local-stats-pixel fb-conv-api

Kas ir laiks?50

853 1

Laiks ir kaut kas, ko mēs pazīstam personiski, līdz brīdim, kad tas ir jāpaskaidro. Katra laika defenīcija balstas uz ar pašu laiku saistītiem jēdzieniem. Laiks plūst un šķiet, ka tas plūst tikai vienā virzienā, bet izrādas, ka laika plūsma var atšķirties, vai vietām pat apstāties. Vai pagātne ir jau iztecējis laiks, bet nākotne – vēl neatnācis?

853 1 50 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 50

0/2000

Unikāls un vienreizējs raksts! Ir domāts par šo tēmu.

12 0 atbildēt

Pārdomāts raksts. Ne tāds, kādus te lielākā daļa kļūdaini tulko un drukā non-stopā, paši pēc tam nemaz nesaprazdami, ko ir uzdrukājuši.

11 0 atbildēt

ļoti iesaku lasītājiem padomāt ar savu galvu pie šīs tēmas, pilnībā atkratoties no visādām izreklamētām teorijām un skolā sastāstītām muļķībām. varu garantēt - ļoti pārsteigs tas, kas tad īstenībā ir laiks.

12 1 atbildēt

dzīvojam vnk ideālā periodā, kad tik arvien jaunu teoriju tiek izvirzītas šajā sakarā. un kā redzam, tad jo vairāk kļūst skaidrs, jo vairāk jautājumu uzdodam.

filozofējot par šo jautājumu sanāk faktiski šādi:

1) ceļot laikā klasiskā izpratnē nav iespējams - tu sevi pagātnē vai nākotnē nesatiksi, jo matērija laiktelpā ir viena un tā pati, nevis kopija katrā 4D punktā. Un skatīties uz gaismu, kas miljons gadu nāk no tālas galaktikas es arī nesauktu par ceļošanu. Lai gan kvantu teorijas nupat runā par kopijām, tās gan domātas kā "izvēles" kopijas.

2) Fllozofējot par pulksteņiem un ātru pārvietošanos. Zināms, ka jo ātrāk objekts pārvietojas, jo tā masa pieaug. Savukārt no fizikas zinām, ka jo lielāka masa, jo lielāka objekta gravitācija. Tātad palielinātā objekta gravitācija, iespējams, ietekmē atomu procesus un liek atomu pulksteņiem rādīt laika starpību. T.i., pieaugot ātrumam, procesi "vielā" notiek lēnāk. Atomu, precīzāk, to veidojoši elementārdaļiņu līmenī pēc Einšteina par gravitāciju ir bezjēdzīgi runāt. Te arī parādās šobrīd aktuālais jautājums, kā ieviest gravitāciju smalkajā pasaulē.

8 0 atbildēt

Labs raksts, paldies emotion

5 0 atbildēt

Vienkārši ideals rakstsemotion

4 0 atbildēt

Viennozīmīgi pluss!emotion

4 0 atbildēt
Ļoti interesants raksts.
4 0 atbildēt

Laiks ir viendimensionāla notikumu secība, jeb vienkārši līnija ar daudz punktiem uz tās.

Kā šos notikumus izspēlējam, pārsvarā ir atkarīgs no mums pašiem.

3 0 atbildēt

Labs raksts.  emotion 

3 0 atbildēt

Bravo!

3 0 atbildēt

emotion

3 0 atbildēt

Tu spridzini man smadzenes ar saviem rakstiem emotion

2 0 atbildēt

Baigi sarežģīti...

2 0 atbildēt

šodien ir vakardienas rītdiena ? emotion

2 0 atbildēt

Tas arī teorētiski pierāda faktu, ka ceļošana laikā netiešā veidā ir iespējama, bet tikai un vienīgi nākotnē. Visas teorijas, kas ir vērstas uz ideju par ceļošanu pagātnē ir paradoksālas un cilvēka prātam grūti aptverošas, bet, ja tā padomā, tad esošā teorija par  ceļošanu ar kosmosa kuģi, kura ātrums ir pielīdzināms gaismas ātrumam, pēc idejas atstāj mūs pagātnē (vismaz mūsu molekulāro sastāvu/ķērmeni (domāts - novecošanu). Tad arī sanāktu šī prātu vērpjošā situācija, ka mēs sastapsim savus bērnus nākotnē, (ar noteikumu, ka tie pirms ceļojuma sākuma jau būs piedzimuši!), kamēr paši, apturot laika ritējumu, izliecot telpu (jo pēc Enšteina vārdiem laiks = telpa), būsim ieradušies kā pagātnes sastāvdaļa - IEKĻĀUJOTIES NORMĀLĀ LAIKA RITĒJUMĀ (to var salīdzināt ar atsperes izliekšanu un atgriešanos sākotnējā stāvoklī). Tās visas, protams, ir tikai relatīvas lietas, un nav zināms, kas notiktu ar pašu cilvēku veicot šādus procesus, jo brutālā veidā tiek lauzti fizikas likumi. Kaut kur lasīju, ka gaismas ātruma pārsniegšana ar objektu, kam ir svars, izsistu telpā caurumu radot - nu, melno caurumu. emotion Super raksts emotion Vienmēr ļoti paticis studēt šīs lietas. +

2 0 atbildēt

Laiks ir nauda!  

2 0 atbildēt

izlasīju Tavu rakstu par mūsu Visumu, kā simulāciju - un pievilkās raksts par laiku. Hmm...tas, kas visvairāk ierobežo cilvēka saprātu, izziņu, apziņu, un rīcībspēju - tas ir laiks. Ja cilvēku neierobežotu laiks...Lai gan iespējams, mūsu apziņa aptver tikai laiku, un telpu, ko tā atceras... vai ir spējīga uztvert...Tā zvaigzne, kura pārvērtās par supernovu tūkstošiem gadsimtus atpakaļ - un es, uz Zemes stāvot, redzu debesīs to šodien, tagad... divi notikumi - zvaigznes eksplozija, un mans skatiens nakts debesīs - notika dažādos laikos, bet satikās vienā brīdī, kas man ir tagad, jo senais notikums tika atnests līdz manīm, manām acīm, apziņai, tagad. Ja cilvēka enerģētiskais kopums, kurš pieņemsim, pēc materiālā ķermeņa nāves saglabā savu vienotību, kā saka - dvēsele - un tai piemīt īpašības, kaut kur līdzīgas kā gaismai, elektrībai, radioviļņiem, kas nav, tad teorētiski, atbrīvojusies no ķermeņa, dvēsele spēj pārvietoties laikā un telpā neierobežoti...

1 0 atbildēt

vienīgais par ko es varu domāt lasot šo rakstu ir seriāls ''Doctor Who'' emotion

 

P.S. es māku uzrakstīt Galifreja valodā 'Bad wolf'

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt