Autors: Foto: © Fancy/Veer/Corbis
Ja izvēlas bieti. Ņem neliela izmēra bieti, nomizo to, sasmalcina ar nazi vai ar lielo rīvi un liek žāvēties krāsnī. Pirms dzēriena pagatavošanas bieti vēl liek cepties uz pannas, bet ir svarīgi nepārcensties, jo tad dzēriens būs pārāk rūgts. Tālāk, tāpat kā ar cigoriņu saknēm, sasmalcina kafijas dzirnaviņās vai piestā. Ja bietes pulvera sanāca ļoti daudz to var glabāt stikla traukā ar cieši aizveramu vāku. Biešu dzēriena uzvārīšana ir tāda kā cigoriņu, var pielietot arī jebkuru kafijai piemērojamo, tai skaitā var izmantot arī elektrisko kafijas vārāmo aparātu.
Dzēriena pagatavošana no burkāniem vai topinambūra ir tieši tāda pati kā bietei. Esot iespēja pagatavot kafijas dzērienu no cukurbietēm, pie tam, tai nebūs vajadzības pievienot cukuru. Vienīgā problēma ir tā, ka cukurbietes mazumtirdzniecībā praktiski nav pieejamas.