local-stats-pixel fb-conv-api

Kā sievietes kādreiz tika galā ar mēnešreizēm?52

566 0

Lai arī cik sāpīga tēma sievietēm (un ne tikai emotion ) ir “mēnešreizes”, jāatzīst, ka agrāk klājās daudz sliktāk un varam būt pateicīgas par higiēnas iespējām šobrīd. Bet kā tad kādreiz sievietes tika galā ar mēnešreizēm un kā vispār sabiedrība tādu parādību uztvēra?

Bez nekādām īpašām bioloģijas zināšanām par cilvēka reproduktīvo sistēmu, aizvēsturē un viduslaikos cilvēki menstruācijas redzēja kā vienkāršu sieviešu asiņošanu bez nekādiem savainojumiem. Tūkstošiem gadu sievietes mēnešreižu laikā tika visādi “apzīmētas” un pārprastas reliģiju dēļ - dažreiz uzskatītas par svētām un mistiskām, citreiz par nolādētām un tādām, kurām nevajadzētu pieskarties.

Paldies par veltīto laiku raksta izlasīšanai! Citi interesanti raksti manā profilā.

566 0 52 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 52

0/2000

Pierāda ticība nodara lielu ļaunumu cilvēkiem ,no apakšā slēpjas nezināšana, ko ticīgie nespēj pieņemt. ..

15 1 atbildēt

Zinātne iet uz priekšu un aizvien vairāk sāk runāt arī par to, ka higiēnas līdzekļu balināšana ar hloru, plus atkritumi, kas paliek, nav ok. Forši, ka viss attīstās un tā vairs nav tabu tēma emotion 

11 0 atbildēt

Njā.. kādreiz bija smagi sievietēm. Un pat nevajag nemaz tik senus laikus. Bez tam Bībelē iekš Vecās derības arī ir daudz norādījumu par to, ka sieviete mēnešreižu laikā nošķirama no pārējiem cilvēkiem. Vīrieši nedrīkstēja sēdēt uz tā paša krēsla, uz kura sēdējusi sieviete menstruāciju laikā, utml.

Man domāt, ka daudzi aizspriedumi slēpās iekš nezināšanas un bailēm.

10 0 atbildēt
Nabaga sievietes!!!emotion
9 0 atbildēt
Prieks lasīt rakstu par sabiedrībai šķietamām "tabu" tēmām. emotion
8 0 atbildēt

Higiēna un medicīna, tas viss ir tikai 20.gs. ieviesies. Kā cilvēki pirms tam vispār varēja izdzīvot

8 1 atbildēt

 emotion  emotion  emotion Izpratne attīstās, un ceru, ka meitenēm (sievietēm) visas problēmas tiks atrisinātas. Dabas likumi ir neapgāžami, bet aizspriedumi sakakačarē daiļā dzimuma dzīvi, žēl. Vīriešim (puikām), noteikti tas ir jārespektē.

8 1 atbildēt
Ko es šeit daru?
6 0 atbildēt

emotion

4 0 atbildēt
Varu tikai priecāties,ka piedzimu 20.gs. P.S.Un ja nu kādam nav ko darīt,tad var paskatīties dok. filmu par Johnson&Johnson,interesanti.
4 0 atbildēt
Tā jau viss mīļi un jauki, bet nedaudz lika pasmaidīt 40 gadīgās aizvēstures sievietes, kurām sākās menopauze emotion Aizvēsturē nodzīvot līdz 40 gadiem varēja būt kas līdzīgs, kā mūsdienās līdz 100- kādam jau varbūt tas izdevās, bet tas tomēr bija milzīgs retums.
3 0 atbildēt

Mūsdienu kalendārs tika izveidots senajā Ēģiptē balstoties uz sieviešu cikla.  Nepilnīgs raksts, ir ļoti daudz materiāli pieejami pa šo tēmu.

Bet vai kāds ir aizdomājies, par to kā mēs maksājam nodokļus par higiēnas precēm (tamponiem un pakāpēm) kas ir jāmaksā tikai sievietēm...sanāk ka man ir jāmaksā nodoklis par to kā esmu sieviete. Plus ka piemēram ar maznodrošinātajiem... Kā var būts, ka valdība pieļauj ka kaut ,kas tik ļoti dabīgs ir tik ļoti komerciāls un iekasē naudiņu par to.... Mums vēl daudz jāattīstās līdz varēsim sevi skatu par attīstītu civilizāciju...

3 0 atbildēt

@Aptauja: Kā sievietes, tavuprāt, viduslaikos tika galā ar mēnešreizēm?

Cits variants: Ahh vienalga

2 0 atbildēt

@Aptauja: Kā sievietes, tavuprāt, viduslaikos tika galā ar mēnešreizēm?

Cits variants: Izmantojot

2 0 atbildēt
Nu nez vēsturē jau būtu jāzin, ka agrāk bija norm 15-20 grūtniecības sievietei tā ka mēnešreizes nebija tik liela problēma
2 0 atbildēt

@Aptauja: Kā sievietes, tavuprāt, viduslaikos tika galā ar mēnešreizēm?

Cits variants: Ar drēbju gabaliem

0 0 atbildēt

emotion

0 0 atbildēt

@Aptauja: Kā sievietes, tavuprāt, viduslaikos tika galā ar mēnešreizēm?

Cits variants: normaali tika galaa

0 0 atbildēt
Tagad jau zināmo higiēnas līdzekļu tendences ir attīstījušās līdz Ladycup, Mooncup un citām piltuvēm no silikona (?), ko ievieto tieši iekšā. Nezinu gan, cik tas ilgtermiņā veselīgi priekš vagīnas, tādu materiālu ilgi tur turēt. Vienreiz bija viena reize, kad ļoti knapi bija ar naudu un iztiku ar tualetes papīru. Vairs līdz tādam nenolaidīšos, jo traki neērti.
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt