local-stats-pixel

Kā radās čipsi?8

68 2

Drošvien visiem garšo čipši, bet vai jūs zināt kā tie radās?

1853. gada vasarā indiānis Džordžš Krams strādāja par pavāru Saratoga Springsas(ASV) viesnīcā "Moon Lake Lodge".Kā stāsta leģenda, viens no ši resturāna firmas ēdieniem bija frī kartupeļi. Kādu dienu tur pusdienoja dzelzceļamagnāts Korneliuss Vanderbilts. Cimperlīgais kungs nebija apmierināts ar atnestajiem frī un sūtija tos atpakaļ uz virtuvi. Kartupeļi, viņaprāt, bijusi sagriezti pārāk biezās sķēles. ŠefpavārsKrams nolēma magnātu izjokot, sagrieza kartupeļus gandrīs papīra biezumā un apcepa. Beigu beigās šādi kartupeļi garšojās , gan magnātam, gan viņa draugiem. Šo repcemti nosauca par "Saratoga čipšiem", kas drīz vien kļuva par vienu no resturānu iecienītajiem ēdieniem.
Latvijā čipsus sāka ražot 1972. gada Ādažos, pirmais veikums bija "Kraukšķīgie kartupeļu salmiņi". 1992. gadā tika uzscelta pirmā īstā kartupeļu čipsu rūpnīca, kur "Ādažu čipsus" ražo vēl šodien. Laika gaitā tā kļuvusi par vienu no modernākajām Baltijā un Skandināvijā.

Vai tu zināji, ka 1kg čipsu saražošanai ir nepieciešami 4 kg kartupeļu?

Reklāma
68 2 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 8

0/2000

taja stāstā ir nepilnības. viņš sūtīja tos kartupeļus vairakas reizes atpakaļ un beigās viņi bija tik plāni ka ar dakšīņu tos nevarēja paņemt un ta nu ēda ar rokām. kopš tās reizes viņš tajā restorānā ieradies bieži un visu laiku pasūtījis viņus tik plānus

6 0 atbildēt

5. - skrienu peldēties

5 0 atbildēt

es tā gribu emotion

3 0 atbildēt

virpuļi..... (siekaliņas)

1 0 atbildēt

kā man sagribējās čipsīšus . ujjj.

1 0 atbildēt

pareizrakstība nogalina.

1 0 atbildēt

atceros ka skatijos no savas maajas, ka adazu cipsi deg :D

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt