local-stats-pixel fb-conv-api

Parīzes bordeļu gals38

1511 0

Ir sens teiciens,ka nav lielāku cīnītāju par tikumību, kā bijušās palaistuves,un patiesība vien ir. 67 gadus atpakaļ saulainā aprīļa dienā Francijas Nacionālā sapulce pieņēma likumu par visu bordeļu slēgšanu Francijā un Nacionālā prostitūtu reģistra iznīcināšanu. Šo likumu sauc arī par "Martas Rišāras likumu"- tā pieņemšanas iniciatores vārdā.

1511 0 38 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 38

0/2000

interesants raksts.

31 0 atbildēt

Izbijusi prostitūta atmazgā savu sirdsapziņu, uzsākot protesta akcijas.. Smart! Stāvokli sabiedrībā varbūt arī saglāba un saglabāja, bet faktu tas nemaina, ka pati ir viena no "viņām". Pliks pauris un svastika uz pieres vienmēr rotās viņas galvu.. no iekšpuses. Diezgan nožēlojama  un liekulīga būtne.

 

35 5 atbildēt

Interesanti ir tas, ka prostitūcija nav aizliegta, bet pirkt seksa pakalpojumus gan.

24 0 atbildēt

Mauka paliek mauka.

24 3 atbildēt

Atklāti runājot, ir starpība starp prostitūtu un ieleni - pirmās prieka namos vairāk par sevi rūpējas un arī par saviem klientiem, bet otrās slapstās uz ielām un ir vairāk lētākas. Kā arī, tā ir vissenākā profesija, kuru gandrīz visi grib aizliegt vai noliegt, bet tāpat tos pakalpojumus izmanto deputāti, biznesmeņi un augstu stāvošas personas, un tomēr - policijas reidi ārzemēs noved pie ielikšanas cietumā un pārspīlētāka soda, nekā īstenībā vajadzētu. Vēl lasīju, ka daudzas maniakālas darbības un pašnogalināšanās tieksmes vīriešiem nerastos, ja tie spētu atklāti veidot mīlestības pilnas attiecības vai vienkārši dabūt cilvēcisku tuvību un siltumu, ja vien nebūtu sevi jāšausta par došanos uz "apšaubāmām vietām".. Tā nu bija rakstīts Ksavjēras Holenderes grāmatā. Vēl konkrēti gribētos pateikt - ja vecāki bērniem izaugot atklāti pateiktu kā rodās bērni, nevis kāpostos atrada vai atbilde "paaugsies, sapratīsi", izpaliktu arī daudzi neveikli tuvības brīži starp jauniešiem un jauni cilvēki nesteigtos pasteidzināt sevis pieaugšanu un saprastu, ka pirmkārt, tuvības mērķis ir bērnu radīšana un tad tikai prieka gūšana. Tāpat arī būtu mazāk to prostitūtu, kuras varbūt pirms pieauguša cilvēka dzīves uzsākšanas saprastu, ka ir labi, ja tev ir ģimene, nevis, ja tev neviens neiemāca, ka kas gan tu par cilvēku, kuram "zāle uz šosejas neaug". /nav mana personīgā pieredze, dzīvoju normālu dzīvi, bet redzu, ka cilvēki noliedz acīmredzamo./

20 0 atbildēt

šogad izlasīju grāmatu "Priekameita". Tur ir tik līdz pēdējam sīkumam izstāstīts, kas un kā notika pagājušajā gadsimtā, ka ar vājiem nerviem cilvēks viebtos jau pirmajās lappusēs un teiktu, cik pretīgi, noliedzot patiesību par visu starp cilvēkiem notiekošo.

12 0 atbildēt

Apsviedīga dāma! :)

7 0 atbildēt

Mūsdienās līdzīgs stāsts - izbijusi pornozvaigzne apgalvo, ka intīmi sakari pirms kāzām ir grēks.

6 0 atbildēt

Paldies, labs raksts. Tā arī būtu nomiris par Francijas draiskulēm neko daudz neuzzinājis :)

5 0 atbildēt

Prostitucija ir un paliek darbs. Nesaskatu tur neko īpaši sliktu vai pazemojošu. Viņas tāpat kā visa pārējā pasaule pārdod savu darbaspēku un zināšanas.

Lielākā problēma ir nelegālā prostitūcija un cilvēku paverdzināšana, kas nebūtu ja kāds paliktu pietiekami gudrs lai to padarītu par likumīgu biznesu

4 0 atbildēt

Bija interesanti lasīt! 

3 0 atbildēt

žēl ka aizliedza...

ps bordelis, nevis borģelis

4 1 atbildēt

Kolosāls raksts!emotion

1 0 atbildēt

 emotion  emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

"...Prostitūciju kā tādu, Francijā, protams, neaizliedza-  tas būtu par daudz jau ekstrēmi priekš Francijas...".....

Tādā gadījumā nesaprotu, kāpēc francūži nav savairojušies tik pat cik ķīnīzeri.......

0 0 atbildēt

Pilnīgi neizskatās, ka 2. un 3. bildē būtu viens un tas pats cilvēks! 3. bildē tik skaista! Šādai daile, manuprāt, nestāv ne tuvu neviena no mūsdienu "skaistulēm". :) Bet es vispār jau šito rakstu biju lasījusi kaut kur, arī tās pašas bildes redzējusi. Tik neatceros, tas bija spokos vai kādā citā portālā.

0 0 atbildēt

Ar ko atšķirās mauka no prostitūtas? Prostitūta dod visiem, bet mauka nedod vienīgi tev!

0 0 atbildēt

gramatika....gramatika....

0 2 atbildēt