local-stats-pixel fb-conv-api

Lielākās aviokatastrofas Latvijā26

233 0

Šis stāsts ir par lielākajām aviokatastrofām Latvijas teritorijā.

Tātad. Zinu, ka daudzi no jums ir redzējuši manus rakstus un jūs zinat, ka es esmu ceļotājs,

Pārsvarā, es ceļoju, lidojot ar lidmašīnu. Esmu lidojis neskaitāmas reizes un mani kaut-kas piesaista aviācijas drošības nozarē.

Tā, es sāku interesēties par aviokatastrofām Latvijas teritorijā.

Patiesību sakot, es uzzināju daudz faktu par aviokatastrofām, kas ir notikušas mūsu, salīdzinoši, nelielajā valstī. Kā jau vienmēr, nolēmu ar šo informāciju padalīties spokos.

233 0 26 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 26

0/2000

Mana oma varēja atrasties tajā lidmašīnā 1967. gadā. Lidojuma dienā no rīta viņa tomēr pārdomāja un palika mājās. Un esmu ļoti pateicīgs par to, citādi, šķiet, nebūtu pat piedzimis. :D

19 0 atbildēt

Ja interesējies par šādām lietām tad varbūt esi dzirdējis ka 80 tajos gados vēl PSRS laikā netālu no Talsiem nokrita krievu iznīcinātājs. Pats esmu no tā apvidus un esmu dzirdējis aculiecinieku stāstus un redzējis 1 fotogrāfiju kur lidmašīna ierakusies kartupeļu laukā. Diemžēl nekur internetā nevaru sameklēt vairāk info par šo tēmu jo tajā laikā tā skaitījās slepena informācija, drīz pēc katastrofas lidmašīnas krišanas vietu ielenkuši armijnieki un nav ļāvuši tuvoties un fotografēt (nu tad jau arī nebija digitālo fotoaparātu un mobilo). Tā kā ja kādam ir kādi materiāli par šo tēmu padod ziņu:)

5 0 atbildēt

Krīt kā mušas tie lidaparāti....

3 0 atbildēt

Jutos erti budams nevairak ka 50 metrus no zemes, un sadi raksti paranojai nepalidz emotion

2 0 atbildēt

a kur repshe ar savu heliiti?

2 0 atbildēt
Labi esi pacenties!
2 0 atbildēt

cik nu uz tas mazas Latvijas var uzkrist,parsvara jau krit garam!!!!

1 0 atbildēt

Kā noskaidroja eksperti, nolaižas ne vairs ar 3,2, bet varbūt pat     15­25 metru ātrumu sekundē, būtībā krīt. un kaatad ar 9,8m/s paatrinajuma nozimi seit? tātad tas dzinējs lidmašīnu vilka pie zemes, tā?

1 0 atbildēt

4. tā lidmašīna 2008. nokrita Tukumā dārziņos nevis lidostā. Atceros to rītu un dīvaino zemu lidojošas lidmašīnas skaņu. Tajā pat 2008. nokrita vēl arī viena divvietīga lidmašīna, pāris km no Tukuma (pie Rīga - Ventspils, Tukums - Jelgava ceļu krustojuma). Abas avarējušās lidmašīnas sanāca redzēt savām acīm.

1 0 atbildēt

Esmu daudz lidojis pa šo Rīga - Liepāja maršrutu. Toreiz bija baigi forši, 5-6 reisi dienā, biļete maksāja sākumā 3 rubļi 50 kap. vēlāk 4,50 un beigās 7 rubļi. Bet Liepājā, kur vienmēr vējains tas An24 bieži nāca lejā kūļādamies kā riktīgs drandoļets. Kādi padsmit An-24 Liepājas katastrofas upuri Liepājas Centrālkapos ir apglabāti rindiņā. Vēl senākos laikos Liepājā nokrita arī viena Tu-134 transportlidmašīna.

1 0 atbildēt

Brīnišķīgi

0 1 atbildēt