local-stats-pixel fb-conv-api

Taizemiešu jaukteņi3

50 0

Sveiki,

Šajā rakstā es gribu pastāstīt par taizemiešu
jaukteņiem.

Mūsdienās Taizemes 🇹🇭 populācija ir ~69 miljoni. Interesanti, ka 1960’os gados pieaugums bija ~3,1%, bet mūsdienās tas ir nokrities līdz 0,34%. Viens no iemesliem ir valsts programmas, kuras tika izveidotas, lai samazinātu iedzīvotāju skaitu, piemēram, kā viegli pieejamu kontracepciju. Pašlaik 75% no valsts iedzīvotājiem ir etniskie taizemieši, 24% ķīniešu un 3% malaiziešu.
Vēsturisko migrāciju dēļ ap 40% mūsdienu taizemiešu ir ķīniešu senči, kuri samaisījās ar Lao grupu. Interesanti, ka Taizeme ir vienīgā dienvidaustrumu Āzijas valsts, kura netika kolonizēta, lai gan tās kaimiņzeme Burma karoja ar ķīniešiem un eiropieši sāka braukt iekšā, lai tirgotos.
20. gadsimtā uz Taizemi pārcēlās daudz amerikāņu 2. pasaules kara un Vjetnamas kara dēļ. Daudzi no viņiem bija amerikāņu karavīru bērni no Vjetnamas kara, un tie pārcēlās 60’os un 70’os gados.

Termini, kur tiek aprakstīti jaukteņi:
*Luk khrueng- cilvēks, kura māte ir taizemiete un tēvs ir ārzemnieks, bet parasti tas nozīmē baltais.
*Luk chin- cilvēks, kura māte ir taizemiete un tēvs ir ķīnietis.

Augošās ekonomikas dēļ arvien vairāk uz Taizemi pārceļas migranti no valstīm kā Burmas 🇲🇲 un Kambodijas 🇰🇭, kuri parasti ir ar zemāku izglītības līmeni. Tagad pat iebrauc vīrieši no Subsahāras valstīm kā Senegālas 🇸🇳, lai kļūtu par futbolu spēlētājiem Taizemes komandās. ⚽️

Interesanti, ka mūsdienās jauktie taizemieši ir pieprasīti kā aktieri Taizemes izklaides industrijā kā aktieri, kuri piedalās filmās un seriālos, un modeļi, kuri piedalās reklāmās. Tas ir daļēji tāpēc, ka viņi atšķirās ar savu izskatu no taizemiešiem- lielāki un slaidāki augumi, lielākas acis, spicāki sejas vaibsti, labāka angļu valoda(ja viens no vecākiem ir anglisko runājošs).
Pirms 1980’iem gadiem jauktie taizemieši bija retums un tika uzskatīti kā Vjetnamas kara paliekas. Tad jaukteņi kā Marša Vattanpiča, kuri kļuva par slavenībām izklaides industrijā, uzsāka trendu jaukteņu popularitātei valstī. Lai gan mūsdienās valstī jaukteņi ir populāri izklaides industrijā, ārpus pilsētām lauku rajonos daudzas ģimenes ir vēl konservatīvas un ir pret jauktajām laulībām.

Izmantotie avoti:
https://www.google.co.za/amp/s/en.mthai.com/lifestyle/4812.html/amp
http://worldpopulationreview.com/countries/thailand-population/
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Thai_people
https://www.bangkokpost.com/news/investigation/288910/for-african-footballers-the-grass-is-greener-in-thailand
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Luk_khrueng
http://www.sirinyas-thailand.de/2015/03/25/luk-kreung-and-concepts-of-mixed-race-in-thailand/
http://www.intermix.org.uk/news/news_06_thailand.asp

50 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Tev ir labākie raksti par neinteresantām tēmām šajā portālā! emotion

3 0 atbildēt

Labs raksts, interesanti. emotion  emotion 

1 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt