local-stats-pixel

Macarons vēsture.1

50 0

Šodien par macarons vēsturi! Viņi ir tik garšīgi!emotion

Tam ir divi vārdi: Macaron vai Gerbet un tas ir franču konditorejas lepnums, un stila ikona.

Mazliet vēstures: Lai gan macarons skaitās Francijas saldumi, ir bijis daudz diskusiju par to izcelsmi. Larousse Gastronomique min, ka pirmās ziņas par macaron datētas ar 791.gadu, klosterī netālu no Cormery. Citi avoti min, ka tie ir Catherine de Medicis šefpavāra radīti 1533. gadā, laikā kad viņa bija precējusies ar Duc d'Orleans, kurš 1547. g. kļuva par Francijas karali Henry II. Nosaukums "macaron" ir cēlies no itāļu vārda maccherone - un nozīmē "laba mīkla".
Pirmie Macarons bija vienkārši cepumi, kas izgatavoti no mandeļu miltiem, cukura un olu baltumiem. Daudzās pilsētās visā Francijā, ir sava leģenda, kas saistās ar šo delikatesi, piemēram, ka 1660. gadā Basku reģionā Saint-Jean-de-Luz, karaliskajam pārim Louis XIV un Marie-Terēze, šefpavārs Adams tos pasniedza kāzu mielastā. Nansī, macarons ieguva slavu 1792.gadā, kad Francijas revolūcijas laikā, divas karmelītu mūķenes atradušas patvērumu šai pilsētā, cepa un pārdevamacarons, lai sevi uzturētu, tādējādi kļūstot pazīstamas kā "macaron māsas". Viņu ceptie Macaronsbija parasti - sastāvēja no maltām mandelēm, olu baltumiem un cukura, bez īpašas garšas un pildījuma. Vēl Nansī lepojas ar leģendu, par to, kā Katrīnas Mediči mazmeita izglābusies no bada ēdot macarons. Ap 1830. gadu, macarons sāka pasniegt pa divi, kopā ar ievārījumu, liķieriem, un garšvielām. Mūsdienu macaron sauc par "Gerbet" vai "Parīzes macaron" un tie ir tādi, kādus tos radīja franču meistars Pierre Desfontaines. Tie sastāv no diviem mandeļu bezē diskiem, pildītiem ar sviesta krēma kārtu, ievārījumu, vai ganache .

Paldies, ka skatījies! (citā rakstā būs šo gardumu pagatavošanas recepte)

50 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 1

0/2000

Makarūnu pagatavošanas receptes jau šeit ir, vismaz divas esmu redzējusi jau. 

0 0 atbildēt