local-stats-pixel fb-conv-api

Toreiz vs tagad (Rīga pirms 100 gadiem)15

149 0

Rīgai ir vairāk nekā 800 gadu simti, bet tās aktīvākais attīstības posms sākās tikai pirms 100 gadiem, kad Rīga kļuva par Eiropas mēroga pilsētu ar tās garajiem bulvāriem un Jūgentstila arhitektūru. Pilsētu piemeklējuši Krievu, vācu, zviedru un latviešu laiki, kas pilsētai devusi starptautisku izskatu (Vācu Vecrīga, Padomju mikrorajoni vai Zviedru mūri)

Piedāvāju nelielu salīdzinājumu - Rīga šodien un gadsimtu atpakaļ. Iespējams, ka uztaisīšu vēl vairākas daļas bilžu -salīdzinājumu. Lielākā daļa mūsdienu bilžu uzņemtas vakar (11.04.2015), meklējot pa Rīgu ēkas un ielas, kas sakrīt ar vecajām bildēm, tādejādi izzinot, kas ir mainījies gadsimta garumā.

149 0 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000

tajās vecajās bildēs tās ēkas izskatās greznākas un iespaidīgākas....emotion

15 0 atbildēt

emotion agrāk zāle un koki zaļāki, pat melnbaltajās bildēs. 

4 0 atbildēt

Jā.

0 0 atbildēt

Pirmā bilde nenormāli skaista gribētos tādu redzēt mūsdienās LU apkārtni emotion Atgādina Tartū universitāti un tās apkārtni emotion

0 0 atbildēt

Vecajās bildēs ,ēkas un koki izskatās daudz sakoptāk nekā ir pašlaik un ne tik iespaidīi protams.

0 0 atbildēt

Autor, 2. bildē tu raksti, ka tā ir ēka raiņa būlvārī, emotion izlabo un uzraksti, ka tā ir 1. ģimnāzija. Tā ēka gan tad bija skola, gan tgd.

Jā, vienu gan mums no pagātnes vajag paņemt, tie ir tie dārzi, palmu koki pie operas, nice, būs jāraksa Ņilam iesniegums.  emotion

0 0 atbildēt

7. Agrāk nu ofc bija skaistāk.

0 0 atbildēt

Pasviedāt labu ideju fotogrāfēšanai.

0 0 atbildēt
Pilsētiņa ar maigu dvēseli jeb īpašā mīļpilšetiņa. Nevaru būt vienaldzīga pret to nosaukumu un pašu pilsētu.
0 0 atbildēt

4. tie ir Zviedru vārti???

Es katru nedēļu eju tiem cauri emotion un nezinot ka tie ir Zviedru vārti....

0 0 atbildēt

...un tad uzradās Ušakovs ar saviem e-taloniem emotion

0 0 atbildēt

Vispār autoram derētu uzmanīgāk papētīt attēlus pirms kaut ko apgalvot. Pirmais attēls!!! Patiesībā vecais attēls ir uzņemts no Vērmanes dārza un eksotiskie augi ir pie ''Vernisāžas'',attēlā redzams arī 1829. gadā ģenerālgubernātoram Filipo Pauluči un Annai Ģertrūdei Vērmanei veltītais piemiņas obelisks. Savukārt mūsdienu bilde no operas skvēra kanālmalas.

0 0 atbildēt