local-stats-pixel

Okupācijas sekas13

38 18

Ta ka tema latviesi vs krievi ir loti populara nolemu publicet so rakstu (ar autora atļauju). Raksts nav mans. Rakstu verts izlasit daudziem spokos komentetajiem, saprotisiet kapec. Lasiet, vertejiet, izteiciet viedolus

Meklējam krievus !

Nolēmu paskatīt Latvijas valdības pēc PSRS sabrucināšanas :

1990.gada 7.maijs - 1993.gada 3.augustsMinistru prezidents: Ivars Godmanis

1993.gada 3.augusts - 1994.gada 19.septembris Ministru prezidents: Valdis Birkavs

1994.gada 19.septembris - 1995.gada 21.decembris Ministru prezidents: Māris Gailis

1995.gada 21.decembris - 1997.gada 13.februāris Ministru prezidents: Andris Šķēle

1997.gada 13.februāris - 1997.gada 7.augusts Ministru prezidents: Andris Šķēle

1997.gada 7.augusts - 1998.gada 26.novembris Ministru prezidents: Guntars Krasts

1998.gada 26.novembris - 1999.gada 16.jūlijs Ministru prezidents: Vilis Krištopans

1999.gada 16.jūlijs - 2000.gada 5.maijs Ministru prezidents: Andris Šķēle

2000.gada 5.maijs - 2002.gada 7.novembris Ministru prezidents: Andris Bērziņš

2002.gada 7.novembris - 2004.gada 9.martsMinistru prezidents: Einars Repše

2004.gada 9.marts - 2004.gada 2.decembrisMinistru prezidents: Indulis Emsis

2004.gada 2.decembris - 2006.gada 7.novembrisMinistru prezidents: Aigars Kalvītis

2007.gada 20.decembris - 2009.gada 12.martsMinistru prezidents Ivars Godmanis

2009.gada 12.marts - 2010.gada 2.novembris Ministru prezidents Valdis Dombrovskis

Avots : http://www.mk.gov.lv/lv/mk/vesture/

Izejot no pieņēmuma, kas pēdējos 20 gados masveidā tiražēts un klišēts tūkstošos formātos gan latviskajos medijos, gan latvisko politisko partiju un sabiedrisko organizāciju nostādnēs, un – pat skolas mācību un vēstures grāmatās par to , ka pie visa Latvijā negatīvi notiekošā ir vainīgi civilokupanti ( un viņu pēcteči ) vai okupācijas sekas, sāku meklēt konkrētus “vainīgos”. Mums divas desmitgades ir mācīts un skaidrots par padomju okupācijas sekām ar to konkrēti domājot krievus vai krievvalodīgos, vai Krieviju kā valsti.

Pēc PSRS sabrucināšanas nelietīgie krievi un viņu okupācijas režīms mums atstāja valsti bez iekšējiem un ārējiem parādiem, ar bērnudārziem, ostām, dzelzceļiem, rūpnīcām, fabrikām , skolām un slimnīcām . Krievija atzina Latviju de jure un de facto ātrāk par šodienas elku un lieldraugu ASV, kā arī pat šur tur nodeva zemessardzei neizlaupītas kara pilsētiņas un citus militāros objektus.

2011. gads. Situācija skaidra. 2012. gads. Atkal konsolidācija par kādiem pārsimt miljoniem un nulle, komats nulle finanšu resursu sociālajā budžetā.

Kuri ir tie krievi, kas vainīgi šādā Latvijas evolūcijā ? Pie labākās gribas un tīras sirdsapziņas, ņemot par pamatu savas filoloģijas,lingvistikas un fonētiskās zināšanas , varu sameklēt sekojošus , attālināti pie krievvalodīgiem vārda un uzvārda ( vai tikai vārda, uzvārda ) skanējuma ziņā attiecināmas personas mūsu valdībās :

1. valdība – Georgs Andrejevs, Edgars Zausājevs, Jānis Oherins

2. valdība – Georgs Andrejevs, Ģirts Lūkins

3. valdība – Vladimirs Makarovs

4. valdība – Vasīlijs Meļņiks, Vladimirs Makarovs, Anatolijs Gorbunovs

5. valdība – Anatolijs Gorbunovs, Vladimirs Makarovs

6. valdība – Anatolijs Gorbunovs, Vladimirs Makarovs

7. valdība – Anatolijs Gorbunovs, Vladimirs Makarovs, Tatjana Koķe, Pēteris Salkazanovs

8. valdība – Vladimirs Makarovs, Anatolijs Gorbunovs

9. valdība – Andrejs Požarnovs, Vladimirs Makarovs, Anatolijs Gorbunovs

10. valdība – Aivars Aksenoks

11. valdība – Andrejs Radzevičs

12. valdība – Jurijs Strods

13. valdība – Jurijs Strods

14. valdība – Tatjana Koķe

15. valdība – Tatjana Koķe

16. valdība – Ilona Jurševska

Varbūt tomēr reizi par reizēm ir jābeidz murgot par “okupācijām" un “civilokupantiem “, bet no latviskās politvaras elites puses atklāti un saprotami jāizskaidro Latvijas nācijai process, kura rezultātā 20 gadu laikā sagrauta un iznīcināta vesela valsts Baltijas jūras krastā ?

Reklāma
38 18 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 13

0/2000

Nesapratu emotion 1. Pirms 20 gadiem Latvija izveidojās gandrīz no nulles.. un ja neesi pamanījis, tad tikai pēdējos 3 gadus viss pa burbuli iet.. 2. Kāda padomju savienībai ar to saistība? Latvijas attīstība, kura tika ļoti nobremzēta, padomju rūpnīcu preces  nebija konkurētspējīgas ar attīstīto valstu rūpnīcu precēm..  

4 1 atbildēt

lool gribētu redzēt to ākstu, kurš šo rakstu rakstīja. tas ir pakaļā pateikt, ka mums kkas tika atstāts 90. gadā- tās daudzdzīvokļu ēkas un pārējie sūdi, ko psrs laikā sacēla, tam vispār ir kkāda vērtība? mēsli, kas tikai bojā skatu. Latvija pati pēdējos gados ir izaugusi ļoti ļoti, vienkārši pienāca krīze, ko darīt? varētu padomāt, ka mēs esam vainīgi? ASV ir vainīgi pie krīzes. Latvija nav sagrauta, no kuras pakaļas tas ir izrauts, vajag nedaudz pastudēt ekonomiku. Un vispār, ja mūs būtu okupējusi kkāda Vācija un sākusi te kko darīt, vispār mēs, iespējams, būtu 1, vietā ekonomikā pasaulē, ja krievi kko izdarīja, tad tikai visu sačakareja.

6 4 atbildēt

ekonomiski mēs neesam iznīcināti. Latvija ir valsts kas vēl attistās. Mērķis attīstītajām valstīm ir cilvēku labklājība un dažādi citi ar to saistoši nodrošinājumi. tā kā mēs vēl neesam attīstīta valsts, tad arī nekas tāds mums vēl nav. lai varētu sasniegt augstus attīstības rādītājus, ir jāatīstās, tas nozīmē ir jāpalielina izdevumi uz ražošanu un eksportu, nevis pakalpojumu un visādu citu sabiedrības vajadzību apmierināšanu, tai skaitā, diemžēl, ir arī skolas un medicīna. ja 90mito gadu sākumā visa Latvijas ekonomika tika sagrauta un nespēja attīstiīties un tā dzīvoja no kaut kādiem atlikumiem, tad tagad ir beidzot pienācis laiks, kad kaut kas ir sācies,ir parādījušās pazīmes, kas norāda par attīstību.

A. Kalvīša laikā valdība īstenoja diezgan izšķērtīgus plānus , ko sabiedrība varēja izmantot un visiem likās, ka mēs dzīvojam t.s ."treknajos gados" patiesībā notika valsts līdzekļu speciāla izterēšana, jo taja'liakā par krīzi neviens nezināja. doma bija tāda, ka pēc 2010 gada (apmēram kkad tad) bija paredzēts pāriet uz erio, valstij nevajadzēja zaudējumus, kas būtu ja lats tiktu devalvēts, pie tam ES solīja pipildīt LV budžetu ar ļoti lielu naudas summu.

diemžēl liktenis ir liktenis, to nevar paredzēt, jābūt vienkārši piesardzīgiem. un jāmācās pašiem, lai varam paši kaut ko arī mainīt valsts nākotnē.

sorrīt ka tik gari sarakstīju. bet par šito mēs vakar runājām politikas lekcijā kuru pasniedz Ivars Ijabs( Latvijā pazīstams politologs)

1 0 atbildēt

Raksta autora saskaņas centra āža kāja sprauktin spraucās ārā no šī nevainīgā raksta. :)

2 1 atbildēt
epg avatarsepg

kāpēc apskatīta tikai valdība, nevis Saeima vai zoļika daudzstāvenes?

1 1 atbildēt

Jebal, kas par okupantu. :D URLA!

2 2 atbildēt

Nāvi okupantiem 

0 0 atbildēt

nav vajadzīgi krievvalodīgie, ir vajadzīgi krievu un žīdu pakalpiņi vai tādi kas slēpjas aiz latvieša identitātes vai latviska vārda lai valsts ietu uz slikto pusi... kremlim daudzi mūsu "tautas kalpi" bučo pakaļu...

0 3 atbildēt