local-stats-pixel fb-conv-api

Vice (amfetamīns)13

79 1

Šoreiz savu apreibinošo vielu aprakstā iekļaušu vienu no lieliskākajiem biedriem – Amfetamīnu, jeb plašāk tautā pazīstamu kā vitamīnu, kas pēc narkologu domām padara viņu mazāk kaitīgu jauniešu vidū, jo lietojot ‘’vitamīnu’’ pašam nešķiet, ka organismam tiek nodarīts tāds kaitējums. Fantastiska, lēta, ‘’klubu’’ narkotika, kuru var atļauties praktiski ikviens ierindas vidusskolnieks, vai students. Nākamajā dienā ir fantastiska depresija, vīriešiem pēc pirmās lietošanas reizes ir iespējama pašapziņas krišana sakarā ar locekļa saraušanos aptuveni līdz 2-3 cm un potences zudumu. Turpinot aprakstīt šīs vielas veikšu labojumus un iekļaušu arī vidējo cenu Latvijas melnajā tirgū. Tātad amfetamīna vidējā cena Latvijas melnajā tirgū ir aptuveni 10 Ls par gramu, aptuvenās lietošanas devas ir 0,5 grami vienā diennaktī, taču devas var pieaugt ilgstoši lietojot amfetamīnu. Un cena ir viens no faktoriem, kas padara to tik pieejamu jauniešiem, tāpēc amfetamīna lietotāji šo narkotiku mēdz dēvēt par ‘’bomžu narkotiku’’. Latvijā popularitātes ziņā ieņem es teiktu trešo vietu sev priekšā atstājot alkoholu un marihuānu.

Lietošanas efekts:

Pārsvarā tiek ievadīts intranazāli (iešņaucot caur nāsi), pēc kā aptuveni 5 minūšu laikā sākas iedarbība. Pirmais moments ir enerģijas pieplūdums, pat eiforija, zūd realitātes izjūta, tiek aizmirsts par visu slikto. Parādās nenormāla vajadzība pēc komunikācijas, vēlme pastiprināti padzerties. Cilvēks var vārīties pat visu nakti, var runāt un runāt.

Cilvēks var dienām negulēt, neēst un visu laiku būt fiziski aktīvs. Taču šo enerģijas pieplūdumu īsti nav iespējams realizēt sakarā ar sirdsdarbības paātrinājumu.

Blakusefekti:

Paātrināta sirdsdarbība, sirds aritmija, noslogotas nieres, aknas, gandrīz pilnīgs dzimumspējas zudums, taču, ja vīrietim tomēr izdodas iegūt erekciju, tad vīrietis var darboties pat visu nakti bez beigšanas. Iespējama pastiprināta vēlme pēc urinēšanas līdzīgi, kā no alus. Nespēja neko ieēst, apetītes zudums. Cilvēks nespēj aizmigt. Pat otrādi, amfetamīns spēj cilvēku izraut no miega zāļu izraisīta miega, vai no smaga alkohola reibuma. Pie ilgstošas lietošanas var sākt rādīties halucinācijas (halucinācijas var parādīties aptuveni pēc 15 stundu amfetamīna lietošanas), paplašinātas acu zīlītes, svara zudums jau pēc vienas diennakts.

Lietošanas īstermiņa ietekme:

Organisms atūdeņojas, tiek ietekmēta sirdsdarbība un aknu darbība. Organismam zūd imunitāte, tāpēc viegli saslimt ar visu kas gadās pa ceļam amfetamīna lietošanas laikā. Organismam nepieciešams šķidrums. Nākamajā dienā pēc lietošanas iespējama vēlme pēc sirds pilienu pudelītes, jo sirdsdarbība visticamāk ir ārkārtīgi nestabila un šausmīgi paātrināta.

Lietošanas ilgtermiņa ietekme:

Lietojot amfetamīnu ikdienā notiek personības sagraušana, aknas, nieres, plaušas un sirds pārstāj normāli funkcionēt, pastāvīgas halucinācijas, nespēja koncentrēties, radošo spēju izssīkums.

79 1 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://manas smadzenes
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000

vnk pipejat zaali kas ir labveliiga un nenpodara bojajumus kjermenim

4 1 atbildēt

ir vērts viņu nelietot tikai tapēc, ka nākošajā dienā ir galīgi dir**ā. Tik sūdīgi, ka nezin kur likties... Nepaprovēsi, nezināsi, es arī neiesaku, tad tiešām alus kausu un inhalē wīdu

4 1 atbildēt
dea avatarsdea

.. biku baisi :) Cilvēki, nelietojiet tādu sūdus (:

4 2 atbildēt

vakar izmeeginaasanas peec pameeginaajaam ar draugiem visu nakti notuseejaam, bet pret riitu saak spiest uz sirdi, sajuuta ka buutu pa daudz kafiju sadzeeries

1 0 atbildēt

a tu pats vispār esi pats nomēģinājis? prieciņš apmēram vienam vakaram, turklāt no ārpuses nav konstatējama, plus nav sūdīgi nākošajā dienā.

0 0 atbildēt