Viduslaikos galvenais ko ēda, tā bija maize. Gaļu ēda maz. Protams, ka aristokrāti rija visu ko. Mazajā ledus laikmetā pat gaļu sāka mazāk ēst. Piemēram Vācijā starp 14. un 18. gadsimtu gaļas patēriņš samazinājās 7 ( septiņas) reizes.
Francija viduslaikos kļuva par lielāko maizes ēdāju pasaulē. Gaļu praktiski nelietoja vispār. Tāpēc uzradās tā " izsmalcinātā" franču virtuve - gliemeži, vardes, baloži.... Rija visu to kas kustās.
Jūs prasīsiet, kāpēc zivis neēda? Zivis ēda tie, kas dzīvoja pie jūras. Tajā laikā ledusskapju nebija ( žēl, jo tad tie ar saviem freoniem ātri vien uzsildītu klimatu) tāpēc transportēt gaļu un zivis nevarēja tālu. Paši ziniet cik ātri zivis bojājas bez ledusskapja, un cik ātri varēja tajā laikā transportēt.