local-stats-pixel fb-conv-api

Sikspārņi #10

Iedomājieties situāciju :" Kāds izdomā paklausīties nu jau ne pirmā svaiguma filmas "Batman Begins" skaņu celiņu jeb soundtrack. Vēro nosaukumus un spicē acis un ausis - Vespertilio, Eptesicus, Myotis, Barbastella, Artibeus, Tadarida, Macrotus, Antrozous, Nycteris, Molossus, Corynorhinus un Lasiurus - ko tik dīvaini vārdi varētu nozīmēt?"

Šajā rakstā es jums sniegšu samērā īsu un kodolīgu atbildi uz šo jautājumu. Kas varētu būt šie 12 vārdi,kas apzīmē Hansa Cimmera un Džeimsa Ņūtona Hovarda veidotos skaņdarbus? Pirmā nojauta noteikti jau saka priekša, tas ir kaut kas ne latviski un ne angliski. Right in bulls eye. Tie ir sikspārņu sugu nosaukumi.

Un šajā rakstā tad arī īsi parunāsimies par mazajiem, biedējošajiem vampīriem.

Sikspārnis ir lidojošs zīdītājs. Kopumā ir ap 1100 sikspārņu sugu un pasugu ,kas kopumā sastāda gandrīz 1/5 daļu no visām zīdītāju sugām. Sikspārņi pieder hordaiņu tipa apakštipam mugurkaulnieki. Sikspārņus var iedalīt 2 klasēs - parastajos sikspārņos un dižsikspārņos. Lielākā daļa sikspārņu pretēji mītiem pārtiek nevis no asinīm, bet gan augļiem. Latvijā ir 15 sikspārņu sugas un tās visas pieder Vespertilionidae jeb Vespertilio dzimtai. Turpmāk, gan šajā rakstā, gan nākamajos izstāstīšu par katru no iepriekš rakstā minētajām sikspārņu sugām.

93 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000