.vardadienas.lv/

 

Sandijs Latvijā: 616

Ceļš uz slavu viņam ir ērkšķains un pilns laimīgu nejaušību. Vīrišķīgi atrisina negaidītus likteņa triecienus. Ar humora izjūtu izvairās no pretinieku uzbrukumiem. :))

 

 

 

0 0 atbildēt

MANI SAUC SANDA!!! :d

0 0 atbildēt

Savu vārdu nemaz necerēju ieraudzīt- nav diezko populārs. PAULA

0 0 atbildēt

 

Mārtiņš.

0 0 atbildēt

cerēju ieraudzīt savējo emotion

0 0 atbildēt

raksti par mani mans v;ards ir klāvs

0 0 atbildēt

SANDRA

0 0 atbildēt

Mans ir populārs, bet te nav tāda : D

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt