local-stats-pixel fb-conv-api

Kā un no kā pārtika PSRS pilsoņi?76

761 4
« 1  2  3 »
761 4 76 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 76

0/2000

Pārtika bija dabīga ,skaidrs ka tā bij rūpnīcas ražota pēc tā saucamā gosta,Un garša bij pa visam cita -mēli varēja norīt .Jelgavā cik atceros bij dažādi veikali-no 65.gada, līdz padomijas sabrukumam paiku varēja dabūt,saprotams bij rindas, un tāda daudzuma nebija ,izvēle bij mazāka ,bet labāk trīs marku labas desas , nekā 33.marku mēsli, tais laikos ceļoju daudz-tāds darbs, bij savienībā vietas kur dēļ maizes stāvēja pusdienu rindā un desu varēja redzēt vienīgi plakātos.Mums bij palaimējies -Latvijā bij pieejama pārtika, varbūt mazāk nekā kaimiņos Lietuvā- tur bij pārbagātība, Igaunijā toties bij augstākas markas izstrādājumi- konfektes,saldumi,desas un gaļas konservi un pat bij lielā daudzumā gan zivis ,gan putni.Nu vispār jau nebija tik traki, toties lielie bļāvēji tagad un toreizējie komunistu pakaļskrējēji saņēma  iespējas iegādāties visādos veidos defecītu-tā toreiz sauca to ko nevarēja nopirkt-gan darba vietās rīkoja izpārdošanas,gan veikali speciāli izredzētajiem ,gan apmeklēja tirdzniecības bāzes un mājā gāja ar pilnām kulēm.

4 0 atbildēt
Nezinu tādus salātus olivjē. Bet rosolu gan,kas toreiz bija svētku galdā. Un man mājās tajā lika nevis desu,bet lielopu gaļu. Un kalmāru varītu vai konservētu siļķes vietā. Pīles maksājušas kapeikas. Un bija gan zilās buljona vistas,drīzāk gaiļi ar gardām sekstēm.Bija arī parastas vistas. Jā bija arī garās rindas,un "blati". Bet galdi nebija trūcīgi un vienveidīgi.Un tas ka cilvēki paši marinēja ir tikai labi. Bet marinēt varēja ne tikai kuriem bankas ja dārziņi,bet arī tie kuri sapirkās tirgū.
4 0 atbildēt

Nu diemžel nesapratu emotion Tu ņirgajies jeb slave , tapec raksts bez vertejuma emotion !

3 0 atbildēt
Ēdiens bij trūcīgāks,toties dabīgāks.Tagad milzīga izvēle bet 99% no tā ir mākslīgs,pilns ar ķīmiju un bezvērtīgs.Pat garša bij cita.Kaut vai tam pašam kefīram.
3 0 atbildēt

@Aptauja: Vai pārtika PSRS laikā bija labāka?

Cits variants: Bija

3 0 atbildēt

@Aptauja: Vai pārtika PSRS laikā bija labāka?

Cits variants: Pārtika bija tīrāka no visām ķīmijām.

3 0 atbildēt

cepuri nost...

3 1 atbildēt

Varēja tomēr jēdzīgāk tekstus iztulkot!Sajūta ka google tulkotājs blakus stāvējis.Un kāda seska pēc Maskava tā pieminēta?!

5 3 atbildēt

agrāk hematogēns bija labāks. To taisīja no asinīm , tagad no piena sūkalu proteīna ...

2 0 atbildēt

@Aptauja: Vai pārtika PSRS laikā bija labāka?

Cits variants: Pārtika PSRS laikā bija labāka un pieejamāka nekā rakstā pieminēts

2 0 atbildēt

No padomju laikiem atceros ka vienīgi maize ķieģelīts bij garšigāks kā tagad var dabūt. Pārējo pat atcerēties negribas.

2 0 atbildēt

Labs Raksts !!  emotion 

1 0 atbildēt

Jaa, PSRS laika tacu vareja pasutit edienu no jebkura restorana online. Tika ieverotas visas sanitaras normas lokalo produktu izstrade, daudzveidiba; vareja nopirkt importa preces tada apjoma ka tagad; bija pieejama tada produktu daudzveidiba ka tagad.

Cilvekiem kuriem PSRS laikos viss bija labaks - jums kaut kas ar dzivi stipri nav kartiba...

3 2 atbildēt

Jā, jā agrāk ēdiens garšīgāks, un zāle zaļāka; tāpēc, ka jaunība vai bērnība? emotion  emotion 

1 0 atbildēt

@Aptauja: Vai pārtika PSRS laikā bija labāka?

Cits variants: Jā

1 0 atbildēt

bet tikai nez kāpēc pēc PSRS sabrukšanas varēja pastāvīgi dzirdēt::""cik laba jums te pārtika !! un cik viss garšīgs!!  ""Ārzemnieki tonnām izpirka Latvijas pārtiku --kakao..'šokol'di ,konfektes ,maizi,desas u.t.t.  

šodien pat lauksaimniecības preci normālu vairs dabūt nevar---visa zeme sanidēta ar ķīmiju ,arī tas tā saucamais ūdens jau ',šķiet pilns ar feiry ,bonux un c..ķimikālijām..PSRS laikā produkti vsis bija dabīgi,bērni ,pieaugušie slimoja mazāk un bija daudz veselīgāki un izturīgāki..

šodien daudzi turpina rīt ketčupu ,čipsus ,kolu  un brīnā s,kur augresni ,taukaini bērni

2 1 atbildēt

Ir tāds psiholoģisks termins tam, kapēc cilvēkiem liekas, ka TOREIZ viss bija LABĀK. Tas esot saistīts ar atmiņu.

Bet patiesībā pārtika bija slikta, nekvalitatīva un grūti dabūjama. Mūsu smadzenes spēlē spēlītes ar toreizējā kefīra, kvasa un desas garšu.

Jo ēdām to, ko varēja dabūt. Un bija jaiemācās priecāties par to pašu.

Šobrīd man ir izvēle - pirkt lēto desu vai dārgo. Negaršīgo vai garšīgo. Toreiz bija izvēle - ir vai nav desas, ko nopirkt.

Šobrīd ir visādas normas, likumi un pārbaudes. Toreiz bail domāt kādas kvalitātes ēdienu mēs ēdām. Maniem vecākiem bija paziņa, kurš gaļas pārstrādes uzņēmumā strādāja. Vēl tagad atceros tos viņa stāstus par žurkām, kuras bija visur un ja kāda iekrita desu masā, tad galvenais kārtīgi pārmalt vēlreiz, lai nepamana gala lietotājs. Pats viņš ēda tikai gaļu, desas nekad.

Gribētos cerēt, ka mūsdienās tā vairs nenotiek. Lai gan, pie mūsu sociālo tīklu pieejamības, notiekti kāds būtu kādu bildīti Instagramā ielicis.

3 2 atbildēt

@Aptauja: Vai pārtika PSRS laikā bija labāka?

Cits variants: protams bija labāka.

1 0 atbildēt

@Aptauja: Vai pārtika PSRS laikā bija labāka?

Cits variants: Nevaru spriest par to, ko nepiedzīvoju

1 0 atbildēt

Labs raksts.  emotion 

2 1 atbildēt
« 1  2  3 »