local-stats-pixel fb-conv-api

Kā latvieši sašāva Čērčila cilindru73

1692 3

Kamēr Če Gevara, Karloss Šakālis un Osama bin Ladens vēl nebija pat projektā, Eiropai un Amerikai bailes iedzina pavisam citi puiši - latviešu teroristi 1909. gadā mūsu anarhisti kopā ar īru sinfeiniem "uzlika uz ausīm" rūpnīcas kasi par 80 000 mārciņām - nauda bija paredzēta īru neatkarības cīņām. 1916. gadā latviešu anarhisti aktīvi piedalījās "asiņaino lieldienu" dumpī Īrijā. Bet visslavenākais no viņiem, kurš Anglijā ir folklorizējies, ir Pēteris Mālderis (Peter the Painter). Viņam gandrīz izdevās nošaut 20.gadsimta ievērojamo politiķi Vinstonu Čērčilu, kad viņa izšautā lode, aizlidojot tikai dažus milimetrus sāņus izblieza cilindrā caurumu! 1911.gadā Pēteris Mālderis kļuva par pasaulē visskaļāk un visilgāk meklēto personu, salīdzinot ar kuru visādi tur Če...nu ja nu vienīgi varētu viņam ūdeni pienest! No viņa vārda ir atvasināts arī visiem mums labi zināmais Pīters Pens no Nekurzemes, mauzera nosaukums Īrijas Lieldienu sacelšanās laikā (1916), sarakstītas grāmatas un uzņemtas filmas.

1692 3 73 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 73

0/2000

nekad par neko tādu nebiju dzirdējis, un tagad es varētu teikt, ka esmu patīkami pārsteigts par šiem latviešiem! emotion

127 4 atbildēt

Kur Tu šito izraki?

52 0 atbildēt

"Ir ar ko lepoties!" emotion Bet lai vai, kā, turpini mūs izglītot, tvnetam vajadzētu jūs pieņemt darbā un maksāt varenu piķi lai jūs taisītu kvalitatīvus un baudāmus rakstus. Tauta sarastos, spokos vairs nebūtu tik daudz pokemonu, mazie nīdēji nomainītos uz normāliem, zinot gribošiem cilvēkiem. Kaut kā, taču, tomēr spoku nākotni redzu gaišu un progresīvu! :)

49 1 atbildēt

Par Pīteru Penu pilnīgs fufelis jo Pītera Pena tēls parādījies literatūrā jau 1904. gadā kad mūsu Pēteris vēl nebija veicis savus varoņdarbusemotion

32 0 atbildēt
Var būt lepns, jo šie cilvēki parādija raksturu un cinijas pret Vadošo iekārtu. Un tie,kas atceras macīto,zin,ka tajā laikā, tā nemaz nebija labāka, kur Nu vel lojālāka. Raksts patika par to arī 2+. Bet vajadzetu vel tuvāku rakstu par Pēteri Malderi.!
20 0 atbildēt

Ljoti interesants raksts, bet vareja vairak par to Peteri uzrakstis, kur dzimis vai ir vests kad nomira u.tt :)

16 0 atbildēt

Peteris Malderis istaja varda Janis Zaklis....Dzimis Saldus raj. Jaunlutrinos  nesen iznakusi gramata par vinja un vinja liidzdalibnieku biografijaam."Pa  stavu Liesmu debesiis,jeb Latvieshu nenokjeramais anarhists"

16 0 atbildēt
latvieši ir visur. :)
14 0 atbildēt

Ko tik te neuzzinu!

15 1 atbildēt

Pārsteidzi, šādus faktiņus iz vēstures nazināju :)  emotion

12 0 atbildēt

nu par lettiņu vēstures varoņdarbiem nekad neesmu šaubījies. žēl tik, ka netrāpīja :)

9 0 atbildēt

Lai arī kas viņš ir bijis, bet viņš noteikti ir bijis inteliģents cilvēks, bet 2. bildē kaut kas ne tā, tur rakstīts vai arī nesaprotu kāpēc  'Apmēram tā uz anarhistu midzeņiem gāja Rīgas policija. Naivajiem angļu policistiem bija pieredze tikai ar pieklājīgajiem angļu noziedzniekiem'' ?

6 0 atbildēt

Esmu patīkami izbrīnīts :) Tiešām interesanti un iepriekš neko tādu nezināju.

P.S Arī vikipēdijā ir info par latvieti Peter The Painter http://en.wikipedia.org/wiki/Peter_the_Painter

6 0 atbildēt

Dzirdēju, ka Atentātā pret Abrakamu Linkolnu, arī tika iesaistīts letiņs..

5 0 atbildēt
5 0 atbildēt
Latvieši ir visur!!!emotion
4 0 atbildēt
Lee avatarsLee

ļoti reti interesants raksts emotion

3 0 atbildēt

Nez kur palika Pēteris Mālderis?...

3 0 atbildēt
Godīgi sakot, vēsture man nepatīk, bet šis ir viens no visu laiku labākajiem rakstiem.
2 0 atbildēt

ir bijis

3 1 atbildēt
« 1  2  3 »