local-stats-pixel fb-conv-api

Viltus veterāni147

2321 14

Krievijas blogosfēra jau gadu ilgst diskusija par viltus kara veterāniem, kas katru gadu piesprauduši neiegūtus apbalvojumus dodas svinēt Uzvaras dienu 9.maijā.

Un tam ir arī pamats, jo pēc Veselības ministrijas datiem Krievijā dzīvo aptuveni 3,4 miljoni kara veterānu, no tiem miljons - vecāki par 85 gadiem, Aizsardzības ministrijas dati rāda, ka 2010.gadā bija 400 000 invalīdi un kara veterāni, taču 2008.gadā likums "Par nodrošinātu mājokli Lielā tēvijas kara veterāniem" paredzēja piešķirt dzīvokļus 236 000 veterānu, bet reāli dzīvokļus saņēma tikai 162 000.

Skaitļi protams šokējoši, jo lielākā daļa sabiedrības arī īsti neatpazīst karavīru no vienkārša frontes strādnieka, un šo nezināšanu var veiksmīgi izmantot savām PR aktivitātēm, lai uzturētu 9.maija kultu kā vienojošu elementu.

Jaunākajiem no Otrā pasaules kara veterāniem tagad visticamāk ir kādi 85 gadi, lielākā daļa ir vecāki. Krievijā patlaban tādā vecumā ir 200 000 vīriešu. Tajā pat laikā, ne visi dienēja armijā un piedalījās karā, tāpēc nebūtu pamata 65-70 gadu vecu onkuli ar medaļu "Par drosmi" uzskatīt par kara veterānu. Otrkārt, pat Padomju laikos, notika veterāna statusa devalvācija, kad 1985.gadā uz Uzvaras dienas četrdesmitgadi tika apbalvoti pēc iespējas vairāk cilvēki, arī tādi kas piedalījās karā, bet pretējā pusē. 1995.gadā likumā "Par veterāniem" veterānu saraksts tika papildināts, līdz ar to tajā iekļuva cilvēki, kas vispār nav atradušies frontē.



2321 14 147 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 147

0/2000

9. maijs man nav svētki un domas par stabu, kas atrodas pārdaugavā, man krasi atšķiras no lielākās daļas krievu tautības cilvēku, bet piekrītu blogera viedoklim - šādi cilvēki apkauno īstos veterānus un noniecina to, ko viņi ir darījuši, un kam gājuši cauri.

259 3 atbildēt
Tie kas kara laikā slēpās aiz citu mugurām kartupeļus mizodami un zābakus pucēdami, tagad piesprauž medāļus un stāsta kā frontē karojuši...
145 2 atbildēt

Raksta autors malacis, gan tas, kas to visu izpētīja, gan to, kas pārtulkoja.

Visi tie, kas 9. maiju svin kā uzvaras dienu, patiesībā līdz galam nemaz  nesaprot, ko tieši svin - liels vairums no tiem ir pilnīgi neizglītoti cilvēki, kas aiziet uz pasākuma vietu piedzerties un pabļaustīties. Ņemot vērā cik maz veterānu ir palicis, tad tā diena ar katru gadu zaudē savu nozīmi un saturiskā ziņā tie svētki paliek arvien jēlāki, vismaz tie, kas Uzvaras parkā notiek. Krievijā jau centrālie svētki, tos jāuztur ar viltus veterāniem, lai tiek nezaudētu savu nozīmi jauniešu acīs, kuri nemaz nesaprot ko svin, bet kuriem galvenais piedzerties par tēvzemi.

127 6 atbildēt

Katra tauta ir laba, kamēr vien tā dzīvo savā zemē. Par pārdaugavas fallu un tā utīm - bez komentāriem.

108 1 atbildēt

Ko viņi darīs, kad visi kara veterāni būs nomiruši? Ko liks uz skatuves?

81 0 atbildēt

īsāk sakot, viņi visi ir gļēvuļi kas piesevinās citu cilvēku sasniegumus.... nožēlojami!  emotion

67 0 atbildēt

vo lašaras. malacis autors!

55 2 atbildēt

Ne kauna, ne goda emotion

50 0 atbildēt
Vienmēr tie tipiņi, kuri 9.maijā staigā ar pilnu krūti metāliem jebšu medaļām utt man ir likušies aizdomīgi, un māc šaubas, cik no viņiem patiešām šos apbalvojumus ir ieguvuši reāli.
41 1 atbildēt

Respekts karavīriem, kas cīnijās Padomju armijā, bet šitie ir tikai un vienīgi salašņas, kas cenšas uzdzīvoties no citu panākumiem. (kā jau visi okupanti)

34 1 atbildēt

Nu jā...Tagad jau tas apbalvojums vien nozīmē vienu smuku piespraudīti pie krūtīm

27 0 atbildēt

visus, kas ar medaļām - saukt pie atbildības par nodarīto kaitējumu karā... pēkšņi nebūs neviena dzīvā emotion

23 3 atbildēt

Super raksts ! ;) 

20 1 atbildēt

Noliek okupantus istaja vieta, malacis.

22 5 atbildēt

Burvīgs raksts! 

17 1 atbildēt

Par laimi šogad 9. maijā nebūs jāiet uz darbu garām plīvojošajiem Krievijas karogiem un jēgu pārdzērušiem jauniešiem. Labs raksts. Es no apbalvojumiem atpazīstu tikai cara laika Jurija krustu, kas izmanto tās pašas oranžmelnās lentītes, kas ir tik populāras 9. maijā.

15 1 atbildēt

Visiem taču gribas būt varoņiem :) Un tautai, kas vēsturiski ir izdarījusi tik daudzas zvērības, par kurām pat netaisas atvainoties, jo īpaši :)

12 0 atbildēt

visa pasaule kara beigas svin 8. maijā. krieviem kā parasti ir jāizceļas ar citu datumu

15 4 atbildēt

Citi šajā jautājumā iedziļinājušies tiktāl, ka domā, ka speciāli šim pasākumam tiek atlasīti veci cilvēki, sašūtas viņiem formas, pielikti apbalvojumi un 9.maijā viņi nolikti tuvāk skatuvei, lai varētu sabiedrībā uzturēt dzīvu kultu par lielo uzvaru. === Diezgan ticama versija. Iespējams, ka to dara ne gluži centrālā valdība, bet vietējā vara - nu tā lai sanāktu tautai īsti svētki.

9 0 atbildēt

Arī pēc vēl 70 gadiem būs kāds Otrā pasaules kara veterāns, kas mistiskā kārtā izdzīvojis. emotion

10 1 atbildēt
« 1  2  3  4 »