local-stats-pixel

trauku ķīmija0

16 0

Alumīnijs

Vispārzināms, ka šis metāls nebūt nav nekaitīgs. Vienalga, teicamo siltuma vadīšanas īpašību dēļ alumīnija trauki joprojām sastopami daudzās virtuvēs. Taču metāls no katliņa vai bļodiņas vai bļodas sieniņām nokļūst mūsu ēdienā - kaut nelielos, it kā nekaitīgos daudzumos, Un tas ir dabā trešais izplatītākais, un to mēs uzņemam ar ūdeni un ēdieniem un tā tālāk, tāpēc mums to nepietrūkst. Un tas ir pat kaitīgi, jo var visai viltīgi aizņemt dzelzij paredzēto vietu asins šūnās. Cilvēkiem ar asins sistēmas problēmām noteikti vajadzētu atteikties no šāda tipa traukiem.

Alumīnija traukos nepavisam nedrīkst gatavot un glabāt skābus produktus, un sālījumus, ievārījumus. Un anodēta alumīnija trauki ir izturīgāki un nekaitīgi veselībai, un uz tiem neiedarbojas pat visai skābi produkti. Zinātnieki gan rauc degunus arī par šo izstrādājumu, jo tā ražošanas gaitā tiek gandēta vide...

Emaljēti trauki.

Emaljēti trauki nav tikai čuguna vai dzelzs trauku greznums - tā efektīvi pasargā ēdienu no saskarsmes ar pamatmateriālu. Diemžēl pagatavot gardu barību ar tādu trauku visai grūti - ēdieni, jo īpaši biezputras ātri piedeg emaljētos traukos. Un jāuzmanās no veselībai kaitīga svina un kadmija klātbūtnes emaljas rakstu krāsvielās.

16 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 0

0/2000