local-stats-pixel fb-conv-api

Nelieli šokējoši fakti par vilkiem27

Ticiet vai nē, bet vilki savulaik bija Skandināvu mitoloģijas dievi un tika uzskatīti par vienu no svarīgākajām sugām cilvēku pasaulē. Vilks ir bijis pirmais dzīvnieks, kurš ticis pieradināts kā mājdzīvnieks, kas joprojām ir neatrisināta mīkla vēsturniekiem un pētniekiem, bet zināms, ka tas noticis vairāk nekā pirms 10,000 gadiem.

Vienmēr esmu dievinājis šos apbrīnojamos četrkājainos plēsējus, žēl tikai tas, ka dzīvu vēl neesmu sastapis.

393 7 27 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 27

0/2000
Vienā teikumā tu saki,ka tev žēl,ka neesi sastapis vilku un jau nākamajā ka esi medībās redzējis rižu vilku...Kā tad tur beigās ir esi vai neesi redzējis!
17 0 atbildēt
"Vienmēr esmu dievinājis šos apbrīnojamos četrkājainos plēsējus, žēl tikai tas, ka dzīvu vēl neesmu sastapis." "Es personīgi esmu dzinējemdībās ar kaut ko tādu saskāries, kad pirmo reizi dzīvē ieraudzīju rižu vilku, joprojām stāv bildes datorā." Jums ir dubultpersonības?
14 0 atbildēt

tas rižais noteikti ka bija vilks lapsas ādā, tā viņi mēdz darīt jau kopš viduslaikiem, palasi pasakas  emotion 

6 0 atbildēt

murgains raxts

5 0 atbildēt

Par vilku kanibālismu , cilvēki līdzīgā situācijā rīkojas tieši tā pat . Un par 9. faktu šeit vilki tiek jaukti ar lāčiem , vilks vienmēr nogalina , tas tiek darīts drošības nolūkos , jo pat ievainotas pusdienas var nogalināt .

4 0 atbildēt

Man vienmēr ir interesējis...jā es teiksim atrastu mazu vilku mazuli, atstieptu mājās, uzaudzinātu, viņš mani apēsu vai tomēr būtu kā suns?!

Es pieņemu, ka kkādi instinkti viņā paliktu, bet cik ļoti? 

Vai Latvijā kāds to ir mēģinājis darīt?

5 1 atbildēt

Par to trakumsērģu jocīgi. Varētu domāy, ka traks vilsk ir lipīgāks par traku sikspārni. Arī sikspārnim pietiek iekost vienreiz. Nav tādu gadījum ,kad traks dzīvnieks iekož vienreiz, bet sakostais nesaslimst. Nesaslimst tikai tad, ja saņem potes.

3 0 atbildēt

mans opis vienreiz redzēja vilku bet... vilks nobijās un aizbēga

3 0 atbildēt

pilnīgs feiks,,   turklāt NAV apstiprinātu uzbrukumu kurus būtu veikuši veseli vilki,,   tie kas ir tiem visiem bijusi trakumsērga,,    tā ka par franciju un 300 upuriem ir tāpat kā neesi redzējis bet rižu tomēr esi redzējis,,  

4 2 atbildēt

TIE KUCEENI VIENAA BILDEE IR hASKIJI TAATAD SUNJI...

4 2 atbildēt

Приведем здесь лишь два леденящих душу случая нападения волков на детей, взятых из журнала "Охота и охотничье хозяйство" (N7, 1990).

События относятся к 1846 и 1849 годам, описания их взяты автором статьи "О людоедстве волков" С, Корытиным из официального источника - "Журнала Министерства внутренних дел", в котором регулярно, в течение двадцати одного года (с 1840 по 1861), публиковались сообщения о нападении волков на людей. Вот эти сообщения:

"На мызе Палла Дерптского уезда Лифляндской губернии дети крестьянина Юрри Туба, одиннадцатилетний сын Ян и шестилетняя дочь Кадри, 16 июля собирали в пятидесяти шагах от дома ягоды, когда вдруг показался волк. Ян, чтобы спасти, схватил сестру на руки, но волк, подбежав, вырвал ее у него и скрылся с девочкой в лесу. На крик Яна приспела хозяйка двора, но при преследовании волка найдены были только разорванное платье девочки и несколько костей ее".

В журнале "Охота и охотничье хозяйство" (N 6, 1990) С. Корытиным, исследующим людоедство волков, приводится большой список авторов, в разные годы сообщавших о фактах нападения волков на людей. Приведем этот список и мы: Кузьмич, 1925 г.;

Барабаш-Никифоров, 1928 г.; Тимофеев, 1949 г.;

В 1975-1976 годах случаи нападения волков на людей были зафиксированы в Ульяновской, Пензенской, Орловской, Оренбургской областях ("Охота и охотничье хозяйство", .N 9, 1978).

Изучая причины агрессивности волков по отношению к человеку, и прежде всего к детям, исследователи отмечают ряд факторов, провоцирующих хищников на нападение, в их числе: широкая разбросанность человеческого жилья по хуторам и мелким деревням, характерная для России, ручной труд на полях и в лесу с привлечением детей.

Выдающийся ученый-охотовед М. П. Павлов, отдавший многие годы изучению волков, в своей книге "Волк" (Москва, 1990) впервые обобщил материалы о людоедстве волков на территории бывшего СССР в советское время. На конкретных фактах он доказал, что волки, как бешеные, так и небешеные, все же нападают на людей. Причина, п

1 0 atbildēt

Autors raksta ka nav sastapis nevienu dzīvu vilku, bet tālāk jau raksta par sastaptu rižu vilku medībās...ka tik kautko saskribelēt! -

1 0 atbildēt
laika + Vilciņi = Haskijs emotion
1 0 atbildēt

   

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt
Un tici man ar vilku tu negribi cīnīties
0 0 atbildēt
Varbūt arī labi ka neesi sastapis!!! emotion Es negribētu sastapt vilku!!!
1 2 atbildēt