local-stats-pixel fb-conv-api

Tad, kad omes ome mācījās vēl skolā24

547 2

Daudz ir nostāstu par veciem skolas laikiem - par tiem laikiem, kad tavu omi vēl stārķis nebija atnesis, vai māte kāpostos atradusi, jeb ģimenes plānošanā vēl tu nebiji vēl ilgi ieplānots. Tā visa ir mūsu tautas vēsture.

Nesen pārlapoju grāmatu no mūsu zelta fonda. Tā ir Jāņa Jaunsudrabiņa Baltā grāmata. Aplūkojot izteiksmīgās zīmētās ilustrācijas, automātiski tās sāku salīdzināt ar mūsu krāsainajām bildēm, ko katrs skolas bērns ar mobilo telefonu prot piepumpēt pilnus spokus. Esmu pārsteigta , ka dažos zīmuļa vilcienos ir vairāk pateikts kā viskrāsainākajā bildē. Šī iemesla dēl, izmantošu dažas bildes no minētās grāmatas.

Vēstures liecības nonākušas līdz mūsu dienām dažādos veidos, gan no paaudzes uz paaudzi dažādus gadījumus atstāstot, gan pierakstot. Cik tā patiesa, to grūti spriest, jo cilvēkam ir bijusi tieksme vienmēr vēlamo uzdot par esošo un daudz ko piepušķot. Jo vairāk mums ir šādu vēsturisku faktu, jo vairāk varam salīdzināt ar šodienu.

547 2 24 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 24

0/2000
Labāk 5min stūrī,nekā 5gadi cietumā.
26 0 atbildēt
Jā,tagad bērni to nezin,bet bija kādreiz laiki kad skolotāji drīkstēja tevi sist,raut aiz matiem,pazemot,kliegt virsū,un tas skaitījās normāli.Labi ka tā vairs nav.
20 2 atbildēt

Piekrītu par to, ka mūsdienās bērnus un jauniešus pārāk izlaiž, un audzināšana pēc tā teik, mūsdienīgākas metodes ir totala izgāšanās.

13 1 atbildēt

Par skolu un mācību sistēmu man ir cits viedoklis, cik saprotu, joprojām nav izstrādās plāns, ko vajadzētu mācīt obligātajās skolās.

Bērniem liek iekalt tik daudz lieka, no  vienas puses bērns vēl nezin, kas nākotnē vēlas būt un kādas zināsanas noderēs, tiesa.

No savas puses varu teikt, ka man mācības pārāk nepadevās, es zināju ka nekļūšu par kādu tur inženieri vai profesoru. Man skolotāji tā arī nespēja paskaidrot, kādēļ tas viss ir obligāti jāmācās.

9 0 atbildēt

nja tā tas ir.

7 0 atbildēt

Visā izglītības sistēmā ir kautkāda kļūme ielaista. Bernu tiesības nav līdzsvarotas ar pienākumiem. Arī daļa pedagogu nav vajadzīgā līmenī. Es no vidusskolas atceros, ka bija skolotāji,  kuriem pat ar lielākajiem palaidņiem problēmu nebija. Bija skolotāji, kuru stundās pat labākie skolnieki neklausījās.

6 0 atbildēt

Malacis!

5 0 atbildēt

LAbs emotion

3 0 atbildēt

Tā nu tas ir...  emotion 

3 0 atbildēt

 emotion 

3 0 atbildēt

Ā nu tad es laikam esmu ar laikamašīnu ieradies, čota man bij tā kā vecajos laikos viss un pat unīti nobeidzis ja nobeigšu būšu tikls emotion Jo Moderni visi ir un nevienam nevajag vecmodīgu tirliņu un labāk draugs, nekā kas vairāk  emotion   Tas raksts nav par agrāk un tagad bet par dāžadiem dzīves stiliem drīzāk emotion pēdējais ir vienīgais kas atbilst ''Kādreiz un tagad''

2 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt
Tātad esmu ome 😐
1 0 atbildēt

Un kas no tā, ka šodien dzīvojam? Tāpat visi nomirsim.

2 2 atbildēt

tā ir MANGA!

0 0 atbildēt

tikai dēļ sievietēm tā ir, un tikai sievietes sūdzās

0 1 atbildēt