Par kaņepēm un par kaņepju sviestu.
kaņepju STAKS13
76
0
Kaņepes cilvēks saimnieciskām vajadzībām izmanto vismaz 10000 gadu. Pirmie kaņepju izstrādājumi ir datēti ar 8000 gadu pirms mūsu ēras. Latvijā 1923. gadā kaņepes audzēja 371 ha platībā.
Uzskata, ka veselīgākais kaņepju ēdiens ir tieši kaņepju staks, kas satur gan taukvielas, gan olbaltumvielas, gan ogļhidrātus, gan zarnu traktam nepieciešamās šķiedrvielas. No staka cilvēks varot pārtikt, lietojot vēl tikai ūdeni.
Reklāma
Kaņepju staks ir maltas un apgrauzdētas kaņepju sēklas. Šo produktu var izmantot visdažādākajos veidos, piemēram, pievienojot salātiem, putrām, sviestam, biezpienam, konditorejas izstrādājumiem, saldumiem vai to lietot vienu pašu.
Ļoti plašs ir kaņepju pielietojums dziedniecībā un veselības profilaksē.
Reklāma
Kaņepju sēklās esošās taukskābes ir nepieciešamas enerģijas radīšanai, pareizai nervu sistēmas darbībai, smadzeņu attīstībai un funkcionēšanai, ādas veselībai un elastīgumam, labai vielmaiņai, normālai kardiovaskulārai darbībai, hormonu ražošanai, efektīvai imūnreakcijai. Albumīns, ko izstrādā aknas, labvēlīgi ietekmē aknas un nieres.
Tālāk daži ticējumi saistībā ar kaņepēm.
Reklāma
Kaņepes palīdzot pret ļaunu aci un lāstiem
Laksti ieteicami auras attīrīšanai (pirtī)