local-stats-pixel fb-conv-api

Kā ir strādāt par zinātnieku!19

92 2
92 2 19 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://my mind
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 19

0/2000

   Tev vēl paveicās, ja vē ar bakalaura grādu tev tur tā ļāva rīkoties. Reāli, tikai pēc Dr. grāda tu vari tikai "apjaust" patieso pētnieka būtību. Ar bakalaura un maģistra grādu neko nopietnu parasti neviens nedod darīt. Tā kā šaubos, vai tu tagad daudz maz objektīvi vari spriest par pētnieka darbu - tā ir tikai empīriska pieredze. Pietam, eksistē daudz dažādu konkrēto zinātņu apakšnozares . Nedomāju, ka tev ir vērts pamest šo arodu - labāk turpini.

5 0 atbildēt

Dažreiz mirkšķinots acis, redzu uz acs virsmas peldam tādus puteklīšus, kā 3. bildē. Tas nozīmē, ka acs tuvumā darbojas kā mikroskops?

Raksts labs, +!

4 1 atbildēt

Ja reiz par tēmu, tad varu padalīties ar savu zinātnisko pieredzi, jo kā reiz arī es tieši cenšos bīdīties dabaszinātņu jomā, tiesa gan fizikas virzienā, un arī man bija jāizstrādā bakalaura darbs. Katrā ziņā fizikas jomā Latvijā pētnieku un laborantu trūkst diezgan pamatīgi, tāpēc reāli bakalauru studiju 2. gadā lielākā daļa no mana kursa jau sāka strādāt par laborantiem vai programmēšanas inženieriem kādā no laboratorijām vai institūtiem (mani paņēma strādāt matemātiskās modelēšanas laboratorijā). Tur tad arī uzveidoju savu bakalaura darbu un tagad esmu 2. kursa maģistrantūrā, kur tagad mēģinu saņemties un kārtīgi rakstīt maģistra darbu (laiks vēl līdz nākamā gada jūnijam). Katrā ziņā šobrīd atbilstoši savai izglītībai par algu nesūdzos un arī nevarētu ļoti sūdzēties par iespējām praktizēties zinātnes lauciņā - esmu piedalījusies ar saviem pētījumiem gan LU konferencē, gan arī lielajā, starptautiskajā EGU konferencē, tā kā tās iespējas "bīdīt" zinātni jau reāli parādās maģistrantūras laikā, nav obligāti jākļūst par doktoru, lai tiktu pie pirmās zinātniskās pieredzes. Un arī pētnieka vai zinātniskā asistenta darba interesantums ir visai relatīvs lielums - viss atkarīgs no projekta, kāds tajā brīdī patrāpās, protams, dzīve vienmēr nebūs aizraujoša, taču par savu šā brīža darbu galīgi nesūdzos - www.puma.lu.lv.

2 0 atbildēt

es esu biologijas students,es esu novirzits uz zalo biologiju,tapec man nav nekadas rutinas,jau stradaju lietuva,celoju pa latviju un lietuvu,redzu daudzko jaunu un interesantu.  

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

AMAZIN'!!!!!!!!!!!!!!! emotion

1 6 atbildēt