Šajā rakstā apkopoju dažus faktus un interesantas lietiņas par mandarīniem. Un neaizmirsti rakstiņu novērtēt ar atbilstošo vērtējumu
Mans iepriekšējais raksts: http://spoki.tvnet.lv/vesture/Coca-cola/781448
Šajā rakstā apkopoju dažus faktus un interesantas lietiņas par mandarīniem. Un neaizmirsti rakstiņu novērtēt ar atbilstošo vērtējumu
Mans iepriekšējais raksts: http://spoki.tvnet.lv/vesture/Coca-cola/781448
Mandarīnu sezona ir īsa, kas ilgst no oktobra līdz aprīlim Ziemeļu puslodē.
Pēc Pārtikas un lauksaimniecības organizācijas datiem 2011. gadā vislielākā mandarīnu raža pārliecinoši tika ievākta Ķīnā (gandrīz puse no visas kopējās pasaules ražas). Nākamā lielākā mandarīnu audzētāju valsts ir Spānija (aptuveni 8% no pasaules ražas).
Ar mandarīnu mizām jābūt ļoti uzmanīgiem, jo tā tiek apstrādāta ar ķīmiskajām vielām, ka arī ar speciālo vasku, lai piešķirtu spīdumu.
Daudzās valstīs mandarīnu ēšana un to smarža ir kļuvusi par neatņemamu Ziemassvētku daļu.
Pasaulē lielākās mandarīnu ražotājvalstis ir Spānija, Japāna, Ķīna, Brazīlija, Koreja, Itālija, ASV un Maroka
Eksistē vairākas mandarīnu šķirnes. Vispopulārākie mandarīni ir no Ķīnas, tanžerīni no pilsētas Tanžeras, kura atrodas Marokas ziemeļos, dansa, klementīni un satsuma no Japānas.
Par satsumu dēvē visus tos oranžos augļus, kuri ir bez sēkliņām. Tāpēc, ja Tev ūsains onkulis tirgū saka – očeņ vkusnije mandarini [ļoti garšīgi mandarīni – red.], droši vari iebilst – pfff, tā taču ir satsuma!