ehhh, pavasaris nāk un drīz sāksies, grilēšanas, alus dzeršanas, pasēdēšanas pie jūras laiks. Piedāvāju jums dažus faktus par alkoholu un sekām un alkohol nemaz nav tik slikts, kā tiek reklamēts.
alkohols, "paģiras" un "lāpīšanās"1
56
0
alkohols saturs standarta alus, šnabja vai vīna "porcijās" ko pasniedz bāros un restorānos ir vienāds (50gr šnabja, alus glāze, vīna glāze)
Cilvēki, kas alkoholu dzer samērīgi un bieži ir daudz veselīgāki nekā tie, kas alkoholu nelieto vispār vai pārspīlē, samērīgi nozīmē daudzums ar ko nevar pazaudēt tiesības (alus vai divi, glāze sarkanvīna utt.)
Reklāma
Mērena dzeršana nepalielina svaru, kā ir pieņemts uzskatīt, tur pie vainas ir pārmērīga alus dzeršana. Kā arī destilētos dzērienos(rums, šnabis, absints tekila utt.) nav tauku un holesterīna
atkal uzsvēršu vārdu "mērena" dzeršana nenogalina smadzeņu šūnas, tieši otrādi, pat uzlabo smadzeņu darbību
dzērienos, kur alkohola saturs ir mazāks par 15% vai lielāks par 30%, ķermenī uzsūcas daudz lēnāk
Reklāma
pilnīga atteikšanās no alkohola daudzkārt palielina risku saslimt ar sirds slimībām
daudzas mērenas alkohola lietošanas labaās īpašības paliek spēkā tikai tad, ja alkohols tiek lietots bieži
Paģiras citās valodās:
Francijā - Koka mute
Vācijā - kaķu vaidēšana
Itālijā - nenoskaņojies (kā mūzikas instruments)
Malaizījā - vienkārši "lo"
Norvēģijā - galdnieki galvā
Zviedri - sāpes matu saknēs
Dažas nacionālās "lāpīšanās" īpatnības:
Senie grieķi ēda kāpostus
Senie romieši - ceptus kanārijputnus
Vācijā daži ēd sarkano gaļu ar banāniem
Francijā dzer stipru kafiju ar sāli
Ķīnā dzer spinātu tēju
Puertoriko berzē pus citronu pret roku ar ko dzēra
Haiti iedur 13 nokaitētas adatas pudeles korķī no kuras tika dzerts
Krievijā dzer šnabi