local-stats-pixel fb-conv-api

Latviešu nacionālie partizāni55

1150 2

Īsti vīri grūtos laikos.

1150 2 55 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 55

0/2000

Paldies par rakstu! Silti iesaku izlasīt grāmatu "Meža meitas. 12 sievietes par dzīvi mājās, mežā, cietumā". Autore: Sanita Reinsone.  Lasīju priekš sevis - ilgi. Ārkārtīgi interesanta, ļoti skumja un patiesa grāmata. Balstīta uz intervijām ar sievietēm, kas gāja mežā līdzi. Man nav prātam aptverams, kā sievietes dzīvoja mežā gadu gadiem, dzemdēja bērnus, izdzīvoja. Stāsti ir katrs unikāls un bez izskaistinājumiem - vēstures liecība. 

2 0 atbildēt

Mūsdienās vaidzētu vairāk šādus rakstus ,tikai un vienīgi + !

3 1 atbildēt

Prieks lasīt šādus saturiskus rakstus!  :)

2 1 atbildēt

+

2 1 atbildēt

Paraugraksts! emotion

2 1 atbildēt

Viens no labākajiem rakstiem kas lasīti spokos. Raksts par cilvēkiem kuri mīlēja dzimteni un bija gatavi atdot savas dzīvības par to. Īsti patrioti. Nevis vienotība, kuras dēļ latvija jau zaudējusi 1/3 iedzīvotāju. Ne jau tikai vienotība visa brandža ZZS, NA ar visu tās priekšsēdi Dzintaru. Ari putina pakaļas laizītājs ušakovs nav labāks, Latvijā nav vairs politiska spēka kam intersētu latvijas izaugsme un iedzīvotāju labklājība.

3 2 atbildēt

Lai piedod man raksta Autors un tie kuriem iespējasm senči ir bijuši partizāni...

bet nu Jukņeviču es nu nekādi nevaru atzīt par varoni, viņš bija sadists un bandīts nekas vairāk.......Es nesaku ka visi bija tādi Bet Jukņevičs bija vis parastākais bandīts un slepkava, kurš močija nost cilvēksu ne''skirojot vai Tu Latvietis vai sarkanais, vai Sieviete vai bērns...

4 3 atbildēt

Negribu būt skarbs, bet praksē `nacionālo partizānu` cīņa lielākoties izpaudās kā slapstīšanās mežos/bunkuros, reidošana nolūkā sagādāt pārtiku (katrs pats var stādīties priekšā cik daudz pārtikas vajag, piemēram, 8 pieaugušu vīriešu grupai dienā), un, laiku pa laikam, kāda padomju aktīvista nošaušana. Vai tas viss veicināja Latvijas valsts atjaunošanu - baidos, ka ne pārāk.

0 0 atbildēt
Ari samera labs raksts emotion
1 1 atbildēt

Jaa tagat tadu vairs nau

0 1 atbildēt

Raksts OK bet kautkā dīvaini ar tiem nāvessodiem ir ...

Mans onka arī kā reizi bij leģionārs, kuru saņēma ciet 1946 gadā, bet viņam iedeva 25 gadus (reāli 28toņus) "par bandītismu" kas skaitījās max sods, jo nāvessoda PSRS kā tāda tai brīdī nebija ...  un iznāca no ļēģeriem laukā tikai 1970tajos bez nekādas amnestijas "ot zvankado zvanka" atsēžot ...

savukārt Zviedrijas izdotie leģionāri dabūja "tikai" 15 gadus ar amnestijas iespējām ...

varbūt kāds jurists ar vēstures interesi var apskaidot - kā tur ar tiem sodiem bij' patiesībā ?

 Negribu apšaubīt šo veču pretošanās spējas, bet vienlaicīgi negribu, ka tiek uzpūsti "nopirksta izzīžot" mīti par to, ka krievi nu visus šāva nost vienu pēc otra ... arī tad bij likumi un lai cik šķībi tie būtu, bet tos ievēroja !

1 2 atbildēt

Superīgs raksts :)

Gribētos vēl šādus rakstus :)

0 1 atbildēt

Ļoti labs raksts

0 1 atbildēt

Labs un loti interesants raksts , pateiciba autoram!emotion

0 1 atbildēt

bet lai idzīvotu viņi nogalināja un aplaupīja nevainīgus cilvēkus. nogalināja, lai pēc aplaupīšanas nenodotu viņu atrašanās vietu. tas ir fakts. partizāni aplaupīja un novāca manu vecvectēvu.

2 4 atbildēt

Nu var redzēt kātu viņu kopējis esi. emotion

0 4 atbildēt